Srpanj 20, 2025, 17:05:56 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Karantena  (Posjeta: 1369 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mladen

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Dob: 55
Karantena
« u: Ožujak 19, 2006, 22:26:00 poslijepodne »

Konačno sam i to sastavio. Onaj jadni natečeni betač dobio je rezidenciju samo za sebe i svoju kolegicu po trbuhu.

TuroPolje - nekad More

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Karantena
« Odgovori #1 u: Ožujak 19, 2006, 23:58:00 poslijepodne »
fino..jedan od ljepših pokopaca za karantenu koje sam vidio

Offline Mladen

• Punopravni član
Karantena
« Odgovori #2 u: Ožujak 20, 2006, 07:52:00 prijepodne »
Stara suha borova lamperija. Ima jedan fora efekt koji nisam snimio. Srednja lamela je toliko natopljena smolom da propušta svjetlo. Sinoć u mraku, poklopac svijetli crveno
TuroPolje - nekad More

Offline Kive

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Karantena
« Odgovori #3 u: Ožujak 20, 2006, 10:27:00 prijepodne »

Dobro izgleda opisi malo izradu
zg.centar

Sve bi cure htjele spavati sa mnom, ali ja nikad nisam pospan

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Karantena
« Odgovori #4 u: Ožujak 20, 2006, 10:34:00 prijepodne »
Super je poklopac, možda bi bilo bolje da si rezao na gerung, i da ti gornja ploča nasjeda u bočne strane (a ne na bočne strane), tako bi sakrio rubove... ali i ovak je dobro. Važno da služi svrsi, jer to i je jedina uloga karantene...

Offline Mladen

• Punopravni član
Karantena
« Odgovori #5 u: Ožujak 20, 2006, 11:33:00 prijepodne »

Bilo bi bolje, da to nije skockano na brzinu - subota popodne-nedjelja ujutro. Na slici se srećom ne vide sve grubosti. Materijal je nevjerojatno opak za obradu (smola), štopa šmirgl, noževe na frezerici i cirkularu.

Izrada:

Iskrojio sam stranice tako da staklo sjeda u ženski falc, skinuo muški falc, zalijepio drvofiksom. Šarafi su samo zato da dobijem na vremenu. Onda sam slijepio dvije lamele za gornju ploču i zalijepio ih na mjesto. Opet šarafi da mogu dalje prije nego ljepilo stisne do kraja. Treća lamela (ona s ručkicom) nije fiksirana, nego sam joj skinuo ženski falc, a muški prilagodio tako da glatko sjeda u onaj fiksirani dio. S unutarnje strane je zaljepljena jedna tanka letvica (7*7 mm) koja je pridržavaprema vani i usput zadržava svjetlo. Onda sam sve skupa prebrusio tračnom i vibracionom brusilicom. Lakirano je tri puta Chromocelom bezbojni-mat, s međubrušenjem (papir br. 150). Miris laka je otišao tuširanjem u toploj, a onda hladnoj vodi.

U Belugu sam uzeo jednu 8W aqua glo (skupo), a pribor za paljenje (grla i prigušnica) nisam našao u rinfuzi, nego sam kupio kompletnu lampicu (opet skupo)i rastavio je da stane u poklopac. Tak to ide kad se žuriš.

Sve skupa, ovo mi je bio dobar trening za drugi put.
TuroPolje - nekad More

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
Karantena
« Odgovori #6 u: Ožujak 20, 2006, 20:01:00 poslijepodne »
Sam svoj majstor bravo
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline ziva

• Punopravni član
Karantena
« Odgovori #7 u: Ožujak 20, 2006, 20:11:00 poslijepodne »
S Č -- svaka čast
--Ploče--

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Karantena
« Odgovori #8 u: Ožujak 20, 2006, 22:27:00 poslijepodne »
Citat: Mladen

Bilo bi bolje, da to nije skockano na brzinu - subota popodne-nedjelja ujutro. Na slici se srećom ne vide sve grubosti. Materijal je nevjerojatno opak za obradu (smola), štopa šmirgl, noževe na frezerici i cirkularu.

Izrada:

Iskrojio sam stranice tako da staklo sjeda u ženski falc, skinuo muški falc, zalijepio drvofiksom. Šarafi su samo zato da dobijem na vremenu. Onda sam slijepio dvije lamele za gornju ploču i zalijepio ih na mjesto. Opet šarafi da mogu dalje prije nego ljepilo stisne do kraja. Treća lamela (ona s ručkicom) nije fiksirana, nego sam joj skinuo ženski falc, a muški prilagodio tako da glatko sjeda u onaj fiksirani dio. S unutarnje strane je zaljepljena jedna tanka letvica (7*7 mm) koja je pridržavaprema vani i usput zadržava svjetlo. Onda sam sve skupa prebrusio tračnom i vibracionom brusilicom. Lakirano je tri puta Chromocelom bezbojni-mat, s međubrušenjem (papir br. 150). Miris laka je otišao tuširanjem u toploj, a onda hladnoj vodi.

U Belugu sam uzeo jednu 8W aqua glo (skupo), a pribor za paljenje (grla i prigušnica) nisam našao u rinfuzi, nego sam kupio kompletnu lampicu (opet skupo)i rastavio je da stane u poklopac. Tak to ide kad se žuriš.

Sve skupa, ovo mi je bio dobar trening za drugi put.

Pričaj mi o tome, neki dan sam sj*bo cirkular, odnosno list (polomio sam pola zubaca, spizdio 300-400kn u vjetar, a lst je bio skoro pa nov...). A o frezeru da i ne pričam, baš sam ga naoštrio (na to sam osjetljiv, frezeri, svrdla i pile moraju biti skroz oštri), kada sam završio sa frezanjem, frezer je bio tup kao "ud", ali svedno dovoljno oštar da ifrezam nokat na palcu(na svu sreću zaradio sam samo ogreborinicu, prokleta borovina i PROKLETI sovoj!!!).