Lipanj 30, 2025, 15:18:35 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Aqua shop u Londonu  (Posjeta: 6990 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline natty

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
Aqua shop u Londonu
« u: Srpanj 03, 2013, 08:22:21 prijepodne »
Drustvo,

Idem u London 7 dana. Ovaj puta idem vidjeti London aquarium :) i naravno neki od ducana.

Sto bi vi kupili da ste tamo? Ne znam kakva je situacija sa unosenjem zivotinja ? Mogu li dogurati kozice ili bilje?

Kupila bih i neku hranu koje nema kod nas. Nisam npr vidjela nigdje one bloodwormse i neke shrimps pa sad sto vi velite?

Za pocetak idem u subotu ovdje: http://www.aquaticdesign.co.uk/london-aquarium-fish-tank-shop/

Offline DavorT

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
Odg: Aqua shop u Londonu
« Odgovori #1 u: Srpanj 03, 2013, 09:07:35 prijepodne »
Drustvo,

Idem u London 7 dana. Ovaj puta idem vidjeti London aquarium :) i naravno neki od ducana.

Sto bi vi kupili da ste tamo? Ne znam kakva je situacija sa unosenjem zivotinja ? Mogu li dogurati kozice ili bilje?

Kupila bih i neku hranu koje nema kod nas. Nisam npr vidjela nigdje one bloodwormse i neke shrimps pa sad sto vi velite?

Za pocetak idem u subotu ovdje: http://www.aquaticdesign.co.uk/london-aquarium-fish-tank-shop/

Eu. Kupujes i nosis ko da si kupila u konzumu speceraj.

Blodwormse imas u zoo viliju.

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #2 u: Srpanj 03, 2013, 09:41:12 prijepodne »
Moj savjet, odi rađe u London Zoo nego u London aquarium... osobno sam sa time bio zadovoljniji... a možeš i oboje!! :up:

Offline natty

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 03, 2013, 13:28:17 poslijepodne »
Super sto mogu nositi preko sto hocu. :)

A u zoo-u sam bila. U aq nisam. ;)

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Srpanj 03, 2013, 13:35:15 poslijepodne »
Za avion vrijede malo drugačija pravila, pošto sumnjam da ideš autom ili vlakom...  :up:

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline natty

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Srpanj 04, 2013, 08:26:10 prijepodne »
Za avion vrijede malo drugačija pravila, pošto sumnjam da ideš autom ili vlakom...  :up:

To sam si i mislila :(

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #6 u: Srpanj 04, 2013, 08:33:42 prijepodne »
Ak te put nanese u Kensington u Holland Park imaš fora japanski vrt sa jezerom sa koi šaranima. I meni uvijek zabavno hranjenje vjeverica i paunova. A kad si već tamo odi u Kensignton Roof Gardens (http://www.roofgardens.virgin.com/, obići vrt možeš preko tjedna, vikendom ne, i besplatno je). Nedavno sam se vratil iz London i opće mi nije palo na pamet da ode u neki akvarijski dućan -?.
« Zadnja izmjena: Srpanj 04, 2013, 08:36:52 prijepodne od Grale »

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #7 u: Srpanj 04, 2013, 12:15:48 poslijepodne »
Želimo slike sa putovanja.U protivnome ostani u Londonu.

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Re: Aqua shop u Londonu
« Odgovori #8 u: Srpanj 04, 2013, 22:05:59 poslijepodne »
Da sam opet tamo prvo bi se uroko i obiso Factory..lol bes aqua ducane haha...ok..mozda zadnji dan ako bih naletio...

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline natty

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 06, 2013, 03:01:55 prijepodne »
Kakav Factory?

Ma lijep je grad, iako naporan i skup ..

Čiča, vratit cu se stoga doma ;) Danas sam bila na vrhu katedrale. Noge su mi se odsjekle na 85 m, a i taj Christopher Wren nije bio bas sasvim svoj kad je napravio St Paul's katedralu. Ima drugu najvisu kupolu na svijetu, odmah iza crkve sv. Petra u Vatikanu i do 1987 g je bila najvisa zgrada u Londonu. A ja se idiot popnem na vrh te kupole a bojim se visine :lol. Zato od gore slika nema ! :)

Museum of London - jako zanimljivo putovanje od rimskog Londoniuma na pocetku nove ere pa do danasnjeg modernog Londona. Multimedijalni muzej kao i svi ostali uostalom. I simpa taksi iz razdoblja 2. svj rata. ;)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #10 u: Srpanj 06, 2013, 11:45:39 prijepodne »
Kakav Factory?

Ma lijep je grad, iako naporan i skup ..

uh....... ovo me tak ljuti. Cinjenica je da nesto pojesti/popiti je vise nego ovdje ali je isto tako cinjenica da je kvaliteta usluge i hrane u prosjeku bitno visa nego ovdje. A po ducanima se da naci masa toga sto kosta isto ili manje nego u HR. Odjeca, obuca, hrana.......... Stvar je u tome da imaju daleko veci izbor i puno vise luksuznijih proizvoda koji se daju vidjeti po izlozima pa onda to pridonosi tom dojmu skupoce. Jedino kaj je bezobrazno skupo je prijevoz  :-X

Offline natty

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Srpanj 06, 2013, 12:58:27 poslijepodne »
Ne bih se slozila s tobom. Najjeftinija kava koju mozes naci je 1,50 funtu. Najjeftiniji rucak koji mozes naci je 4,5 funte a to je  šrot a ne hrana.

U ducanima je odjeca isto kao i kod nas. Nisam neki fashion guru ali vodjena onime - sto mi se svidja - vidim da je cijena ista kao kod nas ili puno skuplja.

Nisam pretjerano putovala ali nesto europe i US sam vidjela i u zivotu nisam tako dobro jela kao kod nas. Cinjenica je da ne volim kineske, tajlandske i ostale istocne kuhinje pa mozda nisam mjerodavna.

A ako zelis pojesti recimo obicnu karbonaru, u restoranu je ona od 9-12 funti. A u ducanu, ona za mikrovalnu je 3,5.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Srpanj 06, 2013, 13:41:02 poslijepodne »
i ta kava za 1.5 funti ima 2 dcl. Kod nas ima po 7kn a 3x manja. Prije nego sam sjeo u avion sam na Plesu popio kavu za 20kn a  ne da nije valjala nego je bila odvratnija od onih po Parizu koje su u prosjeku po 3,5€. Udji u neki M&S i dobro pogledaj kaj se da naci za 20-30 funti i kad se vratis pogledaj koliko to kosta u M&S kod nas. AXE kod nas 22-23 kn tamo 2,7 funti. Oreo keksi 2x jeftiniji, maslac jeftiniji. OK, mlijeko je dosta skuplje. Ali sve u svemu ako malo pripazis da se dobro profesti cak i sa nasim standardom. Ne znam, mene su isto tako plasili ali nisam ostao nesto previse zatecen skupocom. Rado bih se mijenjao za standard sa prosjecnim britancem.

I BTW, ne jedi u restoranima, imas gro pubova di ces se bolje najesti za manje love.

Offline natty

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Srpanj 06, 2013, 14:10:15 poslijepodne »
To je tocno. Ako pazis, mozes se hraniti po nasim cijenama. Al kava im ne valja i bok :) pa da je ima i pola litre. A na Plesu su aerodromske cijene, nis cudno. U Opatiji je najskuplja kava 16 kn. :) i to dobra!

Ne zelim se prepucavati s tobom, nemoj me krivo shvatiti. London je lijep grad, ne znam da li bih mogla zivjeti tu. Guzve su strasne. S druge strane sadrzaja ima stvarno bezbroj i
ama bas svatko moze naci nesto za sebe. Obozavam njihove parkove, to je ko zemlja cudesa.

Nemam pojma kakve su place, koliko je najam stana. Kolike su rezije itd. Znam da su nekretnine bolesno skupe.

Offline ante13

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Novi Zagreb
« Odgovori #14 u: Srpanj 06, 2013, 14:15:17 poslijepodne »
Pazi ak ideš javnim prijevozom. imaš jednu cijenu karte do kraja rush hour-a, a daleko manju nakon. npr. kartu za podzemnu koju jupiš do 9 sati nije ti ista po cijeni i nakon 9. također uzmi tada dnevnu ak više presjedaš.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Srpanj 06, 2013, 14:43:38 poslijepodne »
kava im ne valja
http://www.caffenero.com/default.aspx meni skroz solidno, puno bolje nego costa caffe

I zaboravih reci jos jednu stvar a ne znam jel ti netko rekao jer domaci sute o tome dok ne pitas. Ako kupujes dnevne katre za prijevoz na zeljeznickim stanicima (znaci ne strogo subway) nego tamo di prolazi i vlak onda mozes traziti vaucere koji ti vrijede kod kupovina ulaznica za razne muzeje i slicno. U principu su svi "2 za 1" sistem i to je jako isplativo jer je recimo ulaz u London Tower 20 funti po glavi. Uglavnom, pitas za to kad kupujes kartu na national rail train station.

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #16 u: Srpanj 06, 2013, 16:57:32 poslijepodne »
Uh, London <3
koliko kosta karta ? jel od zagreba do londona ili presjedas

Offline ante13

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Novi Zagreb
« Odgovori #17 u: Srpanj 06, 2013, 18:30:50 poslijepodne »
Ma to ces najbolje ako googlas cheap tickets.....i fakat ih ima. Pogotovo ak je neki daleki datum. Takodjer ak imas opciju kretati s razlicite lokacije. Npr. Pula ti moze biti jeftinija od ZG i slicno

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Srpanj 06, 2013, 20:08:58 poslijepodne »
da. i onda iz PU prvo leti za ZG  :D Ja sam povratne karte platio nekih 120€ kad je CA imao nekakvu akciju. Ali bile su kupljene skoro 6 mjeseci unaprijed.

Offline natty

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Srpanj 07, 2013, 00:18:46 prijepodne »
Letjeli smo iz Rijeke direktno za London. Povratne karte su 90 € ;)

Za prijevoz vec znam. Ima masu takvih detalja gdje se da pubo ustedjeti. Hvala na napucima ;)

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #20 u: Srpanj 09, 2013, 00:18:38 prijepodne »
Cinjenica je da nesto pojesti/popiti je vise nego ovdje ali je isto tako cinjenica da je kvaliteta usluge i hrane u prosjeku bitno visa nego ovdje. 

bitno, bitno, bitno losija nego kod nas... bio sam u 4,mjesecu i jos nemogu doc sebi kakve lose stvari jedu po kakvim cijenama...
Uvjerljivo najgori grad sto se tice hrane u kojem sam bio.... :(
Split / Hrvatska

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #21 u: Srpanj 09, 2013, 00:31:32 prijepodne »
meni jedino kaj nije bas leglo je onaj paradajz sa rostilja koji guraju uz sve ali ostalo, moram priznati da sam ostao ugodno iznenadjen upravo zato jer sam se naslusao komentara kako im je hrana losa.

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #22 u: Srpanj 09, 2013, 09:04:12 prijepodne »
Cinjenica je da nesto pojesti/popiti je vise nego ovdje ali je isto tako cinjenica da je kvaliteta usluge i hrane u prosjeku bitno visa nego ovdje. 

bitno, bitno, bitno losija nego kod nas... bio sam u 4,mjesecu i jos nemogu doc sebi kakve lose stvari jedu po kakvim cijenama...
Uvjerljivo najgori grad sto se tice hrane u kojem sam bio.... :(

Da li si imao nekog domaćeg za vodiča?
I kod nas možeš loše jesti ako šećeš gradom i baneš u neki "na oko lijep" restoran...

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #23 u: Srpanj 09, 2013, 09:31:01 prijepodne »
Ma sedam dana će izdržatii na vodi i žemlji.Važno je da se lijepo provede i obiđe ono što joj je zanimljivo za vidjeti.A toga
ima i na pretek.Izgubljene grame će nadoknaditi na domaćoj spizi.

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #24 u: Srpanj 09, 2013, 09:51:44 prijepodne »
Dok spominjete jeftine letove za London, niko ne vodi računa da avion sleti na npr. Gatwick i onda još moraš dat 25 funti za povratnu kartu za vlak do Victorie + ako još nosiš veću torbu oderu te za još 30 Eura za to. Pa treba doći do aerodroma u Rijeci. Nakupi se. Nađu se povratne karte u Croatiji za 900kn i dovede te do Heathrowa.