Srpanj 19, 2025, 16:06:55 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Green fish reborn  (Posjeta: 4349 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline emacemac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Green fish reborn
« u: Kolovoz 14, 2013, 20:30:53 poslijepodne »
evo da predstavim novi izgled starog stakla, nova podloga , novi postav, bilje je trenutno u stanju oporavka, pa nije skroz zeleno i u najboljoj formi ali napreduje, fale još neke biljćice srednjeg plana i prednjeg, al o tom potom, aquač je 10 dana u fazi cikliranja , al ne onom pravom zbog starog filtera i ponešto starog šljunka, sve se zbilo u par sata , sve van, sve nutra, ista voda, i buć ribice, 5 cm sloja zemlje za cviječe, bez namakanja i ispiranja  :roll: , šljunak veče granulacije, pa manje i pijesak, iza 10-12 cm, naprijed 5-6 cm, prvih 5 dana promjena 20 % vode tek tolko radi osvježenja za ribice

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Green fish reborn
« Odgovori #1 u: Kolovoz 14, 2013, 20:40:25 poslijepodne »
sve to super izgleda i imaš dosta biljne mase; sviđa mi se kako si to zamislio  :up:
primjedbe na grane koje su laserski ravno odrezane (jedino ako misliš mahovine staviti) i kamenje, nekako mi ne odgovara... a možda je zbog slike
i zadnja najbitnija stavka je da ova zemlja koju si stavio je katastrofa, jer ju ja također imam što znaš i sam i trenutno je namačem i pećem :)
i još k tome si staivio 5 cm visoko bez namakanja... a to sam ti već i rekao.
moje mišljenje je da buš ti taj postav rasturil u roku mjesec dana jer ćeš imat kaos u akvariju od algi i trovanja riba.
to ti je moje iskustvo sa zemljom, s time da sam je ja prije prokuhavao i stavio 3 cm.

edit/ ja bi ti preporučio mjenjanje svaki treći dan 30% vode barem prva 2 tjedna ako ne i duže.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 14, 2013, 20:48:09 poslijepodne od zgmarkozg »

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Kolovoz 14, 2013, 20:53:55 poslijepodne »
da za grane je riješenje u tijeku, kamenje ce vjerojatno sakrit bilje koje nedostaje, a za zemlju se nadaj da si u pravu jer u protivnom svi namaću zemlju bzveze, mada neznam kakve otrove to ispušta zemlja  :rolleyes: , osim nitrata koji su za sad stabilni, a ako ih i bude više vjerujem da će fluvalčić 305 riješit tih 70 litarčića vode

edit: i opet nisi spomenuo kod pokretanja akq sa zemljom, da li si stavio starog cikliranog šljunka i filtera, to je velika prednost, i opet koliko si mijenjao vodu pogotovo napočetku, i opet kolika je biljna masa da povuće te otrove tj za njih hranjive tvari
« Zadnja izmjena: Kolovoz 14, 2013, 20:59:13 poslijepodne od emacemac »

Offline Clio

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #3 u: Kolovoz 14, 2013, 20:57:13 poslijepodne »
Dobro ti je rekao Marko nije se za igrat sa zemljom mogle bi alge podivljat u akvariju samo tako

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 14, 2013, 20:58:58 poslijepodne »
za zemlju se nadaj ti da si u pravu...
nije to neko izmislio da se namaće, već su se svi opekli na nenamakanoj zemlji skupa samnom...
evo nadam se radi tebe, ali logika mi govori suprotno.
ako te zanima šta sve "zemlja" može ispuštati prelistaj malo moj dnevnik "biljni 120 l" u potpisu,
s time da u ovoj zemlji što imamo ja i ti ima 10 % zemlje i 90 % granja,šljunka, nečega što ne znam što je, čak stakla i ko ti zna čega sve.

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 14, 2013, 21:02:26 poslijepodne »
Dobro ti je rekao Marko nije se za igrat sa zemljom mogle bi alge podivljat u akvariju samo tako

ne bojim se ja algi, imat će puževi šta jesti, uostalom u prirodi rijeka i jezera ne postoje bez algi

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 14, 2013, 21:11:36 poslijepodne »
odgovor na onaj edit gore, sad sam ga vidio...
ciklirani filter i šljunak nemaju veze sa time, vodu sam mjenjao svakih 5 dana, biljne mase nisam imao puno.
mislim da nemreš ti tolko biljne mase ugurat sa lopatom unutra koliko bi ti trebalo u ovome slučaju.

i ja naprimjer nisam imao toliko problema sa algama u početku, nego sam više imao problema sa onime što zemlja ispušta u vodeni stup i ribe dna su sve riknule i naravno imao sam končastu koju jeda iskorjenio.
evo ti jedan citat od kolege markosp iz mojeg dnevnika:

uvijek sam rogoborio u sebi protiv ubacivanja svježe zemlje u akvarij, pa makar i prokuhane. takva zemlje je sterilizirana, ali prepuna organskih tvari koje sada evo trunu u ispravak anaerobnim uvjetima pri čemu se stvaraju  štetni produkti. možda si stavio previše zemlje.
ti jastučići plina nisu samo od amonijaka već vjerovatno i od sumporovodika koji je isto jako otrovan, a za razliku od amonijaka bilje ga ne troši nego mu uništava korijenje. svakako izbodi podlogu štapićem ili vilicom da to izađe a onda promijeni vodu. i tako neko vrijeme... ipak je lakše mineralizirati zemlju u kanti nego nego u akvariju. zanemari aquascaping privremeno, trebaš što više brzorastućeg bilja koje će to izvlačiti van

edit/: ma u biti sad sam te ja tu napao oko podloge, nemoj me krivo shvatiti, ovo je sve dobronamjerno. :)
znam šta sam ja prošao zbog zemlje i nebi to nikome preporučio, krenula je tema u krivom smjeru, nadam se da nećeš imati nikakvih problema ;)
nego kakvo riješenje imaš za grane?
« Zadnja izmjena: Kolovoz 14, 2013, 21:14:51 poslijepodne od zgmarkozg »

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 14, 2013, 21:32:17 poslijepodne »
ma nije problem, svatko može reč svoje mišljenje, pročitao sam ja iskustva puno akvarista, i odlučio ovako, a vrijeme će pokazat svoje..............

- za grane do sad nisam imao ideju, mada sam puno promišljao kako i šta, al evo mi sad sinulo , stavit cu puzajuću biljku sve od dole pa do vrha, to će dobro pasat, mislim da se mahovina nebi uklopila ovdje

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 08, 2013, 21:49:54 poslijepodne »
evo onog čega smo se ( su se ) najviše bojali nije se dogodilo, znači unatoč tome da nisam uopče namakao zemlju za cviječe ni prokuhavao ni ništa slično , nisam imao pomor riba, a nije mi ni ništa isplivalo na površinu -kao neko drvece il slično. Alge se jesu pojavile ali me ne brinu i polako se akvarij stabilizira i čisti od njih, s tim da puževi jabučari stvarno jedu alge ko šašavi, imam na panju zelenu čupavu i stvarno se lijepo uklopila na panj, ali ne želim ju odstraniti jer mi je lijepa.  Dnevno gnojim i dodajem co2.

Offline condor

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #9 u: Rujan 08, 2013, 21:56:02 poslijepodne »
Odlicno izgleda!  :up: Ali ja bi ti preporucio da ne gnojis neko vrijeme! Ja sam isto stavio zemlju u akvarij direktno iz vrece i nisam gnojio prvih par mjeseci!
„Ljudi su kao školjke... moraš ih otvoriti na tisuće da bi pronašao biser."

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 08, 2013, 21:58:39 poslijepodne »
Odlicno izgleda!  :up: Ali ja bi ti preporucio da ne gnojis neko vrijeme! Ja sam isto stavio zemlju u akvarij direktno iz vrece i nisam gnojio prvih par mjeseci!

znam nisam ni ja , ali mi bilje nije raslo vec ono ko da ce se posušit, kad sam poceo gnojit ricija i sve se ko probudilo

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #11 u: Rujan 09, 2013, 19:41:08 poslijepodne »
Meni je ovo jako lijepo.

Offline 1982MARIO

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: bjelovar
« Odgovori #12 u: Rujan 13, 2013, 08:05:07 prijepodne »
Lijep akvarij

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Rujan 13, 2013, 09:13:51 prijepodne »
izgleda odlično, prava mala đungla i volim takve akvarije...
drago mi je da nema problema sa zemljom, i nadam se da neće ni biti  ;)

Offline Frenki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 25
« Odgovori #14 u: Rujan 14, 2013, 14:33:08 poslijepodne »
Epsko  :up:

Offline omega123

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
« Odgovori #15 u: Rujan 16, 2013, 18:41:01 poslijepodne »
Kaj imaš od bilja?
Akvarij ti je jako lijep.
Ribice su zakon :) :D :) :D

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Rujan 17, 2013, 14:35:48 poslijepodne »
Kaj imaš od bilja?
Akvarij ti je jako lijep.

Heteranthera zosterifolia,
Hydrocotyle sibthorpioides,
Cabomba caroliniana,
Riccia fluitans,
Micranthemum micranthemoides ,
Hygrophila polysperma ,
Najas guadalupensis,
 Hygrophila corymbosa 'angustifolia',
cryptocoryne wendtii brown,
Echinodorus uruguayensis,
Ludwigia repens rubin,
anubias barteri var. Nana,
Vallisneria spiralis

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #17 u: Rujan 17, 2013, 16:01:41 poslijepodne »
Evo ti jedan jako dobar link na temu kolege s foruma GStaraz, o zemlji kao podlozi. Ja također u velikom tanku imam zemlju i jako sam se opekao sa gnojenjem u početku. Detalje imaš u mojoj temi iz potpisa.

http://www.aquariss.net/forum/podloga/podloga-u-biljnom-akvariju-sa-co2-tema-mjeseca/

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Rujan 17, 2013, 16:46:51 poslijepodne »
Evo ti jedan jako dobar link na temu kolege s foruma GStaraz, o zemlji kao podlozi. Ja također u velikom tanku imam zemlju i jako sam se opekao sa gnojenjem u početku. Detalje imaš u mojoj temi iz potpisa.

http://www.aquariss.net/forum/podloga/podloga-u-biljnom-akvariju-sa-co2-tema-mjeseca/

Odg: The bigger one
« Odgovor #164 : Travanj 28, 2013, 09:21:21 am »
   Citirati ovo u Odgovoru
Evo da se i ja oglasim. Nakon zadnjeg pretumbavanja i rezanja uslijedila ja katastrofa. U par dana bilje je pozutilo i posmedilo, dobio sam bum crne bradate alge, cak je i sessisflora otisla kvragu. U jednom trenu mi je doslo da svo bilje pocupam i krenem iz pocetka. Akvarij je u 5 dana dosao u fazu da izgleda doslovno sablasno. Prije cupanja odlucio sam ponovo poceti gnojiti po pps- u pola doze uz dodatne pola doze kalija i nafrljio sam co2 24h. Nakon 7 dana dogada se cudo i akvarij je doslovno u par dana zazelenio i bilje je krenulo rast kao nikad tako da sada ponovo tank izgleda svjeze i zeleno. Zao mi je sta nemam slike akvarija kad je sav pozutio i kakav je sada, ali jednostavno sam bio toliko lud kada je sve krenulo nizbrdo, da nisam imao volju slikat, da ga usporedim sa sadasnjim stanjem.  Nastavno na navedeno namece mi se zakljucak da je zemlja zbog biljne mase nakon 7 mj. Izgubila svoju jacinu tako dio elemenata trebam unositi kroz vodeni stup. Slike stavim kad ispraznim fotic

-------------------------------------------

jel na to misliš šta se ti je dogodilo, koliko sam ja skužio želiš reči da moram odmah krenuti sa gnojenjem ili ?

-razlika između tvoje zemlje i moje je da sam ja direkt stavio zemlju iz vrečice u akvarij, a ti si sa namakanjem iz nje isprao više od pola hranjivih tvari

- ja sam počeo gnojiti nakod dva tjedna jer mi bilje nikako nije počelo zelenit ( vjerojatno jer korijenje još nije bilo došlo do zemlje) , a kako sam počeo gnojit i alge su se povukle, tako da opet treba gnojit da se zemlj prebrzo ne iscrpi

-----------

evo slikice sadašnjeg stanja

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Rujan 17, 2013, 16:50:00 poslijepodne »
sutra će šišanje ima predugu kosu  :D

Offline omega123

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
« Odgovori #20 u: Rujan 17, 2013, 21:23:41 poslijepodne »

Citirati ovo u Odgovoru
Evo da se i ja oglasim. Nakon zadnjeg pretumbavanja i rezanja uslijedila ja katastrofa. U par dana bilje je pozutilo i posmedilo, dobio sam bum crne bradate alge, cak je i sessisflora otisla kvragu. U jednom trenu mi je doslo da svo bilje pocupam i krenem iz pocetka. Akvarij je u 5 dana dosao u fazu da izgleda doslovno sablasno. Prije cupanja odlucio sam ponovo poceti gnojiti po pps- u pola doze uz dodatne pola doze kalija i nafrljio sam co2 24h. Nakon 7 dana dogada se cudo i akvarij je doslovno u par dana zazelenio i bilje je krenulo rast kao nikad tako da sada ponovo tank izgleda svjeze i zeleno. Zao mi je sta nemam slike akvarija kad je sav pozutio i kakav je sada, ali jednostavno sam bio toliko lud kada je sve krenulo nizbrdo, da nisam imao volju slikat, da ga usporedim sa sadasnjim stanjem.  Nastavno na navedeno namece mi se zakljucak da je zemlja zbog biljne mase nakon 7 mj. Izgubila svoju jacinu tako dio elemenata trebam unositi kroz vodeni stup. Slike stavim kad ispraznim fotic

jel na to misliš šta se ti je dogodilo, koliko sam ja skužio želiš reči da moram odmah krenuti sa gnojenjem ili ?

-razlika između tvoje zemlje i moje je da sam ja direkt stavio zemlju iz vrečice u akvarij, a ti si sa namakanjem iz nje isprao više od pola hranjivih tvari

- ja sam počeo gnojiti nakod dva tjedna jer mi bilje nikako nije počelo zelenit ( vjerojatno jer korijenje još nije bilo došlo do zemlje) , a kako sam počeo gnojit i alge su se povukle, tako da opet treba gnojit da se zemlj prebrzo ne iscrpi

-----------

Koko se zove biljka u desnom prednjem kutu?
Ribice su zakon :) :D :) :D

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Rujan 17, 2013, 21:58:26 poslijepodne »

Citirati ovo u Odgovoru

-----------

ja sam i dalje skeptičan po pitanju te zemlje, ali šta je tu je sad, budi sretan da je prošlo ovako kako je, makar je to relativno friški tank oko 2 mj.
gnojenje bi moglo biti okidać za alge tako da pripazi, zemlja je krcata gnojivima, odnosno makroelementima, ono što bi mogao, to je dodavanje mikroelemenata za početak.
ali makro ti nikako nebi preporučio.

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Rujan 17, 2013, 23:44:49 poslijepodne »
Koko se zove biljka u desnom prednjem kutu?
[/quote]

Riccia fluitans

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Rujan 18, 2013, 09:24:32 prijepodne »

Citirati ovo u Odgovoru

-----------

ja sam i dalje skeptičan po pitanju te zemlje, ali šta je tu je sad, budi sretan da je prošlo ovako kako je, makar je to relativno friški tank oko 2 mj.
gnojenje bi moglo biti okidać za alge tako da pripazi, zemlja je krcata gnojivima, odnosno makroelementima, ono što bi mogao, to je dodavanje mikroelemenata za početak.
ali makro ti nikako nebi preporučio.

ok ako si toliko skeptican oko "moje" zemlje ,  reci onda po tvojem koja zemlja po tvojem bi bila uredu za akvarij

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Rujan 18, 2013, 09:42:33 prijepodne »
vidim da te ljuti što ti pokušavam ukazati na greške, odnosno grešku.
nemam namjeru više pisati da tvoja zemlja nije dobra da me nebi stukel još :D
ja sam imao najbolju namjeru, čak i prije nego si ju stavio u tank sam te odgovarao od toga, ne zato jer sam to negdje pročitao ili mi šapnuo vrabac nego zato što sam iskusio u svom akvariju šta znači zemlja koja nije namakana, i nebi to nikom poželio.
uglavnom kako sam i naveo drago mi je da nema problema i nadam se da ni neće.
a zadnji post je vezan za gnojenje, znači opet ti dajem neki savjet oko gnojenja koji ti vrlo vjerovatno nečeš poslušati, na što imaš svako pravo.
na tebi je da odvagneš i odradiš po svome jer ipak je to tvoj akvarij  :up:
edit:
Citat:
ok ako si toliko skeptican oko "moje" zemlje ,  reci onda po tvojem koja zemlja po tvojem bi bila uredu za akvarij
namakana i mineralizirana.