Lipanj 28, 2025, 17:31:48 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ima možda tko Grunding Smart TV ili nekakav Smart TV?  (Posjeta: 14467 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Ima možda tko Grunding Smart TV ili nekakav Smart TV?
« u: Rujan 01, 2013, 18:34:38 poslijepodne »
Kupili jučer Grunding 40 VLE 630 BH Smart TV.

http://www.grundig-intermedia.hr/index.php/product/view/40-vle-630-bh#

Prvo smo htjeli kupit običan LCD, no prodavač nas je uspio nagovorit na SMART verziju jer može se na Internet, ima DLNA, pa smo uzeli, najviše radi Interneta jel...

Uglavnom upalili to danas sve i gledam taj SMART dio, taj Grunding Inter@ctive TV... I sad to je jedno 15 nekakvih njemačkih aplikacija (nekakvi hoteli, apoteke, bild.de i još neke totalne gluparije koje me ne zanimaju ni pol %) i jedino korisno što ima je Facebook i Youtube, makar i to mi nije interesantno previše... Ono najbitnije je što ja tu ne nailazim na nikakav slobodni web browser kojim bi "surfao" webom niti na kakvu trgovinu aplikacija gdje bi skinuo aplikaciju za slobodno surfanje.
Sad jel ja tu ne vidim nešto ili toga nema, jer ukoliko tog nema TV sutra ide nazad... Gledam po Internetu i LG i Samsung to uredno imaju na svojim Smart TV uređajima...

Inače je TV pristojan, 1080p, DLNA tehnologija, 102cm ekran, čita sve moguće formate sa sticka, 100Hz (iako nam je tip u trgovini rekao da je 200Hz, no ajd prek tog još mogu preć). Više mu niš ni ne treba, jedino mi je taj web browser problem, ukoliko tog nema onda ide nazad u dućan i uzimamo "glupi" TV koji je usput i dosta jeftiniji...

Može kakva pomoć ako ima tko Grundingov SMART ili nešto slično???

Offline selce

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 57
Odg: Ima možda tko Grunding Smart TV ili nekakav Smart TV?
« Odgovori #1 u: Rujan 01, 2013, 20:01:05 poslijepodne »
Nema browser !
Ja imam Panasonica Viera i imam samo Vierine aplikacije (njih 50-tak) i to ti je to
mislim da jedino samsung i sony imaju "klasičan" browser gdje možemo normalno surfat !

Offline mario12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Rujan 01, 2013, 21:08:18 poslijepodne »
I LG ima broswer..ja imam LG 42la620s (mislim da mu je to oznaka) i ima broswer i mogu surfati po netu...
Koliko vidim po teh.podacima mislim da nema on tu opciju kao sto nema ni 3D...neznam kolko si platio ali poprilicno mi izgleda "stari" model ...
« Zadnja izmjena: Rujan 01, 2013, 21:15:15 poslijepodne od mario12 »
Prestanite pucat u mrtve konje...
Mob. 0993453385

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 01, 2013, 21:39:06 poslijepodne »
4000kn. Ide natrag u trgovinu sutra...

Ima i Grundig browsere na svojim TVima, no ovaj model ga očito nema što je bar meni totalna besmislica, pa prva stvar koja mi padne na pamet i na koju me asocira kad mi netko kaže Smart TV mi je ta da mogu na Internet.

Mislim čovjek mi je rekao tamo da ima Internet... Ja pod tim podrazumjevam Internet Browser, a ne face, youtube i doslovno 12 njemačkih aplikacija za novine.

Usput je ponovio 3x da TV ima 200Hz, što isto nije istina... Uglavnom sutra ću ih prvo zvat, pa onda vidit što dalje, ali vjerojatno ćemo uzet neki običan TV za 500kn manje bez tih Smart funkcija.

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #4 u: Rujan 01, 2013, 22:02:21 poslijepodne »
Odnesi ga natrag i baci mu ga u glavu.

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #5 u: Rujan 01, 2013, 23:18:46 poslijepodne »
Zamjeni ga za neki samsung smart i odusevit ces se.

Offline mario12

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 02, 2013, 07:47:13 prijepodne »
Ja bi ga isto vratio... moj ti ina ikonu sa zemaljskom kuglom i povecalom za broswer pogledaj mozda ima nesto slicno...
Mob. 0993453385

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 02, 2013, 09:26:34 prijepodne »
Ma nema. 100x sam već gledao, nema ništa slično... Update sam probao, isto nema...

Problem je što nam u trgovini nude zamjenu za jeftiniji "glupi" model, i nude da doplatimo za 800kn skuplji LG Smart što nam je ipak previše.

Sad kakva je politika s povratom novca ne znam. Jer plaćeno je dio gotovinski, a dio na AMEX 10 rata. Koliko čitam po zaštiti potrošača prodavač nije dužan vratiti novac ukoliko je proizvod ispravan, nego to ovisi o dobroj volji. A to što nas je krivo informirao (čitaj "za*ebo") sumnjam da mi znači puno...
« Zadnja izmjena: Rujan 02, 2013, 09:37:06 prijepodne od Nuclear »

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 02, 2013, 09:30:27 prijepodne »
ako se mogu nadovezati s pitanjem...
da li na smart tvu koji ima browser mozes otvoriti stranicu sa online filmovima  i gledati iste?
pitanje je jer obicno za gledanje moras imati instaliran dodatak vlc ili flash

Offline mario12

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 02, 2013, 10:03:59 prijepodne »
Ja normalno gledam online filmove nikakav dodatni program nisam trebao....što se tice povrata novca nevjerujem da ce ti vratiti nego samo ako ces imati srece pa da uzmes bolji i nadoplatis ili onaj slabiji model i za razliku love jos nesto uzmes. ..u svakom slucaju nasanjkao te jbno....
Mob. 0993453385

Offline mario12

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 02, 2013, 10:15:50 prijepodne »
Mob. 0993453385

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 02, 2013, 13:34:19 poslijepodne »
Po zakonu imaš 7 dana da vratiš proizvod nazad bez ikakvog objašnjenje ako nisi zadovoljan s njim...

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Rujan 02, 2013, 14:05:55 poslijepodne »
Po zakonu imaš 7 dana da vratiš proizvod nazad bez ikakvog objašnjenje ako nisi zadovoljan s njim...

Da, ali nemaš pravo dobiti pare nazad, već zamijeniti za nešto drugo... Bio u trgovini, i pare ne možemo dobiti jer je na AMEX plaćeno. Ponudili su nam par drugih TV-a pa ćemo nešto skombinirati...

Ima za 300kn više Panasonic Viera 42UT50, no također mi nije mogao u trgovini provjeriti jel ta ima WEB BROWSER, ne može ju spojit na LAN da vidi. Pa sad tražim po Panasonic stranicama, no ništa konkretno ne mogu naći jer je to prošlogodišnji model.

Našao sam jedino na ovo... Znači sa storea se može valjda povuć ta aplikacija "Web Browser" i piše da je linija UT50 podržana na Europskim modelima: http://panasonic.net/avc/viera/global/connect_apps/compatible/

Sad ak ju donesem opet doma i pokaže se da ne šljaka onda sam napravio još veće sranje...

Ponudili su nam i manju Samsungovu koja 100% ima to i 400kn je manje, no ima mali ekran 82cm...

Tak da nemam pojma sad, do sutra se moramo za neš odlučit...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #13 u: Rujan 02, 2013, 15:19:30 poslijepodne »

Samo Samung uzmi...

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Ima možda tko Grunding Smart TV ili nekakav Smart TV?
« Odgovori #14 u: Rujan 02, 2013, 23:08:18 poslijepodne »

Uz malu sitnicu da je u tom zakonu jasno definirano da taj rok vrijedi samo kod kupnje na daljinu sto ovdje nije slucaj.

Citat:
11. Kupili ste proizvod za koji ste nakadno utvrdili da Vam se ne sviđa. Želite povrat plaćenog iznosa ili zamjenu za drugi proizvod.

Ukoliko se radi o proizvodu koji je ispravan odnosno nema nedostatka, trgovac nije zakonski obvezan zamjeniti takav proizvod odnosno vratiti novac. Sukladno Posebnim uzancama u trgovini na malo (Narodne novine broj 16/95) propisano je ukoliko potrošač želi ispravnu i neupotrebljavanu robu već kupljenu u toj prodavaonici zamijeniti drugom, smatra se dobrim poslovnim običajem da trgovac udovolji želji potrošača. Najbolje je prije kupnje interesirati se kakva je poslovna praksa trgovca. Navedeno se ne odnosi na proizvode kupljene izvan poslovnih prostorija trgovca i na daljinu, na koje se odnose posebne zakonske odredbe.

Offline strasilo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #15 u: Rujan 03, 2013, 09:34:05 prijepodne »

Samo Samung uzmi...

Frend koji se bavi televizorima (i sarvis i prodaja) mi je već u nekoliko navrata spomenuo da su sve to "okrnjeni" LG proizvodi ... i Samsung i Sony i svi ostali renomirani proizvođači ...

Sve to pravi ili LG ili Vivax, koliko god to nevjerovatno zvučalo ... a ja jednostavno nemam razloga da mu ne vjerujem kad se čovjek time bavi ... a prodaje i servisira sve, pa ni on nema razloga ne govoriti istinu ...  :D
uvijek dostupan na [email protected]

Offline mario12

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Rujan 03, 2013, 10:00:12 prijepodne »
Istina ti to ... al znas kak ide veci si frajer ako imas 107 samsung a ne lg  ;)
Mob. 0993453385

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Odg: Re: Ima možda tko Grunding Smart TV ili nekakav Smart TV?
« Odgovori #17 u: Rujan 03, 2013, 12:00:17 poslijepodne »
LG radi ekrane za većinu mobitela i to vrhunske pa pretpostavljam da je slično i sa televizorima. Za Vivax ne bih rekao..zar to nisu kinezi koji rade za Msan-ov brand Vivax?
Osobno imam Samsung plazmu i jako sam zadovoljan. Sve su to nijanse i ove top marke su blizu, stvar je osobnog ukusa a čini mi se da je tema Smart funkcije a tu je Samsung vodeći...pa je zato išla preporuka Samsunga. ;)

Offline tomislav88

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #18 u: Rujan 03, 2013, 12:20:11 poslijepodne »

Ima za 300kn više Panasonic Viera 42UT50, no također mi nije mogao u trgovini provjeriti jel ta ima WEB BROWSER, ne može ju spojit na LAN da vidi. Pa sad tražim po Panasonic stranicama, no ništa konkretno ne mogu naći jer je to prošlogodišnji model.

Našao sam jedino na ovo... Znači sa storea se može valjda povuć ta aplikacija "Web Browser" i piše da je linija UT50 podržana na Europskim modelima: http://panasonic.net/avc/viera/global/connect_apps/compatible/

ja imam ST50, znači model iz iste godine ko i 42UT50  i moj ima web browser pa ga vjerojatno ima i UT50. Browser radi dobro ali nema flash player a na tv možeš spojit i tipkovnicu za lakše surfanje( miš ti neče radit). i imaš odprilike 30-40 aplikacija . Dobar tv a meni je osobno slika bolja u odnosu na neke entry level LED-ove. To je prošlogodišnji model pa mu je i cijena dosta pala
Evo ti link s recenzijom i speckama http://hdtelevizija.com/2012/11/26/recenzija-3dtv-plazma-panasonic-smartviera-tx-p42ut50e-ut50-serija/

Offline strasilo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Re: Ima možda tko Grunding Smart TV ili nekakav Smart TV?
« Odgovori #19 u: Rujan 03, 2013, 12:28:48 poslijepodne »
LG radi ekrane za većinu mobitela i to vrhunske pa pretpostavljam da je slično i sa televizorima. Za Vivax ne bih rekao..zar to nisu kinezi koji rade za Msan-ov brand Vivax?
Osobno imam Samsung plazmu i jako sam zadovoljan. Sve su to nijanse i ove top marke su blizu, stvar je osobnog ukusa a čini mi se da je tema Smart funkcije a tu je Samsung vodeći...pa je zato išla preporuka Samsunga. ;)

vivax je isto što i LG po tom pitanju, samo za niži cjenovni rang proizvoda... tako bar kaže frend ...

a ja konkretno imam jedan vulgaris Vivax TV  72 ekran već "milion" godina i samo je jednom u tom periodu bio kod majstora (kod tog frenda) jer je nešto malo pomiješao boje pa je sve vuklo na zelenkasto ... i to je sav kvar koji je bio na njemu i dok zaista ne krepa nema šanse da ga mijenjam .... a tad kad sam ga kupovao bio je 2/3 jeftiniji od renomiranih firmi sa sličnim karakteristikama...  :klap:
uvijek dostupan na [email protected]

Offline DavorT

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Rujan 03, 2013, 12:34:13 poslijepodne »
samsung radi provjereno sve web stranice sto se tice surfanja - sto se tice videa putlocker, gorilla, shcokshare, 180upload i jos dosta drugih, tako da nije opce problem gledat niti jednu seriju novu ili staru prek piratskih sajtova, youtube isto radi besprijekorno bilo da je preko aplikacije ili preko browsera. ja konkretno vec vise od godinu dana nemam spojen kabel od kabelske koji sam trebam ustehat u tv, ali nemam potrebe jer sve serije gledam preko neta

kod samsunga je super ak ga spajas prek wirlessa na mrezu da ti ipad, iphone, galaxy tab, galaxy ili bilo koj drugi smartphone ili tablet uz koristenej besplaten samsungove aplikacije pretvori u instant daljinski + tipkovnica + mis, tako da je surfanje kikiriki.

druga opcija je mis pa na popup tipkovnici televizora klikat misem tipke, sto je ipak puno brze od samo koristenja daljinskog. vec se sad pojavilo i tipkovnica za samsunge, pred neko vrijem ih nije bas bilo.

Offline tomislav88

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Rujan 03, 2013, 12:42:36 poslijepodne »
. vec se sad pojavilo i tipkovnica za samsunge, pred neko vrijem ih nije bas bilo.

ta samsung tipkovnica je preskupa s obzirom da u pola cijene već možeš naći i LOGITECH K400 (cca 300 kn)  koja radi odlično sa Samsungom , LG-om itd.

Offline DavorT

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Rujan 03, 2013, 13:14:26 poslijepodne »
znam, kad sam ga ja uzimao izbor je bio nula, cak ni orginalnu samsungovu nisu imali, a genericke nisu radile. sad ima.

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Rujan 03, 2013, 13:30:51 poslijepodne »

ja imam ST50, znači model iz iste godine ko i 42UT50  i moj ima web browser pa ga vjerojatno ima i UT50. Browser radi dobro ali nema flash player a na tv možeš spojit i tipkovnicu za lakše surfanje( miš ti neče radit). i imaš odprilike 30-40 aplikacija . Dobar tv a meni je osobno slika bolja u odnosu na neke entry level LED-ove. To je prošlogodišnji model pa mu je i cijena dosta pala
Evo ti link s recenzijom i speckama http://hdtelevizija.com/2012/11/26/recenzija-3dtv-plazma-panasonic-smartviera-tx-p42ut50e-ut50-serija/

Našao sam tu recenziju još prije. Flash player mi nema ni mobitel, ni novi Android mobiteli to ne podržavaju više, a ni iPhone tako da mi nije ni bitno... U biti to je starom najbitnije tak da može prolistat vijesti po portalima i sl...

Što se tiče TV-a, stari popizdio  :D i u trgovini dogovorio da daju taj Panasonic za istu cijenu za koju smo dobili i ovaj, oni pristali (inače bio 300kn skuplji)... Tak da problem je rješen  :up: Po recenziji slika je super, ipak je plazma ekran... Troši jedino nešto više od LCD-a, al svejedno manje nego CRT koji smo imali do sad :up:

Što se tiče panela za LCD televizore, ja znam da LG baš pravi panele i prodaje ostalima, i negdje sam čitao da postoje 2 ili 3 proizvođača panela na svijetu, jedan od njih je LG, druge ne znam... Ovi ostali to kupuju i onda svoju elektroniku stavljaju...
« Zadnja izmjena: Rujan 03, 2013, 13:37:55 poslijepodne od Nuclear »

Offline tomislav88

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #24 u: Rujan 03, 2013, 14:25:35 poslijepodne »

ja imam ST50, znači model iz iste godine ko i 42UT50  i moj ima web browser pa ga vjerojatno ima i UT50. Browser radi dobro ali nema flash player a na tv možeš spojit i tipkovnicu za lakše surfanje( miš ti neče radit). i imaš odprilike 30-40 aplikacija . Dobar tv a meni je osobno slika bolja u odnosu na neke entry level LED-ove. To je prošlogodišnji model pa mu je i cijena dosta pala

Našao sam tu recenziju još prije. Flash player mi nema ni mobitel, ni novi Android mobiteli to ne podržavaju više, a ni iPhone tako da mi nije ni bitno... U biti to je starom najbitnije tak da može prolistat vijesti po portalima i sl...

Što se tiče TV-a, stari popizdio  :D i u trgovini dogovorio da daju taj Panasonic za istu cijenu za koju smo dobili i ovaj, oni pristali (inače bio 300kn skuplji)... Tak da problem je rješen  :up: Po recenziji slika je super, ipak je plazma ekran... Troši jedino nešto više od LCD-a, al svejedno manje nego CRT koji smo imali do sad :up:

Što se tiče panela za LCD televizore, ja znam da LG baš pravi panele i prodaje ostalima, i negdje sam čitao da postoje 2 ili 3 proizvođača panela na svijetu, jedan od njih je LG, druge ne znam... Ovi ostali to kupuju i onda svoju elektroniku stavljaju...

a pazi sad ovo : UT50 ima 2000 Hz ffd :D :D :D
Inaće, dobar tv i dobra cijena  :up: