Lipanj 28, 2025, 15:08:36 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Može pomoć  (Posjeta: 1009 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Može pomoć
« u: Listopad 24, 2013, 20:03:06 poslijepodne »
Naime trebao bi uzeti printer kao poklon, a i meni bi koristio.
Nisam u toku s tim pa ako može koji prijedlog do cca 500kn.
Znači koju marku preferirati, te da nisu preskupe zamjenske boje...
Do sad sam imao epson i bio je dobar, te su boje bile dosta povoljne, ali je završio karijeru.

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Može pomoć
« Odgovori #1 u: Listopad 25, 2013, 10:04:16 prijepodne »
Zavisi što želiš i u kojoj količini printati... Trebaš li i skener uz to?

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 25, 2013, 10:35:48 prijepodne »
Više nemaš onak jeftine zamjenske boje kak je to bilo prije (tipa ja sam za Canon plaćao oko 15kn crnu i 20kn onu patronu s 3 ostale boje).

Trenutno najpovoljnije zamjenske ima Epson (30kn) i ima 4 patrone, za svaku boju posebno. Dakle 120kn bi te ispalo punjenje sa sve 4 boje.

Ja imam SX125 od Epsona koji ima takav sistem i takve cijene tinte, a ima i scanner ugrađen. Oko 400kn plaćen.

Jedino ja sam totalno nezadovoljan tim printerom. Problem je što moraš stalno nešto printati, inače ti se začas sasuši glava printera i možeš ga bacit u smeće, pogotovo ak koristiš zamjenske boje.

Dakle svakih 4-5 dana bi trebao provući barem nešto šareno kroz njega, najbolje onaj graf za provjeravanje čistoće glave, jer on sadrži sve boje i neće potrošit puno tinte.

Također jako malo možeš isprintati s tim bojama, troši farbu kao blesav i mali su spremnici. I kad printaš crno, printer troši i ostale patrone, a ne samo crnu.

Dakle ispis je popriličo skup. Ako misliš printati fotografije na fotopapir onda ti zamjenske boje ne dolaze u obzir jer nećeš imati trajni otisak.

Pravilo ti je da ako je printer jeftin, da će ti ispis biti skup. Za skuplje printere sad imaš da možeš dolijevati boje i ispis je dosta jeftiniji, no takvi printeri se kreću od 1500kn nadalje.

Ako misliš printati crno bijelo onda ti je najbolje uzeti crno-bijeli laserski. Dosta su jeftini sad, a ispis im je također jeftin, i postoje zamjenski toneri koji ti daju također dobar ispis koji je još jeftiniji.

Tipa printer imaš Xerox za 430kn, u njemu imaš tonera za 500-700 stranica odmah u startu. Original toner ti je 250kn za 1200 stranica, a imaš i zamjenski 200kn za oko 2000str. Dakle poprilično isplativo čak i s original tonerom, a kamoli sa zamjenskim.

« Zadnja izmjena: Listopad 25, 2013, 10:41:33 prijepodne od Nuclear »

Offline reebeech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #3 u: Listopad 25, 2013, 11:00:13 prijepodne »
ja sam do sada bio najzadovoljniji HP printerima...trenutno koristim HP DJ 3050A, jeftin uredaj, 3u1...ima wifi...
mana je skupa tinta, ali posto meni ne treba neka ekstra kvaliteta ispisa, sam nadopunjujem cartridge pa mi je printanje prakticki besplatno... za 40 kn kupim kit za punjenje i imam tinte za nekih 5-6 (mozda i vise) puta napuniti crnu boju...color jos nisam pokusavao puniti jer nisam imao potrebe, ali princip je isti...
no nije svaki cartridge pogodan za punjenje pa to treba prije kupovine dobro provjeriti..

takoder sam imao epson, ali SX115..katastrofa je...svako malo nesto steka..npr. stavim novu tintu, on za 2 dana kaze da je prazna iako isprintam 3 stranice, 3 puta resetiras printer pa je opet puna...

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 25, 2013, 11:09:38 prijepodne »
Ja planiram uzeti laserski u boji. Ali pojma nemam koji i kakav... Pošto malo printam, i ne printam fotografije super mi dođe takav neki printer koji mogu ostaviti i ne printati po 3-4 mjeseca, a da se ne uništi. No ima toliko tih caka i vrsta tehnologije kod kupovine tih laserskih u boji da mi se nije dalo proučavat...
« Zadnja izmjena: Listopad 25, 2013, 11:18:05 prijepodne od Nuclear »

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #5 u: Listopad 25, 2013, 15:52:46 poslijepodne »
A to se i meni dogodilo s epsonom da se sasušio, s tim jeftinm bojama od 20kn.
Iskreno neznam jer će bit poklon, a budemo vidjeli, svakako hvala.