odgovor na onaj edit gore, sad sam ga vidio...
ciklirani filter i šljunak nemaju veze sa time, vodu sam mjenjao svakih 5 dana, biljne mase nisam imao puno.
mislim da nemreš ti tolko biljne mase ugurat sa lopatom unutra koliko bi ti trebalo u ovome slučaju.
i ja naprimjer nisam imao toliko problema sa algama u početku, nego sam više imao problema sa onime što zemlja ispušta u vodeni stup i ribe dna su sve riknule i naravno imao sam končastu koju jeda iskorjenio.
evo ti jedan citat od kolege
markosp iz mojeg dnevnika:
uvijek sam rogoborio u sebi protiv ubacivanja svježe zemlje u akvarij, pa makar i prokuhane. takva zemlje je sterilizirana, ali prepuna organskih tvari koje sada evo trunu u ispravak anaerobnim uvjetima pri čemu se stvaraju štetni produkti. možda si stavio previše zemlje.
ti jastučići plina nisu samo od amonijaka već vjerovatno i od sumporovodika koji je isto jako otrovan, a za razliku od amonijaka bilje ga ne troši nego mu uništava korijenje. svakako izbodi podlogu štapićem ili vilicom da to izađe a onda promijeni vodu. i tako neko vrijeme... ipak je lakše mineralizirati zemlju u kanti nego nego u akvariju. zanemari aquascaping privremeno, trebaš što više brzorastućeg bilja koje će to izvlačiti van
edit/: ma u biti sad sam te ja tu napao oko podloge, nemoj me krivo shvatiti, ovo je sve dobronamjerno.

znam šta sam ja prošao zbog zemlje i nebi to nikome preporučio, krenula je tema u krivom smjeru, nadam se da nećeš imati nikakvih problema

nego kakvo riješenje imaš za grane?