Razlikuju se po analnoj peraji,boji i velicini ako su odrasli !!!
Muzijak analnu peraju ima puno vecu i duzu koja zavrsava u spic,a kod zenke ti analna peraja kao da ima mali procjep,tj otprilike kod analnog otvora kao da joj fali komadic peraje !!!
Kad je spremna za mrijest rep i ledjna peraja u korjenu dobijaju zutu boju !!! zenka je izrazajnije obojena od muzijaka,i ton boje joj malo vuce na plavkasto !!!

vise o njima mozes naci na ovom linku !!! Vjerujem da ces ovdje naci sve o njima i o njihovim razlikama !!!
[url]http://www.ciklidi.com/ciklidi/archocentrus/ciklidi_archocen trus_nigrofasciatus.shtml[/url]
S tim da postoje i albino vrste zenke nigrosa !!! ja imam jednu takvu a jedna mi je uginula !!!

A evo ti i slike zenke i muzijaka onog uobicajenog !!!

Muzijak nigrosa !!!

a moji muzijaci izgledaju ovako !!! (dolje) a zenka je kao i ova gornja !!!
Slika nije moja,ali su identicni !!!

Gwyneeth-A sto se tice toga da su nakon 2 tjedna upovili leglo-posljedicu toga mislim da sam rekao u postu prije pa nebi da se ponavljam !!!
Ako ih odvojis 10 dana nakon izlijeganja vecina ce ostati ziva (ako uvjeti u aq odgovaraju ) a sve poslje toga ostavljas prirodi na volju sta ce se desiti i kako i dali ce mladi prezivjeti !!! ak one zelis da ti se pretjerano razmnoze nemoj ih ni odvajati,veliki ce separirati vecinu-a ono sto ostane zivo ce separirati nove narastaje-mladi koji su se tek izlegli su idealna hrana za one iz prethodnog legla !!! Naravno prvo moraju pricekati da i novo leglo propliva,jer je nemoguce proci pored crnog mracnog CUVARA !!!
Tako da ces od cirka 300 komada imati par prezivjelih !!! 3-5 a nekad ni to !!!!