AKVARIJ:
- dimenzije/litraža. juwel 54L 60x30x30
- temperatura- 27 stupnjeva
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH -ne znam
- vrijeme od pokretanja akvarija- 7 tjedana
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice- nakon 5 tjedana prvo 3 ribice
- koliko često i koliko mijenjate vode- jednom tjedno 5-7L
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija- da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) - unutrašnji, protok ne znam
- način i periodi čišćenja filter materijala - u staroj akvarijskoj vodi prilikom mijenjanja dijela vode
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) - spužve (plava,zelena,crna i vata)
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? trenutno jedan veći kamen i nema sluzi
- grijač- comfort zone 75w
- pumpa za zrak . nema je,površina vode se mreška
- CO2 sustav – kakav- trenutno u izradi ali bit će kvasac + šećer
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.)- tetraa aqua safe, mikroelementi easylife profito, makroelementi kupljni ovdje sa foruma
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka - 1 betta mužjak, 5 corydorasa paleatusa, 5 udovica, 3 platya i 1 ancistrus kojeg više nisam vidjela nakon što sam ga ubacila u akvarij
- starost ribica - ne znam točno
- ima li potencijalnih „terorista“
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) - svaki drugi dan, nije prošao rok
BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke- ne trunu
- da li imate alge i koje (obavezno napomenuti ako imate Cijano bakteriju)- smeđa alga i do prije neki dan cijano (tretirala sam hidrogenom 3 dana i smanjila rasvjetu i više je nema)
- da li ste nedavno koristili neko kemijsko sredstvo za ubijanje algi- ne
- od čega se sastoji podloga i kako je rađena te koliko su debeli pojedini slojevi- supstrat jbl manado 1 cm, šljunak granulacije 3-5mm debljine 3 cm
- da li koristite tabletice za gnojenje bilja, koje i kako su stavljene u podlogu- ne
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) - novi grijač i 7 novih riba i 1 biljka od toga je ancistrus koji je nestao a ne može se sakriti negdje gdje ga ne mogu vidjeti jer nije gusto zasađen akvarij
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)- ništa
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma - betta je znatno mirniji i sve ribe imaju hrpu bijelih točkica
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... - bijele točkice
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) betta se jedini skriva ali svi normalno jedu
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...)- končast je ali drugo ne znam
- kad su se simptomi prvi puta uočili - prije 2 dana
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima - ne
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća?- sve
- stanje ostalih stanovnika- svi bolesni