Lipanj 19, 2025, 22:22:39 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Europa i svijet vs Azija  (Posjeta: 2794 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Europa i svijet vs Azija
« u: Kolovoz 23, 2013, 21:23:36 poslijepodne »
Kad pogledamo broj sudionika IAPLC 2013, uočljivo je da da su najveći broj takmičara iz azie.
Tako su na prvom mjestu Japanci sa 662 takmičara, zatim Kinezi 370, Indijci 213.
Europa sa ostatkom svijeta debelo kaska za njima.
Ili recimo SAD kao mnogobrojna nacija nema niti jednog svog takmičara, zašto je to tako? -?
Da li bi ih u skoroj budućnosti mogli sustići?
http://en.iaplc.com/results13/index.html
« Zadnja izmjena: Kolovoz 25, 2013, 09:58:11 prijepodne od Vedran »

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Europa i svijet vs azia
« Odgovori #1 u: Kolovoz 23, 2013, 21:34:21 poslijepodne »
uvijek bilo i bit će..,moje mišljenje..
aquascape kao takav u nature obliku upravo dolazi sa istoka zemaljske kugle..amano je taj koji je uveo nature stil u akvarije i onda je logično zašto azijske države prednjače u aplikacijama na iaplc....nećemo ih sustić nikada, em zbog "zapadnjačke" kulture, em zbog toga što ostali "normalan" svijet nije toliko zaluđen s aquascapeom..dobar primjer si naveo sad..nemaju nikog, jer se ne zamaruju s time i kao nacija su priglupi (što jest jest :D , bez vrijeđanja)..
mislim da japanci, kinezi, tajvanđani, vietnamci daleko bolje drže do kulture (a tu mislim i na aquascpe), nego ostatk svijeta..zato je tome tako....

Offline mario12

• Punopravni član
Odg: Europa i svijet vs azia
« Odgovori #2 u: Kolovoz 25, 2013, 08:06:26 prijepodne »
uvijek bilo i bit će..,moje mišljenje..
aquascape kao takav u nature obliku upravo dolazi sa istoka zemaljske kugle..amano je taj koji je uveo nature stil u akvarije i onda je logično zašto azijske države prednjače u aplikacijama na iaplc....nećemo ih sustić nikada, em zbog "zapadnjačke" kulture, em zbog toga što ostali "normalan" svijet nije toliko zaluđen s aquascapeom..dobar primjer si naveo sad..nemaju nikog, jer se ne zamaruju s time i kao nacija su priglupi (što jest jest :D , bez vrijeđanja)..
mislim da japanci, kinezi, tajvanđani, vietnamci daleko bolje drže do kulture (a tu mislim i na aquascpe), nego ostatk svijeta..zato je tome tako....

Kako bi se to reklo po domaći ...uzeo si mi slova iz tastature  :D :D
Prestanite pucat u mrtve konje...
Mob. 0993453385

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Europa i svijet vs Azija
« Odgovori #3 u: Kolovoz 25, 2013, 10:09:07 prijepodne »
A jel  Američani imaju neku svoju scape priču paignoriraju Taticu? ;) :D :D
Nekak mi je to teško zamisliti... :D

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 25, 2013, 10:39:53 prijepodne »
imaju barra al njemu to  ne lezi..skejpanje

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 25, 2013, 11:27:15 prijepodne »
Pričao mi je Prodz kad je bio u Americi da je malo obišao te neke njihove centre i kaže katastrofa.
Najbolje prolaze akvariji koji imaju unutra brod ili mrtvačku lubanju. :roll:

Offline ciko

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 25, 2013, 13:03:20 poslijepodne »
Pričao mi je Prodz kad je bio u Americi da je malo obišao te neke njihove centre i kaže katastrofa.
Najbolje prolaze akvariji koji imaju unutra brod ili mrtvačku lubanju. :roll:

Pun ih je youtube sa razno raznim vidjenjima akvaristike ali ipak najbolje mi je kad snimaju sami sebe kak trebe uredit aq za recimo zlatne, majko moja mila.

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #7 u: Kolovoz 25, 2013, 13:36:20 poslijepodne »
logicno da ih je najvise iz azije, kad imaju tradiciju tj. filozofiju , stariju od 1000 godina , uređenja okoliša u kojem žive, od vrta, doma, do javnih protora i površina. kad pogledaš sve što je amano napravio - uzeo je klasične principe uređenja klasičnog azijskog vrta i ubacio u akvarij, balans, minimalizam, formu, slaganje kamena, perspektivu, mirnocu, sklad, izbor biljnih vrta po obliku.

kad se pogleda europu, kaska za azijom sto se tice nature stila, ali se i to mjenja zadnjih godina. no opet europa je i prije natura imala uređene akvarije tipa nizozemski stil koj je remek djelo na kraju krajeva i nastao je prije svih tih co2 boca, cincilatora i gefufni, aerodromske rasvjete, digitalnih kompjuterzirizarnih cyber implantata u biljkama za brzi rast biljaka itd....

ameri su bili kič, ostat ce uvijek kičeraj jer nemaju oko za lijepo i prirodno.

Offline Werther

• Punopravni član
    • Betta Svijet
« Odgovori #8 u: Kolovoz 25, 2013, 16:04:16 poslijepodne »
Mislim da je Dellete jednom negdje stavila fotku nekog potoka u Aziji prepunog s upotrebljivim biljkama za aquascape. Azijati malo prošetaju i naberu si biljke za akvarij. Nama je teže jer sve moramo kupovati ili razmjenjivati. -?
Evo npr. i dalje se traže biljke za AkTer. Da je AkTer u Aziji, našli bismo se lijepo negdje u prirodi, nabrali što treba, popili pivo i vratili se doma! ;)

Plus ovo što je već napisano, njima je povezanost s prirodom odavno poznata i bitna, što se vidi i u uređenju vrta. A Amano je pokrenuo cijelu priču i tamo gdje je prije nije bilo... u akvaristici. -?

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Kolovoz 25, 2013, 16:44:59 poslijepodne »
Upravu si Werther. Nemogu zamisliti taj osjećaj otići u prirodu nabrati akvarijskih  biljaka ko korova i vratiti se punim sepetom da bi mogao složiti neki setup. :)