oh oprostite ako sam Vas omalovažio i oprostite što mi ribe žive već jedno 7,8 godina i što su narasle do max veličine nesvjesne kako određeni ljudi misle kako su im uvjeti ni manje ni više već katastrofalni lol...

Primite moju duboku ispriku i obratite pozornost što sam napisao za Koi šarana... što se tiće akvarija veličina je 300 litara što je ok za 3 karasa + green terror s tim kad je netko ovdje spomenuo litražu za ribe, iako udovoljavam kriterijima (Koi nije max veličine), pišu se razne stvari, od 20 litara po ribi pa do 40-50 po karasu (odraslim jedinkama). Dakle mislim da najbolje uvjete ocjenjuje sam razvoj ribe i njen životni vijek pa da otklonimo filozofije...
Mogu bit "pametan" pa rec stavite jednog karasa u 100 litara, mada je ako gledamo prirodu onda ta litraža i puno veća... Dakle te granice se stavljaju radi određenih faktora.. mjesta za kretanje, filtracije itd... netko ima karasa na 70 litara pa akvarij natrpa biljkama i gustim raslinjem tak da se karas nemre ni okrenut + loša filtracija pa pametuje o litraži na jednom karasu. Dakle mislim da su ribe, zdravlje i životni vijek te njihova veličina najbolji pokazatelji prostora, filtracije, ishrane itd...Šaran je do sad bio veličine karasa što je isto ok, nadalje mu moram naći veći smještaj. Ovo mi nije jedini akvarij, imam i ja nešto manji sa gupicama i raslinjem + kornjača (oprostite ako ne idu zajedno hehe, al gupice bujaju, a i korni lol)
Sad ne znam kojom bi ti "objektivnošću" dokazala katastrofalne uvjete za ribice u mom akvariju lol nikakvim naravno... zdrave su

činjenica meni u prilogu usto i najbitnija...
Što se tiće filtracije, netko je tu lijepo pitao, imam eheimov kanistar 400l/h, unutarnji filter uzet iz rio 180 (dakle ona kutija crna) 600l/h, jedan rubni filter tzv hang on filter, pumpu za zrak i pumpu za cirkulaciju u akvariju... Medij za biološku filtraciju symbiont 300g + tetratec plastične kuglice + ker. kolutići... spužva, vata i to je to... u akv ispod Anubias barteri i Moss ball da papaju na miru.
Ishrana večinom kupovna dehidrirana za KOI veliki stickovi, tetra za Ciklide, listići, tubifex ponekad. Znao sam davat i žive crviće al rijeđe... salata kad znam da nije špricana jer u nedostatku bilja zna i green terror nadrapat s parazitom stoga je dobro da uzima i biljnu za Koi.. na svu sreću nije mu se stvorila rupa na glavi od parazita kao nekima zbog loših uvjeta
Vjerojatno ću uređivat još jedan akvarij od 150 litara na wet dry sistemom...