pozdrav
trebao bih par savjeta oko bilja, naime neko bilje mi raste kao ludo (slika 1-2) u tjedan dana mi je pustio jedan veliki list iz korjena plus jos jedan sa strane (crveni) . . . npr rotala mi je ziva koma listovi su smedi a na vrhovima su fino crvenkasti a mladi su zeleni ostatak stabiljke prema dnu je koma (slika 3) . . . . slika 4 je u fazi mirovanja ocito da je je spororastuca

. . . . slika 6 hmm prije su lisovi bili zeleni sada kao da su poceli "zutiti" . . . slika 7 je ok samo se pocela nakupljati crna alga . . . i slika 8 uf isto tesko za objasnit na vrhovima sve se zelelni, ali od dna do sredine su kao izbljedeni mada sam primjetio da se kozice muvaju oko njega a imam ih 4 komada, i od toga su ja bar mislim dvije trudne jel su skroz promijenile boju, zapravo potamnile i dobile se kao neku prugu svijetlu po ledima i vidim jajasca ispod na trbuhu

dali se tu da sto promijeniti ili jednostavno trebam pustiti da to malo odstoji i da se napravi balans mada je sve relativno frisko stavljeno cca 1mj od nove postave, mozda nove lampe 2x18W? umjesto 14W . . .
gledam vase bilje sve se fino zeleni a moje tako trkelja bezveze

. . . dali stvarno taj CO2 pridonosi toliko biljkama??
podlogu sam stavio novu vulcanit 2cm
korstim easy carbo co2 1ml na 54l dnevno . . . ne usudim se vise raditi diy reaktor jel sam nesto u prvoj tur ocito zeznuo i ujutro sam imao sto vidjeti, sve ribice su bile osamucene? neznam gdje sam pogrijesio niti ih vise zelim dovesti u tu situaciju
imam od tetre plantamin i to stavim jednom mjesecno od oka u vodu
stavio sam novu rasvjetu 2x14W 6500K