Svibanj 14, 2025, 15:55:29 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Crne udovice  (Posjeta: 1639 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Invisible kid

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 32
Crne udovice
« u: Srpanj 09, 2013, 14:12:13 poslijepodne »
U akvariju od 54l imam guppyje, platyje, švertove, i puno njihovog podmlatka, te neonke, ancistrusa i helene. U mogućnosti sam dobiti na poklon crne udovice (ako budem dovoljno dosadan), ali nisam previše siguran je li mi to pametna ideja, budući da neki forumaši imaju loša iskustva s kombiniranjem udovica s nekim drugim vrstama.

Molim za savjet :)

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Crne udovice
« Odgovori #1 u: Srpanj 09, 2013, 14:19:52 poslijepodne »
ja imam 8 udovica (4crne i 4albino) sa neonkama, zebricama, g(l)upijima, coridorasima, anscitrusima, kozicama .. pa evo nikome ništa ne fali .. :)

i btw .. nisu crne udovice već samo udovice ...  :up:  (bar su mene tako naučili .. :D )
uvijek dostupan na [email protected]

Offline blacktihi

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #2 u: Srpanj 09, 2013, 14:22:14 poslijepodne »
Dolazi jako vruće vrijeme, litraža akvarija ti je mala, a iako nisi pisao o broju riba unutra neko imam osjećaj da ih je više od 15ak, tako da ti ne bih preporučio do početka jeseni unos novih vrsta u akvarij. Kada vrućine prođu, moguće je da će se i broj riba u akvariju smanjiti pa će ti onda dobro doći neka prinova, ali u ovom trenutku ne bih savjetovao dodavanje novih vrsta

Offline Invisible kid

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #3 u: Srpanj 09, 2013, 14:28:35 poslijepodne »
Imam 3 šverta, 3 platyja, 5 neonki i 1 ancistrus. Uz to još dosta beba koje planiram pokloniti kad malo narastu. Guppyja nemam niti jednog odraslog, samo bebe.

A udovice se trenutno nalaze u akvariju mog brata, u istoj smo kući i temperatura mu se penje jednako kao i meni :)

Offline ciko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Srpanj 09, 2013, 16:17:19 poslijepodne »
Imam 3 šverta, 3 platyja, 5 neonki i 1 ancistrus. Uz to još dosta beba koje planiram pokloniti kad malo narastu. Guppyja nemam niti jednog odraslog, samo bebe.

A udovice se trenutno nalaze u akvariju mog brata, u istoj smo kući i temperatura mu se penje jednako kao i meni :)

Jedini problem u ovoj priči po meni su svertovi, problem u smislu što smatram da im treba više prostora za plivanje 54 l definitivno im je malo pa da su i jedini u aq treba im dužina ovo naravno pričam iz vlastitog iskustva imao,kupio,poklonio jednostavno nisu za tu litrazu što se tiče udovica imam 6 kom. vrlo zahvalna ribica ali voli jako zabiljene aq. evo toliko od mene nadam se da sam barem malo pomogao pozdrav

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Srpanj 09, 2013, 16:22:30 poslijepodne »
daj mi malo više informacija o ovome da vole jako zabiljene akvarije ?!?

kod mene nije bilo neke promjene u ponašanju kad nisam imao nijednu biljku i sad kad je džungla... pa me zanima...   :up: thx
uvijek dostupan na [email protected]

Offline ciko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #6 u: Srpanj 09, 2013, 16:31:38 poslijepodne »
daj mi malo više informacija o ovome da vole jako zabiljene akvarije ?!?

kod mene nije bilo neke promjene u ponašanju kad nisam imao nijednu biljku i sad kad je džungla... pa me zanima...   :up: thx

Nije pravilo ali preporuka, procitaj na netu pod udovice malo više.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #7 u: Srpanj 09, 2013, 16:48:20 poslijepodne »
I ja ti preporucam da ih premjestis nakon ljeta. Sad je bolje da su akvariji manje optereceni