Lipanj 29, 2025, 01:20:38 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Problem sa wannabe skuterom  (Posjeta: 10171 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Problem sa wannabe skuterom
« Odgovori #25 u: Srpanj 18, 2013, 07:19:37 prijepodne »
poštelaj ventile i promjeni prirubnicu karburatora i vozi dalje.. ;)

Znaci igla je u normalnom stanju kad nema napona na ulazu spustena, a kad mu dovedes 12V, onda se igla sa nosacem uvuce u plastiku 4-5 mm.

ja bih rekao da je obrnuto ..... ;)  ... čak bih se kladio u koju ribicu da sam upravu .... :D

kad je hladan (bez napon akako kažeš) onda je uvučen, a kako se grije, tako se izvlači i zatvara prelivni kanal na karburatoru ;)

Nismo u kladionici, ali nista cudno da je tako ;)

Ja sam taj skuter imao prije 5 godina, ne sjecam se vise.

Al kak sam napisao, sve je to nagadjanje i cojek sad moze napraviti sto stvari po savjetima :)

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #26 u: Srpanj 18, 2013, 08:43:04 prijepodne »
a daaaaj... garant imaš bolih ribica nego ja... :)
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Srpanj 18, 2013, 08:47:10 prijepodne »
a daaaaj... garant imaš bolih ribica nego ja... :)

A to imam  :)
Al su krvlju placene :)

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Srpanj 18, 2013, 08:51:22 prijepodne »
Probaj poštelati ventile i poigrati se sa ovim vijkom na karburatoru:

Ako se dobro sjećam, recept je zavrni ga do kraja, pa otpusti malo (1-2 kruga možda)
Istovremeno s njim se poigraj i s onim vijkom koji direktno pomiče leptirasti zatvarač (ne mogu naći sliku trenutačno)

Edit: videa za poštelavanje ventila imaš cijelo čudo na youtubeu. Traži možda gy6 valve adjustment

sa poigravanjem sa tim vijkom će napraviti puno više štete nego koristi ... ;)

vijak za smjesu je osjetljiv na 1/4 kruga, a ne 1-2 kruga pa kud puklo ...  :D (recept je bolje ne diraj)

ali i jedno kvalitetno čiščenje kompletnog karburatora bi bilo sasvim OK ...  :up:

Offline gmatanic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #29 u: Srpanj 18, 2013, 11:15:47 prijepodne »
sa poigravanjem sa tim vijkom će napraviti puno više štete nego koristi ... ;)

vijak za smjesu je osjetljiv na 1/4 kruga, a ne 1-2 kruga pa kud puklo ...  :D (recept je bolje ne diraj)

ali i jedno kvalitetno čiščenje kompletnog karburatora bi bilo sasvim OK ...  :up:

Nije rečeno da ga treba točno tako namjestiti, nego sam samo dao prijedlog položaja od kojeg treba krenuti ako se bude poigravao, pa onda probati malo dotegnuti i otpustiti da vidi kako se ponaša... Svakako očistiti karburator (dizne). Isto se može naći dosta videa na youtubeu. Nije to neka visoka znanost, samo malo volje i strpljenja...
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Srpanj 18, 2013, 19:02:59 poslijepodne »
zbog toga što to nije neka znanost ja imam posla preko glave ... :D .... a što više ovakvih savjeta na forumima, ja imam sve više posla ...  :up:

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Srpanj 18, 2013, 20:09:03 poslijepodne »
zbog toga što to nije neka znanost ja imam posla preko glave ... :D .... a što više ovakvih savjeta na forumima, ja imam sve više posla ...  :up:

A cuj, ja sam svoj skuter popravio, bez neke znanosti.
I drugi koji sam kupio neispravan, samo je taj malo kompliciranimi od ovoga.
Tak da, ne pisem bezveze ;)

Od mene mehanicar ne profitira previse, barem na sitnim greskama koje imam cime popraviti. Imam jako losa iskustva sa mehanicarima opcenito. Meni u servisu nisu rijesili taj problem na kinezu. Samo su ocistili fergazer da je upalio, i stavili novi filter goriva. Doso sam doma, i vise nije upalio.

Ti kolko sam skuzio  po slikama nemas ovakve igracke ciji dijelovi kostaju ko kutija cigareta, nek malo kvalitetnije u kaj se nebi mijesal, vjerojatno ko ni ti u moju struku.

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Srpanj 18, 2013, 21:21:02 poslijepodne »

Od mene mehanicar ne profitira previse, barem na sitnim greskama koje imam cime popraviti. Imam jako losa iskustva sa mehanicarima opcenito. Meni u servisu nisu rijesili taj problem na kinezu. Samo su ocistili fergazer da je upalio, i stavili novi filter goriva. Doso sam doma, i vise nije upalio.

Ti kolko sam skuzio  po slikama nemas ovakve igracke ciji dijelovi kostaju ko kutija cigareta, nek malo kvalitetnije u kaj se nebi mijesal, vjerojatno ko ni ti u moju struku.

ne sumnjam ja u ničije sposobnosti, pa ni u tvoje..  :up: ... u mehanici nema toga što se ne može napraviti ili naučiti ...  :up:

ali ako ćemo se izraziti u nekim postotcima, 95% je onih koji sami naprave više štete nego koristi ...

što se tiče iskustva s mehaničarima, zaista je istina da nas ima svakakvih, ali onda se vraćamo na početak ... netko tko je zaista majstor svog zanata neće si dozvoliti glupe greške i nezadovoljstvo mušterije, dok oni koji misle da da su mehaničari ne mare puno za posao jer ih boli qita šta će sutra raditi .. ;)

a inače, što se posla tiče, ne pravim neke velike razlike između skupih i jeftinih ... i svakom poslu ako ga uzmem prilazim na isti način ..  :up:

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Srpanj 18, 2013, 21:25:43 poslijepodne »

Ti kolko sam skuzio  po slikama nemas ovakve igracke ciji dijelovi kostaju ko kutija cigareta, nek malo kvalitetnije u kaj se nebi mijesal, vjerojatno ko ni ti u moju struku.

ne sumnjam ja u ničije sposobnosti, pa ni u tvoje..  :up: ... u mehanici nema toga što se ne može napraviti ili naučiti ...  :up:

ali ako ćemo se izraziti u nekim postotcima, 95% je onih koji sami naprave više štete nego koristi ...

što se tiče iskustva s mehaničarima, zaista je istina da nas ima svakakvih, ali onda se vraćamo na početak ... netko tko je zaista majstor svog zanata neće si dozvoliti glupe greške i nezadovoljstvo mušterije, dok oni koji misle da da su mehaničari ne mare puno za posao jer ih boli qita šta će sutra raditi .. ;)

a inače, što se posla tiče, ne pravim neke velike razlike između skupih i jeftinih ... i svakom poslu ako ga uzmem prilazim na isti način ..  :up:

Slažem se  :up:

Idem pratiti, mrijesti mi se drugi par diskusa  :baby:

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Srpanj 18, 2013, 21:36:23 poslijepodne »
i ja pratim g(l)upije  ... :D