Srpanj 14, 2025, 18:11:40 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moj mix akvarij green terror + goldfish :)  (Posjeta: 1950 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline NO1

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
Moj mix akvarij green terror + goldfish :)
« u: Kolovoz 17, 2013, 18:32:04 poslijepodne »
Tko bi rekao šaran, karasi i green terror funkcioniraju bez ikakvih problema  ;)

http://imageshack.us/a/img802/6474/zhd.jpg

Offline natty

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
Odg: Moj mix akvarij green terror + goldfish :)
« Odgovori #1 u: Kolovoz 17, 2013, 18:35:27 poslijepodne »
Zanimljivo :)

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #2 u: Kolovoz 18, 2013, 15:38:59 poslijepodne »
I nije bas  :-\
Kolko vidim sa videa akvarij je puno premali za tako velike zlatne a cini mi  se I dosta prenapuceno. onaj koi uopce nebi trebo u akvariju niti bit + hladno topla kombinacija isto nula bodova...
Opcenito katastrofa :-\

Offline ciko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Kolovoz 18, 2013, 16:01:32 poslijepodne »
I nije bas  :-\
Kolko vidim sa videa akvarij je puno premali za tako velike zlatne a cini mi  se I dosta prenapuceno. onaj koi uopce nebi trebo u akvariju niti bit + hladno topla kombinacija isto nula bodova...
Opcenito katastrofa :-\

Da ne ponavljam sve već rečeno zato  :up:

Offline NO1

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Kolovoz 18, 2013, 19:25:31 poslijepodne »
filozofije filozofije...kome smeta 23 stupnjeva, green terroru il šaranu i karasu?? :) lol ... čudo da kod nas uopće u jezerima, šodericama i u barama preživljavaju gdje se diže temp puno više od 24 tak da... Terroru su idealni uvjeti od 20-25 stupnjeva. Reci mi tko zlatne ribe drži ispod 20 na sobnoj temp????  Jao što volim pametovanja nerealna...
mislim da dugovječnost riba govori o zadovoljstvu i uvjetima u akvariju, a ne ljudsko subjektivno mišljenje prema filmiću gdje su sve ribe nabijene na prednje staklo (navika čim me vide)  :)
Jedino sa čim se slažem je da je koi zrel za veći prostor jer je vrlo brzo narasao i još će rast... za ostale su uvjeti pogodni, a i goooodinama već žive tako.
ako ćemo filozofirat, svim ribama je ubiti na slobodi najbolje lol :*
« Zadnja izmjena: Kolovoz 18, 2013, 19:34:02 poslijepodne od NO1 »

Offline NO1

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Kolovoz 18, 2013, 19:47:19 poslijepodne »
općenito je lakše nabacat bilje u akvarij, stavit tri gupice i mislit da si znalac za održavanje te taj "botanički vrt" nazivat akvarijem  :klap:
meni je bilje u filteru lol... a akvarij mi je akvarij

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Kolovoz 18, 2013, 20:38:01 poslijepodne »
Nema potrebe za prepirkom... Svako drzi u akv ono sto zeli i kako zeli.

Isto tako nema potrebe za omalovazavanjem bilo koga ili bilo cega.

Uzivajte na forumu!
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline SparroW12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #7 u: Kolovoz 18, 2013, 20:42:23 poslijepodne »
 :russian_roulette:

Nije stvar u temperaturi i kojima ribama odgovara 23°C a kojima ne, nego miješanje "toplovodnih" i "hladnovodnih" riba jednostavno NIJE DOBRO. Zašto sam stavio pod navodnike toplovodne i hladnovodne? Zato što to i nije baš po meni točan naziv zato što hladnovodne mogu živjeti i na 30°C kao i na 4°C, a toplovodne ne mogu ispod 20°C.

Minimalan akvarij za jednog zlatnog karasa je 40L, a za jednog koi šarana je 300L iz tog razloga ćeš rijetko vidjeti koie u akvariju.

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #8 u: Kolovoz 18, 2013, 21:54:11 poslijepodne »
volio bih nešto pročitati o dimenzijama akvarija, filtraciji i načinu hranjenja..

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #9 u: Kolovoz 18, 2013, 23:05:30 poslijepodne »
Nitko ne omaložava nikog samo govorimo što valja, odnosno nevalja u ovom "mixu".
Ovakve je rekcije kolega i mogao očekivati dok je gledao "botanicke vrtove" tu na forumu.
  Kad vec nas nazivas subjektivnima, prosvjetli nas molim te kolega NO1 svojim argumentima i znanjem o tom dugogodišnjem uživanju tvojih ribica, posto mi budale eto neznamo kako se to radi pravilno  :doh:

No harm ment  ;)

Offline NO1

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Kolovoz 19, 2013, 00:23:58 prijepodne »
oh oprostite ako sam Vas omalovažio i oprostite što mi ribe žive već jedno 7,8 godina i što su narasle do max veličine nesvjesne kako određeni ljudi misle kako su im uvjeti ni manje ni više već katastrofalni lol...   :)  :D
Primite moju duboku ispriku i obratite pozornost što sam napisao za Koi šarana... što se tiće akvarija veličina je 300 litara što je ok za 3 karasa + green terror s tim kad je netko ovdje spomenuo litražu za ribe, iako udovoljavam kriterijima (Koi nije max veličine), pišu se razne stvari, od 20 litara po ribi pa do 40-50 po karasu (odraslim jedinkama). Dakle mislim da najbolje uvjete ocjenjuje sam razvoj ribe i njen životni vijek pa da otklonimo filozofije...
Mogu bit "pametan" pa rec stavite jednog karasa u 100 litara, mada je ako gledamo prirodu onda ta litraža i puno veća... Dakle te granice se stavljaju radi određenih faktora.. mjesta za kretanje, filtracije itd... netko ima karasa na 70 litara pa akvarij natrpa biljkama i gustim raslinjem tak da se karas nemre ni okrenut + loša filtracija pa pametuje o litraži na jednom karasu. Dakle mislim da su ribe, zdravlje i životni vijek te njihova veličina najbolji pokazatelji prostora, filtracije, ishrane itd...Šaran je do sad bio veličine karasa što je isto ok, nadalje mu moram naći veći smještaj. Ovo mi nije jedini akvarij, imam i ja nešto manji sa gupicama i raslinjem + kornjača (oprostite ako ne idu zajedno hehe, al gupice bujaju, a i korni lol)  ;)
Sad ne znam kojom bi ti "objektivnošću" dokazala katastrofalne uvjete za ribice u mom akvariju lol nikakvim naravno... zdrave su  :P činjenica meni u prilogu usto i najbitnija...
Što se tiće filtracije, netko je tu lijepo pitao, imam eheimov kanistar 400l/h, unutarnji filter uzet iz rio 180 (dakle ona kutija crna) 600l/h, jedan rubni filter tzv hang on filter, pumpu za zrak i pumpu za cirkulaciju u akvariju... Medij za biološku filtraciju symbiont 300g + tetratec plastične kuglice + ker. kolutići... spužva, vata i to je to... u akv ispod Anubias barteri i Moss ball da papaju na miru.
Ishrana večinom kupovna dehidrirana za KOI veliki stickovi, tetra za Ciklide, listići, tubifex ponekad. Znao sam davat i žive crviće al rijeđe... salata kad znam da nije špricana jer u nedostatku bilja zna i green terror nadrapat s parazitom stoga je dobro da uzima i biljnu za Koi.. na svu sreću nije mu se stvorila rupa na glavi od parazita kao nekima zbog loših uvjeta :)
Vjerojatno ću uređivat još jedan akvarij od 150 litara na wet dry sistemom... 
« Zadnja izmjena: Kolovoz 19, 2013, 00:31:37 prijepodne od NO1 »