Kolovoz 04, 2025, 23:42:54 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mali nigrosi  (Posjeta: 11034 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Senna6666

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 44
Mali nigrosi
« Odgovori #25 u: Ožujak 24, 2006, 23:34:00 poslijepodne »

Kive nije papiga,pogledaj glavu i oblik glave i ledjne i analne peraje !!!

A sto se tice toga "papiga" - Bez ljutnje al pokusaj to rastavit na slogove Pa-pi-ga,pa prva dva sastavis i kaze papi (papaj).....

Mala sala,ne mislim na to kao podje...!!!
Riba je riba-nigros je nigros

Offline Kive

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Mali nigrosi
« Odgovori #26 u: Ožujak 27, 2006, 12:02:00 poslijepodne »
zg.centar

Sve bi cure htjele spavati sa mnom, ali ja nikad nisam pospan

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Mali nigrosi
« Odgovori #27 u: Ožujak 27, 2006, 19:24:00 poslijepodne »

Citat: Senna6666

Citat: Gwyneeth
Lira, ima predugu peraju da bi bila zenka :) Zenke dobe crvenkasto-zute boje po perajama kada su spremne za mrijescenje. Evo moja par dana bila crvenkasta i zuckasta po perajama i trbuhu i danas se izmrijestili (opet). Senna, ono o dvije zenke....hm, nisam razmisljala na taj nacin ali sada mi je jasnije Ja cu pitati svog "nabavljaca" riba da li bi mogao nabaviti kojeg bijelog primjerka a ako ne... pa, rado sam za trejd!

Eto vidis,da skuzis ribe moras biti malo i nastrana !!!

A sto se tice albica,ako nista ne rjesis,javi mi,pa cu ti to srediti,spakovat cu ih vec nekako da dodju zive do tebe,skoro svaki dan imam barem 1 kamion na tom kraju,pa cu zaduzit vizaca da ti to dostavi !!!

E to bi bilo lijepo! Zahvaljujem vec na samoj ponudi  

Kada bolje razmislim... trebala bi mi svjeza krv. Koliko sam skuzila, tip od kojeg kupujem ribe nabavlja uvijek iz vana i njegovi su nigrici u rodu (ili bar dio), mozda bi bilo dobro uzeti koju ribu iz drugog izvora. Ajde se ti tu javi na pm kada budes za trejd (kad ribe budu) pa cemo nesto dogovoriti.

Inace, moj par su braca, tako da me nastrane stvari ne cude previse kod riba.  

Imam jedan kuriozitet i pitanje. Naime, moji su nigrosi (kada su se iz jaja izlegle ribe) uspjeli preokrenuti naopacke jednu dekorativnu barku od smole. (vidi se na slici)

Ima bar 400-500 gr.    Koliko oni mogu pomicati tezine?
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Senna6666

• Novi član
  • *
Mali nigrosi
« Odgovori #28 u: Ožujak 29, 2006, 23:07:00 poslijepodne »

Nebitno koliko je teska van vode,kad dodje u vodu znas i sama da ce biti laksa za tezinu vode u tom volumenu !!!

Otprilike je ta barka teska nekih 200-tinjak grama pod vodom !!!

A koliko si sigurna da su to napravili oni a ne ove nemani koje su s njima !!!

I hajd mi samo objasni kako si uspjela ocuvati nigrose sa megalodonima !!!!

Pa ti oskari nigrosa sa slike skidaju u jednom zalogaju !!!

Albino zenkica je vec narandzasta i uskoro bi se mogla mrijestiti,ali je muzijak premiran,jer ga druga dva i gutattus nemoguce maltretiraju,gutatus mu je odgrizao pola repa !!! pa nisam siguran sta ce biti i kad ce doci do mrijesta-a nemogu ih ubaciti u mali aq jer u njeu imam 50-60 mladih ,a njih jos uvijek ne smijem staviti u veliki !!!!

Sve u svemu cim dodje do mrijesta,i kad se izlegu mladi odvojit cu ih van,i sacuvati ti par albica,a mislim da ce biti u ovom sadasnjem leglu par bjelih,vec sad se razlikuju od ostalih,mada neznam sta ce biti,muzijaci ili zenkice !!!

a na pm cu ti se javiti cim dodje do toga !!!

Ako ima jos zainteresiranih,poklanjam i mlade iz ovog legla,a moci ce na putovanje za nekih mjesec dana !!!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Mali nigrosi
« Odgovori #29 u: Ožujak 30, 2006, 00:52:00 prijepodne »
Bez obzira koliko je barka laksa pod vodom, i dalje je to golemi komad namjestaja! U krajnjem slucaju, oni nemaju ruke, to su morali ustima :)

I da, sigurna sam da su oni jer usprkos oscaru u kojeg stane bar 5 nigrosa oni su glavni u akvariju, kada zauzmu svoj kutak za mrijestenje i osvoje neki namjestaj (kao barku sada) nitko im se ne preblizava, pa ni oscar.

Kada se pocnu pripremati za mrijestenje zauzmu jednu cetvrtinu akvarija i ne pustaju druge ribe. Tako da ih nisam ja ocuvala, sami se cuvaju :)

Inace, slike su slikane kada su ribe tek stigle, oscari su imali ispod 10 cm, sada ovaj koji je ostao ima oko 17, nigrosi su jos samo malo narasli. Neznam koliko ce se to ocuvati (oscar ima jos 10-tak cm za narasti) ali se nadam da ce medjuvremenu dobiti vlasititi akvarij :)

Ja svoja 2 mala nigrosa iz prethodnog legla drzim u rodilici u manjem rasplodnom akvariju, ali njih je samo 2 ne vjerujem da bi za 50-60 bilo mjesta u rodilici :)

Nis, javi se na pm kada budu bjelkaci za putovanje i ako budu.

E da, pitanje jos jedno:

Bi li eventualno mladi fossilisi prezivjeli s oscarom?  
...Pula...

Offline Senna6666

• Novi član
  • *
Mali nigrosi
« Odgovori #30 u: Ožujak 30, 2006, 22:23:00 poslijepodne »

To ti nebi znao reci,raspitat cu se pa cu ti javiti !!!

Sudeci po njegovoj max veličini i po tome da je dobar roditelj tj. da dobro cuva mlade,morao bi i sam biti jendim dobrim djelom agresivan !!!

Ako su premali,tj ako mislis da bi mogli u komadu stati u oskara moja preporuka je da ih ne stavljas,pojest ce ih bez fućkam ti !!!

Kolko sam skuzio ciklide na zanima vrsta i agresivnost (samoobrana) druge vrste,samo ih zanima mogu li ili nemogu nesto strpati u usta !

Ako ocjene da mogu,znas sta ce biti !!!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Mali nigrosi
« Odgovori #31 u: Ožujak 31, 2006, 20:14:00 poslijepodne »
Pa ovaj oscar je prilicno miran, zapravo, ubio je drugog oscara a ostale ribe ne dira.

Fossilise sam stavila u veci akvarij, sakrili su se odmah  pa im nemoze nitko nis. Za sad...

Nigrose sam odvojila od malih, vratila s oscarom i ostalima, odmah su ponovno zauzeli svoj kutak i nedaju ni oscaru blizu. On ih jos ne dira, neznam oce li kada (ako) jos naraste.

Malih nigrica ima preko 200 pa odmah dajem ponude... poklanjam brdo nigrosa svima u blizini Pule :)
...Pula...

Offline Senna6666

• Novi član
  • *
Mali nigrosi
« Odgovori #32 u: Ožujak 31, 2006, 23:13:00 poslijepodne »

a ja poklanjam brdo svima iz okoline vinkovaca !!!

Vk,Žu,Os i sve u blizini !!!

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: Mali nigrosi
« Odgovori #33 u: Studeni 05, 2010, 00:57:33 prijepodne »

Razlikuju se po analnoj peraji,boji i velicini ako su odrasli !!!

Muzijak analnu peraju ima puno vecu i duzu koja zavrsava u spic,a kod zenke ti analna peraja kao da ima mali procjep,tj otprilike kod analnog otvora kao da joj fali komadic peraje !!!

Kad je spremna za mrijest rep i ledjna peraja u korjenu dobijaju zutu boju !!! zenka je izrazajnije obojena od muzijaka,i ton boje joj malo vuce na plavkasto !!!

vise o njima mozes naci na ovom linku !!! Vjerujem da ces ovdje naci sve o njima i o njihovim razlikama !!!

[url=http://www.ciklidi.com/ciklidi/archocentrus/ciklidi_archocen]http://www.ciklidi.com/ciklidi/archocentrus/ciklidi_archocen trus_nigrofasciatus.shtml[/url]

S tim da postoje i albino vrste zenke nigrosa !!! ja imam jednu takvu a jedna mi je uginula !!!

A evo ti i slike zenke i muzijaka onog uobicajenog !!!

Muzijak nigrosa !!!

a moji muzijaci izgledaju ovako !!! (dolje) a zenka je kao i ova gornja !!!

Slika nije moja,ali su identicni !!!

Gwyneeth-A sto se tice toga da su nakon 2 tjedna upovili leglo-posljedicu toga mislim da sam rekao u postu prije pa nebi da se ponavljam !!!

Ako ih odvojis 10 dana nakon izlijeganja vecina ce ostati ziva (ako uvjeti u aq odgovaraju ) a sve poslje toga ostavljas prirodi na volju sta ce se desiti i kako i dali ce mladi prezivjeti !!! ak one zelis da ti se pretjerano razmnoze nemoj ih ni odvajati,veliki ce separirati vecinu-a ono sto ostane zivo ce separirati nove narastaje-mladi koji su se tek izlegli su idealna hrana za one iz prethodnog legla !!! Naravno prvo moraju pricekati da i novo leglo propliva,jer je nemoguce proci pored crnog mracnog CUVARA !!!

Tako da ces od cirka 300 komada imati par prezivjelih !!! 3-5 a nekad ni to !!!!

evo da i ja nesto napisem,vidim da je post jako puno star,ali nema veze,mozda tko jos procita..
dosta ljudi ovdje na netu pricaju kako maloih nigrića ostane mozda 10-ak kom,ja sam svoje odvojio od roditelja kad su imali mozda 12,13 dana,od tad meni su umrla samo 2 komada a imam ih oko cca 150.. za sada su stari oko mjesec dana,i veseli su,zdravi i razigrani,nema znaka bolesti i slicno.. cekam njihov rast i polako sve napreduje,ali sto cu s njima kad narastu,stvarno neznam,imam ih 30-ak rezerviranih,pa ako slucajno neko bude trazio kojeg neka mi se obrati.. velik pozdrav