Svibanj 01, 2025, 16:53:25 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Anketa

Dakle, što mislite o držanju extremno otrovnih životinja

time bi se smjeli baviti samo profesionalci/iskusni biolozi
2 (3.2%)
To je opasno i ne bi se smjelo prakticirati
8 (12.7%)
Osobe koje drže potencijalno smrtonosne životinje su glupe
5 (7.9%)
Prijavio bi ih inspektoratu za njihovo dobro
4 (6.3%)
Ništa posebno bitno,pa  ne doživljavam ovu anketu
5 (7.9%)
Držim smrtonosno otrovne životinje i baš sam si faca
1 (1.6%)
time bi se smjeli baviti samo profesionalci/iskusni biolozi
38 (60.3%)
0 (0%)

Ukupno Glasova: 0

Autor Tema: Što mislite o držanju extremno otrovnih ž  (Posjeta: 6936 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Što mislite o držanju extremno otrovnih ž
« u: Ožujak 28, 2006, 17:28:00 poslijepodne »

Jedna mi informacija od jučer ne ide iz glave..saznao sam daneki ljudi drže izrazito agresive i smrtonosne gmazove (pojedinac koji me je inspirirao ima živinu od koje UMREŠ za 15 minuta ako te ugrize !!) doma, kao kućne ljubimce... Ok... svakom njegovo, ali HEJ, ako nemaš protuotrova na dohvat ruke, ako uzmeš u obzir da se radi o agresivnim životinjama koje napadaju DA UBIJU i kada nisu izazvane, ako uzmeš u obzir DA SKORO SVAKOG PROFESIONALNOG HENDLERA OTROVNICA BAREM JEDNOM U KARIJERI NEKA UGRIZE-PRIJE ILI KASNIJE, po meni znači samom sebi potpisati smrtnu presudu s odgodom koja ovisi o sreći, sudbini ili vlastitoj koncentraciji/osjećaju lažne sigurnosti/bahatosti ako nemaš gore navedeni PROTUOTROV, ODGOVARAJUĆU ZAŠTITU NA TERARIJIMA I VELIKU DOZU ISKUSTVA, GODINA I OZBILJNOSTI.. Sori, ali meni to graniči samo sa BEZGRANIČNOM glupošću .. i misliosam kako napisati iliopisati ovu dilemu, pa evo svima, neka vide.. Koga ide, prepoznati će se.. Ja ću sad kurvinski napisati da samstavio ogradu između činjeničnog stanja i svojeg saznanja o istom, promociju takvih životinja neću dozvoljavati na ovomForumu, jer ne želim biti indirektno ni direktno odgovoran za širenje takvih idiotarija među hobistima ni dase stranica na bilo koji način poveže saeventualnim vijestima u crnim kronikama. Točno ime i adresu jedne osobe koja drži živinu koja me je ovako ekstremno uznemirila i ubedirala (pazi ovo, bediram se zbog budale)neznam , niti ću se truditi da istu saznam , jer ne želim naknadno biti u dilemi da li da mupošaljem ili ne inspekcijukako bi njemu spasio guzicu a sebi olakšao savjest...svako tko je punoljetan je odgovoran za svoje postupke, ali ovdje se čini i ugrožavanje drugih... zamisli da nisi sam kad te zvekne..ili da naknadno neko dođe pa i on nastrada.. mani se ćorava posla čovječe...

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #1 u: Ožujak 28, 2006, 17:48:00 poslijepodne »
Neko previše gleda Lovca na Krokodile pa misli da je to tak jednostavno  

Offline makai

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 28, 2006, 18:26:00 poslijepodne »

ja bi ovo izjednačio s držanjem oružja u kući - po mom skromnom mišljenju bezumno, krajnje glupo i nepotrebno. koliko god svi bili profesionalci s potrebnim dozvolama i diplomama stvar gotovo u praviluzavrši u crnoj kronici. držanje takvih "stvari" pored svih bezopasnih, dostupnih, rijetkih i inih životinja moguzastupati samo teški autodestruktivci koji valjda u tome nalaze nekakvu životnu draž i satisfakciju. dakle PROTIV, dapače zabaraniti.
Cichlid ULTRA power/Zagreb-Jazbina

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #3 u: Ožujak 28, 2006, 18:42:00 poslijepodne »
Ispravak NETOĆNOG navoda U crnoj kronici je vrlo malo slućajeva ubojstva,razbojstva i ranjavanja sa oružjem koje se posjeduje legalno možda samo 10% .Da se nesreče događaju to je toćno no sve se više vrše kontrole nad oružjem gdje se drži i ko ga posjeduje i na kraju koja je svrha držanja tog oružja.

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
« Odgovori #4 u: Ožujak 28, 2006, 19:37:00 poslijepodne »

Hu....

pozdrav
Vedran svaka čast da si iznio ovo pitanje na ovakav naćin...
u potpunosti razumijem i podržavam tvoj stav ne zato jel' se slažem nego zato što kasnije ne žeilm živjeti sa spoznajom da sam "možda" mogao spasitinečiji život (štosmatram neprocjenjivim)ali nisam uspio.....
...sama pomisao na to je bolna i vrijeđa sva moja načela.

jel' možda najveći pakao koji "razuman čovjek" proživljava je bespomočnost da se nekom pomogne, da se nekoga spasi, gotovo pa od sigurne smrti.

i ne radi se samo o jednoj boćiciprotuotrova nego o cijeloj studiji pomoći koju neki Hendler mora proći da dobije dozvolu za bavljenjem takvim poslim.

to sigurno nije instanca Hobija...jel' hobi je dio aktivnosti koji čovijek obavlja dok' se želi smiriti od svakodnevnih aktivnosti koje ga ispunjavaju stresom,
Hobi je nešto što te ispunjava, nešto što te ćini boljim čovjekom, a držanje smrtonosnih životinja u neadekvatnim uvjetima ((ne mislim na životinju nego na čovjeka)) to svakako nije.
propisi nisu u ovom slučaju pisani za životinje nego za ljude, strogi su samo iz jednog razloga da kad se desi nesereća ((da to tako blago nazovem)) postoji rješenje koje je dovoljno sigurno da nitko ne pogine ili se svede na minimum.

Danas pogotovo u znanosti postoji čitav niz opasnosti koje nisu ni istražene i one na koje se jednostavno nemogu izbjeći, no ovdje ne govorimo o Space Shuttle programu ovdjese postavlja pitanje odgovornosti ljudi koji nemaju načelo vrijednost za svoj pa tako ni za tuđi život, čija je percepcija života iskrivljena, odgovornosti zamagljena. nekim sebičnim krivo interpretiranim "impulsom" u glavi koji zatamnjuje razum u nadi da će se osječati prihvačeno od nekih i odbačeno od drugih.

i sama kemija mozga u tim trenucima nije mi skroz jasna, zato i profesionalni Hendleri koji to obavljaju u "savršenim uvjetima" svake godine prolaze psihijatriske analize.
jel' dovoljan je samo jedanu trenutak' fiksacije fascinacije (ne znam kako' bi to nazvao)ili neka misao prođe u krivom smjeru i sve je gotovo....
a pomoć je pre daleko ako i spasi čovjeka obično su oštečenja mozga nepopravljiva.

i onda kad se desi Sr*anje a desit će se...po zakonu velikih brojeva 100 000000 x će sve proći savršeno ali miljon' i prvi će ga maznut.
i onda će "mjerodavni" (ne mislim na državu)slegat ramenima i ograđivati se odgovornosti...
da nisu znali, da su mu govorili, da je znao što ima,...ali u tom trenutku to njemu neće ništa značiti....ali znaćiti će nama, koji smo shvatili da je cilj hobija da se unaprijedimo i da postanemo bolji ljudi.
taj osječaj Gorčine u ustima i želucu...dugo će ostati.
pa da se dalje ne prijetim (jel' u tome nisam dobar) onima koji su ga na neki naćin usmjeravali ili poticali, oni "stariji" koji su mu davali "lažne nade" i koji su svaku njegovu izjavuvezanu uztemu dočekali smješkom i odobravanjem.

želim zapravo da uvidi da nismo oni kakvima nas zamišlja,
nego da ga zasigurno volimo više od onih koji mu se smješe'.

pozdrav icekEdited by: icek
Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #5 u: Ožujak 28, 2006, 21:06:00 poslijepodne »

Hmm...

Mislim da se ovdje radi o demonizaciji problema (ili pojavnosti) držanja otrovnih/opasnih životinja. Ako ćemo pravo, ne znam zaštosmatrate da je držaoc otrovne zmije/guštera/paukaluđi ili autodestruktivniji od bilo kojeg posjednika stafford ili pit-bull terijera, pitona/boe duljine preko 3 metra, aligatora/krokodila/kajmana,leoparda, tigra, itd. Svi ovi ljubimci su opasni po život njihovih vlasnika ili drugih ljudi koji dođu s njima u kontakt. Jednako tako, većina od nas svakodnevno na posao i s posla vozi cca 1,5 tonu čelika i plastike potencijalno opasne za nas, našu obitelj i ostale sudionike u prometu. Držanje oružja neću ni spominjati...

Želio sam reći da jevećina stvarišto nas okružuje opasna po život na ovaj ili onaj način. Samo je pitanje zdravog razuma i odgovornosti da mogućnost nezgode svedemo na najmanju moguću mjeru. Nemojte me shvatiti krivo: nije mi ni na kraj pameti da ugrozim svoju obitelj i sebe držanjem po smrt opasnog gmaza no,s druge strane, poznam ljude koji drže smrtonosno otrovne zmije maksimalno savjesno, u vrhunski dizajniranim terarijima s maksimalnom dozom sigurnosti po njih i njihovu okolinu. Stvar je u tome da držanje bilo koje po život opasne životinje mora podlijegati zakonskoj regulativi, slično kao i držanje oružja i , na kraju krajeva, upravljanje motornim vozilom. Nadam se da će vlasti imati sluha i za ovaj oblik našeg terarističkog hobija, ali im u tome svi moramo pomoći savjesnim i razumnim pristupom. Ako podvrgnemo držanje otrovnih životinja "svetoj inkviziciji" učinit ćemo sebi medvjeđu uslugu: umjesto zakonske regulative koja će omogućiti savjesnim, istinskim ljubiteljima ovih životinja da ih drže na siguran i pravilan način, izjednačit ćemo ih s ljudima iz kriminalnog miljea i time zapravo omogućiti najrazličitijim tipovima da iz mačističkih i inih razloga (pogrešnih) drže opasne životinje i pritom se osjećaju "jako muževno" jer se bave nečim što je protuzakonito. A toga će biti, uvjeravam vas: dovoljno je otići u susjednu Sloveniju, Italiju, Austriju, Mađarsku ili Češku. Tamo u svakom malo boljem opskrbljenom dućanu kućnih ljubimaca (da ne spominjem terarističke burze) možete nabaviti za male novce barem 10 vrsta otrovnih gmazova/pauka koje mogu uzrokovati smrt.

Oh, za kraj jedna zanimljiva statstika: danas sam na radiju čuo podatak Hrvatskog zavoda za statistiku da u Hrvatskoj godišnje u automobilskim nesrećama pogine godišnje više ljudi nego što ih je, u prosjeku, poginulo godišnje na fronti tijekom Domovinskog rata. Ipak, u prosjeku svaki drugi Hrvat posjeduje automobil...Edited by: Nino G

Offline Gizmo

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 28, 2006, 21:07:00 poslijepodne »
Ne razumijem ljude koji imaju potrebu za takvim načinom isticanja. Ali to vodi već u neku drugu temu...
Krk/Hrvatska

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #7 u: Ožujak 28, 2006, 21:12:00 poslijepodne »
mislim da je svatko odgovoran za sebe, od pusenja cigara, drzanja oruzja, do imanja otrovnih zivotinja jer se posljedice znaju.

ja bi ipak mozda htjela cuti i drugu stranu medalje, jer kao sto mene odusevljava neka ribica, tako njega odusevljava ocito to, nekog ekstremni sportovi (tj border line osobe) , i svako ima neki klik gdje se pali ili gasi bez obzira na posljedice.

a sto je to otrovna zivotinja, opce je poznato da u nekim zemljama, takve zivotinje zive svuda, mozda nama to zvuci opasnije nego ljudima koji se stalno susrecu sa takvim okolnostima. Znam da to bas nije isto, ali eto primjera radi.

Nama je jednom na neko predavanje predavacdonio crnu udovicu i poskoka..,i ne znam sta to nekom treba, ali ocito to ljudi vole, drzati takve zivotinje i pokazivati ih drugim ljudima.

A osobno mislim da je tim zivotinjama mjesto u prirodi.

Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline marin81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #8 u: Ožujak 28, 2006, 21:20:00 poslijepodne »

moje misljenje :

´ko voli nek izvoli, samo nemoj mi kasnije plakati jer cu te jos i ja opiz*iti po glavi

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #9 u: Ožujak 28, 2006, 21:33:00 poslijepodne »
Kada bi čula drugu stranu medalje tada te osobe više ne bi bile anonimne. I ja nadasve mislim da to nije pametno, ali ja bih te osobe ostavio u anonimnosti zbog sigurnosti tih osoba i onoga što doma drže. Možda bi se moglo desiti neko veće zlo!
..jel kako moj je dan frend kaže:" kad štapom diraš go*no, ono još više smrdi!"... i kako go't to smiješno bilo u tome ima jako puno istine.

Kada se zakon regulira, nadam se da će i oni sudjelovati u toj regulativi, izmjeni i svega što uz to ide (ako će biti živi). Ovo u zagradi nije smiješno!

...no kako sam ja optimista....JA SE OD SVOG CIJELOG SRCA NADAM DA ĆE SA TIM SVIME BITI SVE OK I DA ĆE TE OSOBE UMRIJETI OD STAROSTI A NE U TEŠKIM MUKAMA I BOLIMA KOJE SU IM NANJELI TOXINI!!!
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #10 u: Ožujak 28, 2006, 22:27:00 poslijepodne »

Citat: Nino G

Ako æemo pravo, ne znam zaštosmatrate da je držaoc otrovne zmije/guštera/paukaluđi ili autodestruktivniji od bilo kojeg posjednika stafford ili pit-bull terijera

Zato jer znamo nesto o psima. Ali to ovdje nije tema. Slazem se s vecinom u ovoj anketi. Ajme kako sam povodljiv!

Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #11 u: Ožujak 28, 2006, 22:47:00 poslijepodne »
protiv držanja opasnih ili nedajbože smrtonosnih životinja. pogotovo psi - ja bih bio u stanju ubiti dapas nešt napravi mojem klincu - obožavam pse, ali... ne i glupe ili nemarne vlasnike... A zmije, pauci - oni će najvjerojatnije nauditi svom vlasniku - pa ne izvodiš (valjda) takvu živinu u šetnju. Problem je ako pobegne u zgradi... Edited by: Elena & Davor

Offline Fenix

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Ožujak 28, 2006, 22:52:00 poslijepodne »
Ja mislim da je to cisto forsiranje.. tim ljudima nije cilj imati doma
zivotinju nego samo da mogu pricati kako je ona cool i opasna... ja sam
protiv

Prvo sam skoro glasao za kombinaciju glup, zatim mi se ucini dobra
kombinacija sa inspektorom ali to kod nas ne pali, onda sam ostao
liberalan i glasao za profice ipak njima je to profesija pa neka se
igraju

Zagreb/Malešnica

Offline icek

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Ožujak 28, 2006, 23:02:00 poslijepodne »

Citat: Nino G
Mislim da se ovdje radi o demonizaciji problema (ili pojavnosti) držanja otrovnih/opasnih životinja.

uz svo dužno poštovanje Nino (LEVEL 6)
apsolutno se nemogu složiti s tvojim tvdrnjama, da je držanje jedne zmije kod apsolutnog laikakoja ubija za 15 min i pitbula ili automobila ili ako' hoćemo postaviti tako' i "načina življenja" (pušenja ili prehrane)apsolutno ne usporedivo.

postoje neke institucije ili pojedinci koji imaju "uvjete" pravi naćin držanja bočice s protuotrovima i opčenito sigurnosne standarde...koje skupo plačajuali ispunjavaju.
ili nazovimo to kvazi Hobističko držanje bez ikakvih sigurnosnih mjera zaštite hendlera i nekakvog višeg cilja koji se može postići.

nedo Bog' i nek' mu tako nešto zapali' ili bilo koga uključujući vlasnika mazne.

onda ćeš' vidjeti da sve ovo s ćime si to uspoređivao nema veze s mozgom.
pa onda nekom pričaj o demonizaciji cjelog sporta jel' kao i padobranci skaću s padobranom i nikad garancija nije 100% da će se otvoriti ali zato i nose dva.
ovo što je Vedran rekao je isto apsolutno točno.
ne postoji niti jedan hendler (čak i profesionalni) koji se tim "sportom" bavi duži niz godina a da ga nije barem jednom maznula takva životinja.

takav stav mi je apsolutno ne prihvatljiv ..... ali ono u cjelosti.

isto kao i s oružjem nikakve koristi od toga samo se zlo može dogoditi.

pozdrav icek

Edited by: icek

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #14 u: Ožujak 28, 2006, 23:12:00 poslijepodne »
Ja doma imam baku koja te može ubit u pojam u 1minutu...mislim, znam da se nemre mjerit s gmazom ali... šala mala.

Eto, ja sam imao veliku želju držat blue ring octopusa u svom reef akvariju... i čak sam ga imao mogućnost nabavit.

Al to je igranje s životom.

Druga igra, druga pravila... i da ta hobotnica ne slovi za expert
artista u bijegu iz akvarija, možda, samo možda bi i pomislio o takom
nečem.

A ovako imam fobiju da bi je jednog dana našao ja ili neko drugi na podu i to tako da bi nagazili na nju.

Uglavnom , previše cijenim svoj i tuđi život da bi se u ovako nešto
upustio i smatram da ju je dovoljno ljepo gledat i na slikama

Offline Krcko

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Ožujak 28, 2006, 23:36:00 poslijepodne »
Kao osoba koja je nekoliko puta gledala smrti u oči (vlak smrti, tobogan smrti) protivim se svakom namjernom izlaganju ljudskog organizma takvim situacijama
Ludim smatraju onoga čije se ludost ne poklapa sa ludošću većine!

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #16 u: Ožujak 29, 2006, 09:20:00 prijepodne »
Koliko got' mi o tome pričali i to negirali,.............  
Tu mi se možete javiti

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #17 u: Ožujak 29, 2006, 11:18:00 prijepodne »
ja ću mudro šutit, samo ću reći da ljubav nema granica! pusa svima

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #18 u: Ožujak 29, 2006, 13:57:00 poslijepodne »
Nini G - ma da, ništa nije crno bijelo i uglavnom su stvari sive..nisam ni ja baš artikulirano objasnio problem, ali još uvijek sam "pomiješanih emocija" u svezi glede toga.. ali ono što mi je ostalo je činjenica da osoba koja drži tu živinu nije neka stara kuka, nego ima -koliko?jako malogodina? Da ih baš ne drži u top sigurnim terarijima, da nema u blizini protuotrov za ujed... Gle, ne kužim se u zmije ni reptile , ali znam da držati poskoka (što mi ni ne budi neki strah ili nelagodu) nije isto što i držati opako agresivnu i otrovnu zmijetinu koja se ne boji ni slona, a kamoli čovjeka.. Meni se samo vrti scenarij vrućeg ljetnog dana i bijega iz terarija..majke ti mile, može pola ulice iizgrist dok je netko ne ulovi/upuca... to mi je horor... pit bul ugrize i boli, ali ne rikneš za cca 15min-pola sata.. onak..joj.. možda i jesam otvorio nešto u što se uopće ne razumijem, ali ne može mi nitko reći da nema barem malo smisla u ovome... daljnje rasprave u vezi tematike i problematike ostavljamvama teraristima da je razradite , možda u budućnosti date koji dobar prijedlog za zakonske regulative i sl... kao što rekoh- meni je ovakvo kockanje sa životom ( je, svjestan sam da se kockam i svaki put kad uđem u auto, ali ja bar imam zračni jastuk--ekvivalent bi bio protuotrov kojeg dečko nema) malo glupavo... Edited by: Vedran

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #19 u: Ožujak 29, 2006, 15:18:00 poslijepodne »
Zasto opet pit bulovi? A retriveri, njem ovcari, pudlice, rotvajleri, tornjaci, oni ne grizu? Oprostite sto se vracam na to, ali bez veze mi je pasmine sotonizirati. To su psi, pripitomljeni covjekvi prijatelji. Nek netko mambu pripitomi. Kako moze ugristi pit bul, moze i bilo koji drugi pas i kao i ovo sa zmijom, samo vlasnici mogu biti krivi.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #20 u: Ožujak 29, 2006, 15:29:00 poslijepodne »

pa ztao jersu gore spomenuti pit bulovi , a i najlakše mi se njih sjetit jer su mi ružni ko psi a inače, jedan nevažan podatak..pudlice navodno ugrizu daleko više ljudi od pitova..iako njima malo više mesa u zubima ostane

i psa se može izdresirat, a zmiju tog tipa baš i ne Edited by: Vedran

Offline Barba

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Ožujak 29, 2006, 15:33:00 poslijepodne »

Što mislite o držanju neeksplodirane nagazne pjesacke mine u djecjoj sobi?

Zagreb/Maksimir

Offline icek

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Ožujak 29, 2006, 15:59:00 poslijepodne »
Citat: Barba

ali u terariju...
a ljepa je onak mala zelena

ak' se pazi nemre grunut' samo vele neki da dobro da se fitilj izvadi da baš' ne prasne u stanu ali ko' će se zezati i držati protuotrov u frižideru u kuhinji koji košta 300X više nego mina a i ima neki kratki vijek trajanja...
a i pitanje dal' bi samo jedna bila dovoljna.

ma gle sve u svemu ako se dobro osigura terarij nemre to sam tak' grunut'.
pa bu se pazilo....klinci silom hoće a i nemožeš' reći da nije divna.

pozdrav icek
naravno sve je sarkastična metafora....Edited by: icek

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #23 u: Ožujak 29, 2006, 16:21:00 poslijepodne »

Citat: Barba

....ovo  je jedna jako loša i glupa usporedba!!!

....opasno je i na moru hodati bos....moš se na iglu nabost.. pa ipak svi hodaju bosi....
...već sam rekao....ova tema je otišla u nježnik!
Tu mi se možete javiti

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #24 u: Ožujak 29, 2006, 16:42:00 poslijepodne »

mini možeš skinut upaljač, zmiji otovne žlijezde baš i ne...

tema nije otišlau nježnik, ali je na dobrom putu,a da bi se to izbjeglo, trebalo bi se koncentrirati na bitne stvari, al kao što rekoh to prepuštam vama koji ste stručniji ..