Udomio sam dvije guramije marke Trichogaster trichopterus, u mom akvariju bi im trebalo biti bolje jer ima puno biljaka i veći je i pogodnijeg formata (RIO180 1m širina) u odnosu na dosadašnji smještaj, tu je posredovao novi forumaš miln koji ih je zapravo spasio jer su prije bili kod nekog ugostitelja koji bi ih najvjerovatnije prolio u zahod skupa sa ostalim sadržajem akvarija. Ispočetka su se ponašali dosta plašljivo i nisam baš puno ni vidio od njih, no nakon desetak dana jedan se postepeno počeo ponašati "normalno" (za domaće i životinje u zarobljeništvo) uglavnom je na prednjem staklu gleda u mene i kad priđem do akvarija ide prema meni jer očekuje da će dobiti nešto jestivo, za razliku od njegovog cimera koji je još uvijek gotovo stalno negdje u pozadini iza bilja i panja a ako i izađe naprijed pobjegne kad se neko približi. Zanimljivo da je taj plašljivi nešto krupniji, izgleda da je muško i još gnjavi onog prvog kad stigne. U aq. Ima dosta biljaka koje je izraslo do same površine (limun, rogolist) da li bi guramijama bolje pasalo kad bih nabavio prave plutajuće biljke kao što je Pistia?