Srpanj 27, 2025, 01:25:35 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Haqos expro 1200 ili JBL 701e greenline  (Posjeta: 7554 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dzems

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
Odg: Haqos expro 1200 ili JBL 701e greenline
« Odgovori #25 u: Srpanj 06, 2013, 20:17:01 poslijepodne »
dobra odluka  :klap:
Totalna Steta

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #26 u: Srpanj 06, 2013, 20:33:38 poslijepodne »
sada ako si kupio 701 ogranicio si si litrazu aq  :D :D

A pazi sad ovo sa Seachemove strane o njihovom filter materijalu: Use 500 mL of Matrix™ for each 200 L (50 gallons*) of water. Matrix™ may be placed in any kind of filter, and is particularly effective in a canister filter.
Znaci pola litre,a filter ima zapreminu.......
Tako da ni sama zapremina/volumen filtera nije mjerodavna koliko ce filtracija biti efikasna,a da ne spomenem purigen koji na sebe veze ogranske tvari,amonijak i sl. a sve se svodi na neutralizaciju amonijaka.
Ja ga npr. svakodnevno dodajem u akvarij(0.05ppm i 0.11 ureae) jer ga bilje voli.

20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline xanto

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #27 u: Srpanj 11, 2013, 18:17:05 poslijepodne »
Pozdrav svima. Kupljen je JBL e701 i instaliran. Cijevi sam morao malo odrezati jer je akvarij visine 30 cm pa od dole gdje mi je u komodi cijevi ispadnu preduge. Zasada dojmovi su izvrsni. Toliko izvrsni da se trentuno više čuje tetrin unutarnji filter nego ovaj jbl. Toliko je tih.

Košta dosta al i vrijedi.
« Zadnja izmjena: Srpanj 11, 2013, 18:36:08 poslijepodne od xanto »

Offline hrgamonster

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #28 u: Srpanj 11, 2013, 20:53:25 poslijepodne »
eto zelim puno predenih litara vode kroz filter  :)
hrga88

Offline sasha78

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: vinkovci, vukovarsko-srjemska zupanija
« Odgovori #29 u: Srpanj 11, 2013, 22:19:01 poslijepodne »
evo da se nadovezem malo na temu jer sam i sam morao tj bio sticajem okolnosti kupiti novi filter i od sere,tetre i jbl-a izabro jbl cristal profi e900 a imam eheim pro2 2026 za 240l aqua i jedino sto zameram jbl-u su jeftino tj nekvalitetne plastika di se crevo spaja na tu plastiku i onda voda rasprsuje u aqua,a uzeo sam ga iz jedinog razloga sto nigde nisam mogo nac brtvu za eheima i pokusavo sam i mazat  brtvu sa svim domacim receptima i nije pomoglo i na kraju cash and carry i jbl. raducka solidno i veoma tiho  -mnogo tise od eheima koji je naravno i veci i jaci , posto vidim da je kinggo imo problem sa brtvom na eheimu molio bi ga da mi objasni tj pomogne kako je resio problem sa brtvljenjem eheima jer steta mi je da stoji neiskoristena a jaci i bolji protok i filtraciju ima od jbl-a  kojeg imam

Offline hrgamonster

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #30 u: Srpanj 11, 2013, 22:30:52 poslijepodne »
pa skines tu gumicu i odes u trgovinu di prodaju koje kakve kumice za dihtanje nades neku odgovarajuce duzine i eto ti
hrga88

Offline sasha78

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: vinkovci, vukovarsko-srjemska zupanija
« Odgovori #31 u: Srpanj 11, 2013, 23:05:04 poslijepodne »
jesam i 0 bodova ,e sad mozda u Zg je druga prica ali vinkovci i okolica jok.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #32 u: Srpanj 11, 2013, 23:38:00 poslijepodne »
evo da se nadovezem malo na temu jer sam i sam morao tj bio sticajem okolnosti kupiti novi filter i od sere,tetre i jbl-a izabro jbl cristal profi e900 a imam eheim pro2 2026 za 240l aqua i jedino sto zameram jbl-u su jeftino tj nekvalitetne plastika di se crevo spaja na tu plastiku i onda voda rasprsuje u aqua,a uzeo sam ga iz jedinog razloga sto nigde nisam mogo nac brtvu za eheima i pokusavo sam i mazat  brtvu sa svim domacim receptima i nije pomoglo i na kraju cash and carry i jbl. raducka solidno i veoma tiho  -mnogo tise od eheima koji je naravno i veci i jaci , posto vidim da je kinggo imo problem sa brtvom na eheimu molio bi ga da mi objasni tj pomogne kako je resio problem sa brtvljenjem eheima jer steta mi je da stoji neiskoristena a jaci i bolji protok i filtraciju ima od jbl-a  kojeg imam
nisam ja imao taj problem jer nemam taj filter. samo sam ti dao par prijedloga kako to rijesiti. Najsigurnije ti je kupiti to od onih, mislim, kanadjana. A ove firme po ZG vrijedi pitati.

Offline miro75

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #33 u: Srpanj 12, 2013, 13:44:14 poslijepodne »
Kupio sam expro1200 radi ko vurica za tu cijenu ...

Offline xanto

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #34 u: Srpanj 14, 2013, 09:35:37 prijepodne »
Kupio sam expro1200 radi ko vurica za tu cijenu ...

Ne sumnjam ja da je izvrstan al tu se postavlja par pitanja. Sto nakon te godine dana garancije kad istekne? Sto i kome se obratiti ako generalni i jedini zastupnik odluci da ih vise nece drzati.
Nadalje pitanje potrosnje kroz godinu dana..  ja cu prvi reci da u puno situacija se placa marka al u slucaju ovih filtera ta razlika u cijeni se isplati.
Ja sam mojim filterom odusevljen. Ni ne znas da radi a voda je ko kristal.
Istina bog malo je prejak za ovih mojih trenutno 60 litara al to je ionako jos malo do dolaska veceg akvarija.

Offline Piet

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #35 u: Rujan 11, 2013, 19:26:05 poslijepodne »
Meni se pokazalo točnom ona poslovica..."škrtac plaća 2x" ili "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino"...uglavnom, bio na godišnjem, na moru fino pijem kavicu uz plažu, zovu me od doma da je razina vode u akvariju pala za 10 cm! (akvarij je u bazi 100x50cm) znači 50l vode fali?!
Uglavnom, akvarij ne curi, procurio je famozni kinez HAQOS1200 koji je uverljivo najjeftiniji od konkurencije..kupio sam ga od jednog člana s foruma, radio je god dana bez problema i onda...to što je, prodao sam ostatke drugom članu s foruma (njemu je naime trebao samo donji dio).
Uglavnom, bilanca, filter procurio (i izgorio motor), poplavio sobu, vratio se nešto ranije s godišnjeg, digli se parketi (još uvijek ne znam dali bi ih dizao ili ne...).
Eto, malo sam si bio prišparao  :nerd:
Sve u svemu, od ova dva, znam koji sigurno ne bih više nikad uzeo.
Lp
zagreb, tresnjevka

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #36 u: Rujan 11, 2013, 20:34:05 poslijepodne »
Svaki filter moze procuriti. I svaki filter ce s vremenom procuriti. Naravno, to ne znaci da bi svi trebali kupiti najjeftiniji filter, samo kazem  :D
Meni je na eheimu brtva popustila nakon jedno 3 godine, ali tu sam dobrim dijelom i ja sam kriv jer je filter bio premali i u te 3 godine je otvaran valjda 100x. Zamijenio ga fluval koji vec 5-6 godina ima original brtvu. Na eheimu ova druga isto sad vec par godina gore.

Offline Piet

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #37 u: Rujan 12, 2013, 11:25:42 prijepodne »
Svaki filter moze procuriti. I svaki filter ce s vremenom procuriti. Naravno, to ne znaci da bi svi trebali kupiti najjeftiniji filter, samo kazem  :D
Meni je na eheimu brtva popustila nakon jedno 3 godine, ali tu sam dobrim dijelom i ja sam kriv jer je filter bio premali i u te 3 godine je otvaran valjda 100x. Zamijenio ga fluval koji vec 5-6 godina ima original brtvu. Na eheimu ova druga isto sad vec par godina gore.
Slazem, se, možda sam bio preoštar, priznajem, kad doma sjedim na parketu koji sad izgleda kao "plivajući pod"  8) i vidim topic, malo me ponijelo! :)
Eto, samo sam htio podjeliti loše iskustvo s ljudima koji se time bave! :)
lp
zagreb, tresnjevka