Bilo bi bolje, da to nije skockano na brzinu - subota popodne-nedjelja ujutro. Na slici se srećom ne vide sve grubosti. Materijal je nevjerojatno opak za obradu (smola), štopa šmirgl, noževe na frezerici i cirkularu.
Izrada:
Iskrojio sam stranice tako da staklo sjeda u ženski falc, skinuo muški falc, zalijepio drvofiksom. Šarafi su samo zato da dobijem na vremenu. Onda sam slijepio dvije lamele za gornju ploču i zalijepio ih na mjesto. Opet šarafi da mogu dalje prije nego ljepilo stisne do kraja. Treća lamela (ona s ručkicom) nije fiksirana, nego sam joj skinuo ženski falc, a muški prilagodio tako da glatko sjeda u onaj fiksirani dio. S unutarnje strane je zaljepljena jedna tanka letvica (7*7 mm) koja je pridržavaprema vani i usput zadržava svjetlo. Onda sam sve skupa prebrusio tračnom i vibracionom brusilicom. Lakirano je tri puta Chromocelom bezbojni-mat, s međubrušenjem (papir br. 150). Miris laka je otišao tuširanjem u toploj, a onda hladnoj vodi.
U Belugu sam uzeo jednu 8W aqua glo (skupo), a pribor za paljenje (grla i prigušnica) nisam našao u rinfuzi, nego sam kupio kompletnu lampicu (opet skupo)i rastavio je da stane u poklopac. Tak to ide kad se žuriš.
Sve skupa, ovo mi je bio dobar trening za drugi put.