Srpanj 24, 2025, 02:55:22 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: gupiji umiru  (Posjeta: 934 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomo123

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Kastela
gupiji umiru
« u: Rujan 10, 2013, 01:39:27 prijepodne »
ekipa molim pomoc!!! akvarij jee 120l u njemu su 4black molya 10 neonki 2cistaca i 2 spuza jabucara... GUSTO JE ZASADEN BILJKAMA KOJE ODLICNO RASTU A NA PODU JE MAHOVINA..ima sam 10 gupija i sada su mi ostala samo tri..kroz 5 dana  mi JE krepaliO njih 7....prije toga svega dobija sam oko 15 malih gupija a  nakon par dana 30 black molya..dva tjedna sve je bilo ok a onda su samo gupiji i to najprije muskii pa zenke pocele ugibat  i 4 mala gupija al samo gupiji...DOBILI SU NEKU PLJESAN PO SEBI IZRAZITO PO TJELU A JEDNOM SE REP MALO RASPA,,KAO DA IZGUBE BOJU I POBJELE. KUPIJA SAM KARANTENU I TO OD 20 L FILTER KOJI POGONI ZRAK I NEKI LJEK PLAVE BOJE KOJI SU MI PREPORUCILI U ZOOCITY.TO TRAJE VEC TRI DANA ALI MI JE JOS JEDAN KREPA,,NA JEDNOM PRIMJECUJEM KAO DA SU MU LJUSKICE POSKOCILE..I DA NAPOMENEM DOK SU BILI U VELIKOM AKVARIJU UVJEK SU PLIVALI PREMA IZLAZU VODE IZ PUMPE..MOZE POMOC I KOJIM IH LJEKOM TRETIRATI TOCAN NAZIV JER MISLIM DA OVI I BAS NEDJELUJE I DALI TREBA RADITI IZMJENU VODE U KARANTENI...SVE OSTALE RIBE SU OK HVALA SVIMA UNAPRID

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
Odg: gupiji umiru
« Odgovori #1 u: Rujan 10, 2013, 11:18:17 prijepodne »
Tomo, očito se radi o ichu iliti bijelim točkicama, bakterijsko oboljenje riba uzrokovano lošom kvalitetom vode, a i raspadanje peraja je također ista stvar. Trebao bi malo navesti više podataka o svome akvariju i po mogućnosti parametre vode  :up: Lijek kojim možeš liječiti ribe je Bactopur od Sere ili Furanol od JBL  :up:

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #2 u: Rujan 10, 2013, 11:43:40 prijepodne »
Mislim da ovdje nije rijec o Ichu. Kolega je spomenuo pljesanj ne tockice. Moguce  je svasta. Neka kolega ispuni upitnik o bolestima pa cemo mu moc tocno reci o cemu je problem

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Rujan 10, 2013, 11:46:41 prijepodne »
tomo - bez obzira na sve ne piši velikim slovima - to je vikanje!
osim toga moraš nam doista dati mnogo više podataka da bismo dali dijagnosu, no ne čini mi se da je ich u pitanju, prije bih rekla neka gadna bakterijska ili gljivična infekcija koju treba pod hitno liječiti
no, ..... bojim se da će trebati startati prije sve ispočetka, kako spada uz temeljitu dezinfekciju svega...
daj nam možda koju sliku!?

i da, ich je parazitsko oboljenje i ne liječi se antibioticima već antiparaziticima!
deca....ne zalijećite se!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #4 u: Rujan 10, 2013, 11:47:37 prijepodne »
s obzirom da je tomo dao podatke u novoj temi, ovu zaključavam!