Čitam već mjesec dana o svim tim ribicama, biljkama, akvarijima... i opet imam nedoumica.
Kupili smo mali rabljeni akvarij juwel 60*40*30 sa svom početnom opremom.
E sad, kako je bivši vlasnik imao davno ribice u njemu htio bih ga prvo dezinficirati ali nisam siguran što točno sve trebam dezinficirati i kako. Pretpostavljam hipermanganom ili alkoholnim octom prebrišem a onda sve dobro isperem? Jel trebam i filter na taj način dezinficirati? Dobili smo i neke dekoracije da li se i one mogu dezinficirati (znam da su neprirodne u akvariju ali je moj šestogodišnjak oduševljen)?
Slijedeće pitanje je što mi točno treba za podlogu u akvariju? Gledao sam ponudu u pet shopu, koji mi je najbliži, i malo sam se izgubio. Ako nekome nebi bio problem da mi točno navede iz njihovog web shopa što da uzmem da ne lutam previše (zemljana podloga + pijesak/šljunak u mm + ako sam nešto propustio

)
Htio bih staviti nešto živog bilja (pet shop ih nema previše) koje je nezahtjevno za početnika pa sam malim istraživanjem našao doljnje biljke (svaki prijedlog je dobrodošao).
stražnji dio:
Bacopa caroliniana, Ph: 6 - 8, Veličina / visina: 50 cm
Hygrophila polysperma , Ph: 5 - 9, Veličina / visina: 40 cm, Toplovodna: 18-30 C
Ceratopteris thalictroides, Ph: 5,5 - 7,5, Veličina / visina: 40 cm
Srednji dio:
Bacopa australis, Ph: 6,2 -7,9, Veličina / visina: 30cm
Prednji dio:
Prazan jer nisam našao neku nezahtjevnu biljku za početnika pa ćemo ubaciti dekoraciju

Za pripremu vode našao ovo, jel će ovo biti u redu za početak?
EASY LIFE Ffm tekući filter medij 500ml
EASY LIFE Easy start 500 ml - sredstvo za start akvarija
I za sada na kraju koji testere uzeti? Da li će ovaj biti dovoljan za početnika: TETRA Test 6 u 1 (uh al su skupi, ali valjda vrijede).
Eh da, zaboravih rasvjetu. Ova gore je već jako stara pa bih trebao i nju zamjeniti. Koja bi bila dobra za moje potrebe (opet po pet shop web-u).
Svima hvala na pomoći, odgovorima i naravno savjetima.
Navedeni shop ne reklamiram niti mi je to namjera već mi je on samo najbliži. Ako sam prekršio neko pravilo unaprijed se ispričavam.
PS
Za ribe je još jaaako rano, ali me svejedno zanima što bih trebao gledati da počnem pratiti oglasnike. Pretpostavljam gupije i slićne mališane + neki čistač + ???