Lipanj 28, 2025, 22:34:00 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Problem sa wannabe skuterom  (Posjeta: 10170 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Black Angel

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
Problem sa wannabe skuterom
« u: Srpanj 13, 2013, 20:50:51 poslijepodne »
Daklem radi se o cheap kinezu.. Silverstone Devil 50
Star je 5 godina i prezivio dosta toga,promjenjena mu je masina nakon 300 km (razbio se dragi ko hm....) pa pukla popola...
Akumulator je slab do bola pa pali,kad hoce,na kurblu.
Nije vozen cca 2 godine,i radio je ko vurica u voznji,ali je malo teze palio,tocnije svake prijestupne ali je upalio..
I odjednom problemi.. u full gasu se pocne gusit i usporavat pa ajde nekako skuzimo, smanji gas pa ide normalno...
Sad se uopce nece upaliti, muski dio komentira kako iz rezervoara benga ne prolazi u fergazer,a membrana je cijela (tako mi kazu),a putevi do "razdjelnika" su prohodni.

Ako tko ima kakav savjet...dobrodosao je jer nam je taj kinez jedini prijevoz do ducana,ili ako ima ko na podrucju Ivanic-Klostar Ivanic ili blizina ko bi mogao pogledati bila bih jako zahvalna
Sent from BAM - Black Angels Machine
BOŽE! Molim za MUDROST, da ga razumijem , za LJUBAV, da mu opraštam, za STRPLJENJE, za njegove hirove, jer ako te zamolim za SNAGU,
prebit ću ga !!!!
OH,I'M SORRY,DID I HURT YOUR KNIFE IN MY BACK?!

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Problem sa wannabe skuterom
« Odgovori #1 u: Srpanj 13, 2013, 21:55:00 poslijepodne »
Probaj odspojiti vakuum pumpu goriva, odnosno spoji gorivo direktno na fergazer.
Naci ces ju na izlazu rezervoara, aliminijska plosnata okrugla. Ima jedan ulaz i jedan izlaz. Odspoji ih (zapamti kako je bilo), i probaj bez nje.

Edit, dva ulaza i jedan izlaz ako nije usarafljena na rezervoar posto imaju dvije verzije.
« Zadnja izmjena: Srpanj 13, 2013, 21:58:24 poslijepodne od Zorz »

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #2 u: Srpanj 13, 2013, 23:29:00 poslijepodne »
ovo se isto i meni desilo... pratim temu *___* a odvezao sam motor i majstoru on je gledao i rekao mi kako je zaribao najvjerovatnije... Kakva ti je kompresija?

Offline Bancek182

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovina,Velika Gorica
« Odgovori #3 u: Srpanj 14, 2013, 03:15:32 prijepodne »
Ocisti auspuh,vjerojatno ti se katalizator raspo zbog dugog stajanja i navlog zagrijavanja! Nis cudno kod skutera!! Samo moras imat poseban alat za ponovni varenje auspuha,nemozes sa obicnim! Lp

Offline Black Angel

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 15, 2013, 12:53:20 poslijepodne »
Probaj odspojiti vakuum pumpu goriva, odnosno spoji gorivo direktno na fergazer.
Naci ces ju na izlazu rezervoara, aliminijska plosnata okrugla. Ima jedan ulaz i jedan izlaz. Odspoji ih (zapamti kako je bilo), i probaj bez nje.

Edit, dva ulaza i jedan izlaz ako nije usarafljena na rezervoar posto imaju dvije verzije.

Ovdje bolja polovica!
Vidim da si me ti jedini shvatio.Sorry radi toga jer je moja draga pisala post??!!
DA ponovim, znaći meni gorivo ide do te vakum pumpe normalno (prije tog prolazi kroz filter goriva) al poslje nje nejde ništa,al doslovce niš.
Probao sam je malo namakat u benzinu pa nije urodilo plodom.
Probao sam puhat u jedan od "izlaza" pa ništa nije išlo,al kad sam počeo usisavat (princip izlačenja benzina iz rezervara) onda je bacao benzin kroz oba dva izlaz na vakum pumpi.
Pa mi nije jasno zasto  sada nece povlacit taj benzin kroz to čudo??? i kak on radi taj vakum u toj pumpi?? jer ak radi preko mašine,dali se nije nekaj onda  zeznulo u njoj, kada nece povuč benzin iz te vakum pumpe !!??
Sve se to desilo nakon sto sam oprao skuter,prije tog je sve bilo ok.Help! Ak netko zna na to misteriozno pitanjce i ljepi pozz.
BOŽE! Molim za MUDROST, da ga razumijem , za LJUBAV, da mu opraštam, za STRPLJENJE, za njegove hirove, jer ako te zamolim za SNAGU,
prebit ću ga !!!!

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Srpanj 15, 2013, 13:03:59 poslijepodne »

Ovdje bolja polovica!
Vidim da si me ti jedini shvatio.Sorry radi toga jer je moja draga pisala post??!!
DA ponovim, znaći meni gorivo ide do te vakum pumpe normalno (prije tog prolazi kroz filter goriva) al poslje nje nejde ništa,al doslovce niš.
Probao sam je malo namakat u benzinu pa nije urodilo plodom.
Probao sam puhat u jedan od "izlaza" pa ništa nije išlo,al kad sam počeo usisavat (princip izlačenja benzina iz rezervara) onda je bacao benzin kroz oba dva izlaz na vakum pumpi.
Pa mi nije jasno zasto  sada nece povlacit taj benzin kroz to čudo??? i kak on radi taj vakum u toj pumpi?? jer ak radi preko mašine,dali se nije nekaj onda  zeznulo u njoj, kada nece povuč benzin iz te vakum pumpe !!??
Sve se to desilo nakon sto sam oprao skuter,prije tog je sve bilo ok.Help! Ak netko zna na to misteriozno pitanjce i ljepi pozz.

EDIT: citam sto sam napisao u ovom postu i sve sam izbrljavio jer pisem s posla, a imam guzvu. Zato sam editirao i maknuo tekst, a ti procitaj post ispod :)
« Zadnja izmjena: Srpanj 15, 2013, 13:56:09 poslijepodne od Zorz »

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Srpanj 15, 2013, 13:27:47 poslijepodne »
Inace, benzin on ne povlaci van iz te  pumpe ko sto si gore napisao. Benzin slobodno pada iz rezervoara u karb, bez da ga ista povlaci.

Taj ventil (Ili pogresni pojam, pumpa :D ) sluzi samo tome da je zaustavljen dotok goriva iz rezervoara u karb kad skuter nije upaljen. Sjeti se tomosa ili slicnih starijih motorceka kod kojih je to rijeseno obicnom pipom na izlazu iz rezervoara koju si rucno okrenuo i time zatvorio benzin.  

E ovo je isto, samo nemoras nista rucno okretati vec se ventil otvori sam kad verglas, odnosno, kad klip radi potlak u kojem vuce gorivo iz karburatora.

Ako skuter upali kad ga spojis direktno bez toga, onda mozes probati stavit prst na crijevo koje ide na glavu motora EDIT: usisnu lulu karburatora, kriva slika mi ostala u glavi :D   kad je motorcek upaljen, i vidjet dal ce ti usisavati prst. Ako hoce, onda ti je taj ventil (pumpa) crko. Zna se dogoditi ako skuter dugo stoji, pa guma (membrana) otvrdne ili se rasiri, pa se ne otvara dovoljno i nakon nekog vremena zblokira. To bi objasnilo da se motor pod punim gasom, kad mu treba vise goriva, gusio ili gasio, a pod manjim gasom, kad mu treba i manje goriva, nije.

Isto tako trebas provjeriti ta crijeva jer ako je vakuum ventil ok, onda negdje vuce zrak na crijevima. Ako se ne varam, jedno crijevo ide na vakuum pumpu, i jedno na usisnu lulicu karburatora, izmedju njega i cilindra. Nisam siguran, vjerojatno je na tom crijevu t razvodnik i jedno crijevo ide s njega na glavu motora.  Jos jedan dodatni spoj za provjeriti :D

Javi stanje.
« Zadnja izmjena: Srpanj 15, 2013, 13:58:55 poslijepodne od Zorz »

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #7 u: Srpanj 15, 2013, 15:31:42 poslijepodne »
drugim riječima, bolje je ne prati skuter...
može,primljeno na znanje ;) :D

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #8 u: Srpanj 15, 2013, 15:38:45 poslijepodne »
identičan problem je bio kod mene...promjenjio tri mehaničara, ostavio kod svakog po 500 kuna i ništa nisu napravili..
zadnji majstor mi ga je složio..bavi se sa motorima..
problem je bio u fergazeru..kak je on meni objasnio sajlica je bila zaštekala za dovod goriva i nije htio odvajat..
platio mu 50 kuna i skuter radi sad ko beba..

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 15, 2013, 20:46:25 poslijepodne »
drugim riječima, bolje je ne prati skuter...
može,primljeno na znanje ;) :D

Ili napraviš ko ja, riješiš se kineza i kupiš talijana kojem nakon 400 km krepa prava pumpa goriva. Cijena prava sitnica, 1300kn, ugradio ja osobno da uštedim  >:(

Offline Black Angel

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Srpanj 16, 2013, 12:55:54 poslijepodne »
Probat ću nekaj iskemijati (s tom vakum pumpom!?) danas... ;) Kakve imam sreće čim počnem raskapat tog "Rižota" ,bojim se da ga nijedan doktor na ovom kozmosu nebu sastavio.  :ad1:
Fućkaš :-X kineze,vozio ga il ne  sam se raspada (to je valjda kad dođe prašina u doticaj s zrakom ...BUMP!????).Za te pare mogao sam si kupit od Rusa S300 (i to povoljno).  :eek:
Đe mi biaše pamet,valjda u KINI!!!!  :lud: A niš...... idem probat navuci rukavice i snažnom voljom "INTELIGENCIJE", krenuti putem u beskonaćnu zabavu ŽIVACA.X-(
Pa javim kakav sam kuršlus napravijo, pozz!  :comando: 
prebit ću ga !!!!

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Srpanj 16, 2013, 12:59:26 poslijepodne »
Moze :)

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #12 u: Srpanj 16, 2013, 15:54:55 poslijepodne »
tako je i u mene sve bilo isto kad dam puni gas pođe se gusit. Kontali smo na svjecicu i kad sam je malo ocistio bolje je bilo. Nakon voznje ga ugasim poslije 1h/2 probam ga upaliti i nista...
Odvezao majstoru i neki lezaj se zabio tj. razderao klip 20€ popravke

Offline Black Angel

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Srpanj 17, 2013, 11:31:04 prijepodne »
Očistio sam fergu i malo pročačko te rupe (od ferge rupe) ulijo malo benge u nju i motor upalijo. :klap:
Al kada se malo poveseliš eto ti dr. problem....čim dodam mrvicu gasa odmha krepava ( počme se gušit) X-(, a dok radi u leru sve ok.
Pa mi nije bistro WTF  :-X just happend?? Sada pali iz prve,al opet nemogu s njim niš kad nesmijem taknuti gas. -?
Ostavijo sam ga  jedno sat,sat i pol da radi u leru al to nije dalo nekog ploda.Ak niš drugo sad bar hoče palit. :)
Pa ako ima iko par dobrih bisera!? I'am all ears!!!!!   :uptnik:
prebit ću ga !!!!

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Srpanj 17, 2013, 11:34:33 prijepodne »
Očistio sam fergu i malo pročačko te rupe (od ferge rupe) ulijo malo benge u nju i motor upalijo. :klap:
Al kada se malo poveseliš eto ti dr. problem....čim dodam mrvicu gasa odmha krepava ( počme se gušit) X-(, a dok radi u leru sve ok.
Pa mi nije bistro WTF  :-X just happend?? Sada pali iz prve,al opet nemogu s njim niš kad nesmijem taknuti gas. -?
Ostavijo sam ga  jedno sat,sat i pol da radi u leru al to nije dalo nekog ploda.Ak niš drugo sad bar hoče palit. :)
Pa ako ima iko par dobrih bisera!? I'am all ears!!!!!   :uptnik:

Jesi spojio bez vakuum ventila?

Ako nisi, probaj.

Ako jesi i to se dogadja, onda ti je automatski cok prdnuo.

Nije rijetko da se to dogodi :)

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Marko Lenac
« Odgovori #15 u: Srpanj 17, 2013, 14:20:50 poslijepodne »
Da ti nije voda u rezervaru?

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Srpanj 17, 2013, 21:28:41 poslijepodne »
zorz ne bi reko da je automatski čok u pitanju, jer bi se onda sam ugasio nakon nekog vremena kad se ugrije..
vodu bih eliminirao isto, zbog toga što radi..
reko bih da je u pitanju ono crijevo koje vuče zrak na fergazer i negdje tamo leži problem..bar si mislim  -?

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Srpanj 17, 2013, 21:45:57 poslijepodne »
zorz ne bi reko da je automatski čok u pitanju, jer bi se onda sam ugasio nakon nekog vremena kad se ugrije..
vodu bih eliminirao isto, zbog toga što radi..
reko bih da je u pitanju ono crijevo koje vuče zrak na fergazer i negdje tamo leži problem..bar si mislim  -?

Ne mora znaciti da bi se ugasio. Ako je cok otiso. onda ne reagira na to da se ugrijal. Iako je to napamet samo nagađanje.

Ja sam imal isti problem i kad sam riješil vakuum ventil, onda sam morač izmijeniti čok da bi radil motorcek.

A kaj se tice crijeva, moguce i to. Ako na leru radi ok, a kad das gas se ugasi, mozda negdje vuce zrak. Neznam za vodu, ali ja sam ju odmah eliminiral jer bi i na leru sigurno radil nemirno ili barem pucal iz auspuha.

Kak sam i reko, ako nije prebrikan vakuum vantil, onda je samo to greska. Slijedece bi ja isel gledat cok. On radi tak da je igla koja viri iz njega i koja zatvara dovod zraka spustena kad nema napona na ulazu, a kad ga ima, onda se povuce u cilindar  i time otvori dovod zraka. Ako skuter radi na leru, moguce je zato jer ima dovoljno zraka. Kad das gas, vise ne dobija dovoljno zraka i ugusi se. Razlog je taj da se cok igla nije povukla kad se skuter zgrijal.

Mozda ne dobija podatak od senzora da se zgrijal, a u vecini slucajeva se ne povuce kad dobije napon na ulazu.  Mozes probati tako da skines onaj jedan saraf sa coka i izvadis ga van i spojis mu zice direktno na akumulator. Igla se mora uvuci nakon par sekundi za 4-5 mm. Ako se ne uvuce ne valja.

Na pamet nema nikakve pomoci. Treba delati na skuteru sat vremena  i isprobati sve.
« Zadnja izmjena: Srpanj 17, 2013, 21:55:15 poslijepodne od Zorz »

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Odg: Re: Problem sa wannabe skuterom
« Odgovori #18 u: Srpanj 17, 2013, 21:48:26 poslijepodne »
Nisam stručnjak uopće ali ako imaš mješavinu da nije previše ulja?

Offline Zorz

• Punopravni član
Odg: Re: Problem sa wannabe skuterom
« Odgovori #19 u: Srpanj 17, 2013, 21:53:18 poslijepodne »
Nisam stručnjak uopće ali ako imaš mješavinu da nije previše ulja?

To je, ako se ne varam, cetverotaktni skuter.

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Srpanj 17, 2013, 21:58:54 poslijepodne »
Evo slika čoka s neta. Znaci igla je u normalnom stanju kad nema napona na ulazu spustena, a kad mu dovedes 12V, onda se igla sa nosacem uvuce u plastiku 4-5 mm.

Možda fakat griješim, ali to mi je logicno. To odlazi na kinezima poslije dugo stajanja. To i membrana vakuum ventila jer se ukruti guma koja je nekvalitetna.

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #21 u: Srpanj 17, 2013, 22:07:54 poslijepodne »
poštelaj ventile i promjeni prirubnicu karburatora i vozi dalje.. ;)

Znaci igla je u normalnom stanju kad nema napona na ulazu spustena, a kad mu dovedes 12V, onda se igla sa nosacem uvuce u plastiku 4-5 mm.

ja bih rekao da je obrnuto ..... ;)  ... čak bih se kladio u koju ribicu da sam upravu .... :D

kad je hladan (bez napon akako kažeš) onda je uvučen, a kako se grije, tako se izvlači i zatvara prelivni kanal na karburatoru ;)
uvijek dostupan na [email protected]

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #22 u: Srpanj 17, 2013, 23:33:12 poslijepodne »
i ja stavljam 5 kn na prirubnicu.. koja je napravljena od tijesta za kolacice sudbine.. i ispuca u roku odmah.. i onda tu povlaci zrak.....

ventile svakak pogledat.. fore radi jer je zabavno i ne traje dugo popravak...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #23 u: Srpanj 18, 2013, 06:39:10 prijepodne »
Probaj poštelati ventile i poigrati se sa ovim vijkom na karburatoru:

Ako se dobro sjećam, recept je zavrni ga do kraja, pa otpusti malo (1-2 kruga možda)
Istovremeno s njim se poigraj i s onim vijkom koji direktno pomiče leptirasti zatvarač (ne mogu naći sliku trenutačno)

Edit: videa za poštelavanje ventila imaš cijelo čudo na youtubeu. Traži možda gy6 valve adjustment
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #24 u: Srpanj 18, 2013, 07:07:10 prijepodne »
kad sam počeo usisavat (princip izlačenja benzina iz rezervara) onda je bacao benzin kroz oba dva izlaz na vakum pumpi.
što bi značilo da radi... kad dobije podtlak, ispušta benzin.
Odspoji s karburatora crijevo kojim gorivo dolazi u karburator, stavi  crijevo da visi u neku kanticu ili bocu i startaj ga elektrostarterom. Ako gorivo krene dok ga vrtiš, onda je s tim sve ok.
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world