Lipanj 23, 2025, 09:24:52 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: E-cigareta  (Posjeta: 28333 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Luciano

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Forever young...
    • Guppy Kids Jungle - > Rio Orinoco
Odg: E-cigareta
« Odgovori #75 u: Siječanj 19, 2014, 21:21:14 poslijepodne »
Evo, da se i ja nadovežem kao stari parilac :D Svakom pušaču savjetujem da proba e-cigaretu :up:

Sa e-cigaretom se družim od samog postojanja iste i meni je OK. Pušio sam cca. 2 kutije "Pozdrava iz Rovinja" i imao klasične probleme u vidu kašlja, gubitka kilograma, smanjenog kapaciteta pluća itd. O troškovima neću ni govoriti >:(

Za parenje sam isprobao sve što mi je došlo pod ruku: šminkerski komplet Biansi 520,  atomizere CE4+, CE5 v2, a od aroma sam koristio talijanske FlavourArt, kineske Dekang. Čak sam i sam motao grijače za CE5 sa manjim otporima... Trenutno koristim Kangerovom grijač, eGO bateriju 1100mAh, Inawera bazu od 6Mg nikotina + Inawera aroma mente.

Prednosti parenja naspram pušenja su velike:
- trošak (200kn vs 1200kn /mj)
- nema više kašlja, kapacitet pluća je znatno poboljšan, općenito mi je imunologija dosta bolja
- po prvi put "pušim" u stanu, kancelariji, autu... sa klasičnim cigaretama sam stalno bježao vani da ne trujem djecu i ženu
- klima uređaji, zidovi i garderoba napokon više ne smrde po cigaretama :klap:
- vratio sam se na svojim razumnih 90kg :D
- nema više unošenja katrana, CO, benzena... i još kojih stotinjak otrova iz obične cigarete

Od dva zla izabrao sam manje zlo, jer sam svjestan sam da se i dalje trujem. Pošto sam pao na najblažu otopinu (6mg/ml), vjerujem da bi mogao i bez toga, ali mi je skroz gušt pariti i za sada mi ne pada na pamet prestati ;)

Zadovoljan sam jer više NIKAD nisam zapalio običnu cigaretu koja mi BTW užasno smrdi i jer sam vidljivo zdraviji.

I u duhu foruma: akvariji su puno ljepši i zdraviji u prostorijama gdje se ne puši... bar nema žutog stakla :D

Offline boxer

• Punopravni član
« Odgovori #76 u: Siječanj 31, 2014, 11:56:49 prijepodne »
probajte s nikoret flasterima, meni upalilo, do tada motao duhan bez filtera, probao e-cigaretu dok sam pusio (dvije vrste, po meni nis koristi), ali bitna je volja da covjek zeli prestati pusiti
Slavonski Brod

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #77 u: Veljača 01, 2014, 20:05:25 poslijepodne »
neznam, mozete "vi nevjerno tome" pricat kaj god ocete, ja sam bio pusac 12 godina, presao na paru i nema toga boga da odem na kijosk i kupim pljuge. uz neku pocetnu investiciju, i kvalitetne, nazovimo uradaje, baze arome, to se svodi na mjesecni trosak od niti 100 kuna mjesecno... eto imao priliku upoznat slucajnio malog dentexa koji je ok, i s njim sam trampio teraristicke-vaperske stvari i on moze potvrdit razliku jer ne pari od jucer kak bi se reklo. ako neko treba savjet nek tu napise kaj kupit pa da damo preporuku, ili na pp da proslijedim link od drugog foruma koji naravno necu tu reklamirat...
samo da se zna. NE POSTOJI tekucina koja ima okus po čiku, da se razumijemo, postoje duhanske arome ali niti jedna nece dat ljudima okus katrana u cubama il bilo kaj kaj analogna ispusta, zato vecinom ljudi prestaju parit. evo ja se sad davim u banani i bas mi je super.
i za kraj, probao sam tekucine i iz ducana, i od kvazi čudomixa iz garaze.... nista od toga, sam si mixam kak mi pase, kolko nikotina i arome hocu i to je to...
« Zadnja izmjena: Veljača 01, 2014, 20:13:19 poslijepodne od Rossi »
R-46

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #78 u: Veljača 01, 2014, 20:10:39 poslijepodne »
edit.... dentex ak trebas koju bat, bumo se nasli imam ih tenutno na testiranju cca 100 komada pa cu ti dat koju koja je ok... 18650
R-46

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #79 u: Veljača 01, 2014, 20:43:19 poslijepodne »
Evo i mene ovdje...odlucio si 'pomoci' i presao na e cigarete....
Nisam zapalio 'pravu' vec tjedan dana i time se ponosim :)
Trenutno u fazi trazenja najjeftinijeg rijesenja da si kupim dodatnu bateriju da se nebi slucajno nasao u situaciji da zapalim 'normalnu' cigaretu. Kupio sam si...ako dobro razumijem...evod bcc komplet sa baterijom vision spiner...i, mislim da cu si jos jednu takvu kupiti....istrazujem gdje je najjeftinija :)
Uglavnom....u tjedan dana osjecam se bolje.....definitivno....

--------------------------------
sa telefona....sorry na greskama

pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Forever young...
    • Guppy Kids Jungle - > Rio Orinoco
« Odgovori #80 u: Veljača 01, 2014, 22:06:34 poslijepodne »

:up:  :klap: :klap:

Dobrodošao u klub "parilaca" ;) Ako 7 dana nisi zapalio cigaretu, onda je to ista priča kao kod mene :up:
Mene opće ne vuče cigareta, a kad netko u mojoj blizini zapali, meni smrdi dim koji mi je prije bio opojna droga :dead:
Par puta sam pokušao iz vica zapaliti cigaretu i nakon 2-3 dima je morao ugasiti :roll:
Inače sam bio pasionirani pušač dobrih 20 godina i nikad nisam izdržao duže od 24h bez cigarete :devil:

Ako možeš naći, kupi i jednu pass through bateriju, tj. onu koja se spaja na USB i dok se puni može se koristiti tj. pariti.
Sjediš za kompom, u autu... puniš bateriju i pariš :D Sretno!

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #81 u: Veljača 02, 2014, 13:27:07 poslijepodne »
Nisam zapalio 'pravu' vec tjedan dana i time se ponosim :)
Trenutno u fazi trazenja najjeftinijeg rijesenja da si kupim dodatnu bateriju da se nebi slucajno nasao u situaciji da zapalim 'normalnu' cigaretu. Kupio sam si...ako dobro razumijem...evod bcc komplet sa baterijom vision spiner...i, mislim da cu si jos jednu takvu kupiti....istrazujem gdje je najjeftinija :)
Uglavnom....u tjedan dana osjecam se bolje.....definitivno....

--------------------------------
sa telefona....sorry na greskama

odlican izbor, spinerica je super a i svi krenu sa evodom ili t2 atomizerom. dont give upp
R-46

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • No bike - No life
« Odgovori #82 u: Veljača 03, 2014, 14:24:09 poslijepodne »
Evo već 2 mjeseca parim i milim da je došlo vrijeme za upgrade. Do sada sam koristio eGo-T bateriju i CE4 i clearomizer koji dolazi u paketu sa baterijom. Razmišljam uzeti neku twist bateriju i neki clearomizer koji ima grijač na dnu (da je uvjek uronjen). Pomogućnosti da se grijači mogu mjenjati ili što je još bolje da ih mogu sam motati.

Najčešće parim PG/VG: 80/20 ili 70/30, jako rijetko 50/50
Znam da alkohol škodi, al' u vodi utjehe nema!
Sve dobre stvari dolaze u paru: 2 sise i V2

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #83 u: Veljača 03, 2014, 17:59:48 poslijepodne »
Evo već 2 mjeseca parim i milim da je došlo vrijeme za upgrade. Do sada sam koristio eGo-T bateriju i CE4 i clearomizer koji dolazi u paketu sa baterijom. Razmišljam uzeti neku twist bateriju i neki clearomizer koji ima grijač na dnu (da je uvjek uronjen). Pomogućnosti da se grijači mogu mjenjati ili što je još bolje da ih mogu sam motati.

Najčešće parim PG/VG: 80/20 ili 70/30, jako rijetko 50/50
vamo v2 ili v5 i protank 2, nemoj trosit lovu na twisticu kad je isto ko ego, samo je varijabilna... meni sluzi ko backup al ju slabo koristim kad imam uvijek dovoljno napunjenih baterija za mod.
R-46

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • No bike - No life
« Odgovori #84 u: Veljača 04, 2014, 08:15:35 prijepodne »
A od kuda je najbolje naručiti, pošto tu kod nas u BJ nemamo nikakvu trgovinu. U SM-u imaju samo tekućine i par sitnica

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #85 u: Veljača 04, 2014, 08:48:17 prijepodne »
Jučer mi je bio frend u gostima koji je pušio 2 kutije dnevno zadnjih 20 godina. Iz fore je probao digitalnu i kaže da mu je super, a ja još sretniji jer ne moram luftat sobu sat vremena nakon što ode! :D

Tek je tjedan dana digitalan pa ne znam kako će dalje ali eto, za sad super! Uzeo je sa ebaja, prvu na koju je naletio

http://www.ebay.com/itm/Silver-eGo-T-Electronic-Double-Vaporizer-Starter-CE4-E-Pen-Double-Starter-Kit-/141157275659?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20dda1180b

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • No bike - No life
« Odgovori #86 u: Veljača 04, 2014, 21:39:34 poslijepodne »
Trebam malu pomoć. Tražim neki mod, ali da nije preglomazan (predugačak). Rađe bi neki sa 18350 baterijom. Dajte neku preporuku

Offline manilu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #87 u: Veljača 04, 2014, 22:34:19 poslijepodne »
Nemesis, odličan ,čvrst oko 20 dolara fasttech ili 69 isto na fasttech

Sent from my PAP5430

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #88 u: Veljača 04, 2014, 22:41:37 poslijepodne »
Trebam malu pomoć. Tražim neki mod, ali da nije preglomazan (predugačak). Rađe bi neki sa 18350 baterijom. Dajte neku preporuku
ili vamo, mozes ga skratit na 18350 ili produzit na 18650. ili inokinitaste svd, al je skuplji od vama a nis bolji samo je teleskopski. fasttech ili e cigarete ak ti se vec ne ceka mj dana da stigne iz kine, samo je kod nas skuplje za nekih 100 kuna.
R-46

Offline manilu

• Punopravni član
« Odgovori #89 u: Veljača 04, 2014, 23:19:48 poslijepodne »
moj prijedlog ti je jedan od ovih plus kick
kick je elektronika koju podesiš na recimo 7 wati i bez obzira koliki otpor staviš daje 7 wati dok se ne isprazni baterija
ova tri su isti samo je razlika u detaljima, radi u svim varijantama 18350, 18500 ili 18650
http://www.fasttech.com/products/1411/10005773/1448300-nemesis-style-mechanical-mod
http://www.fasttech.com/products/1411/10005773/1568200-nemesis-style-mechanical-mod-mixed-edition
http://www.fasttech.com/products/1411/10005773/1604509-nemesis-style-mechanical-mod
ovaj je teleskop
http://www.fasttech.com/products/1411/10006981/1561100-69-ss-telescopic-mechanical-mod
i uzmeš još i ovaj kick
http://www.fasttech.com/products/0/10006524/1501000-variable-wattage-kick-module-for-mechanical-mod-pv

baterije bih ti preporučio AW pošto su najkvalitetnije, jesu nešto skuplje ali vrijede, najjeftinije u EU su ovdje
http://vapemania.ro/en/43-aw-imr-batteries shipping je 5 eura

jeftinije su ovdje shipping je 12 $ ali se čeka dosta dugo pošto ide iz kine
http://www.nitemods.com/index.php?main_page=index&cPath=15_24_25

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • No bike - No life
« Odgovori #90 u: Veljača 05, 2014, 08:39:14 prijepodne »
Šta mislite o ovome: 7 u 1: http://www.fasttech.com/products/1411/10004394/1353201
Tu mogu kombinirati da li želim koristiti 1 ili 2 18350 baterije?

Offline manilu

• Punopravni član
« Odgovori #91 u: Veljača 05, 2014, 12:49:44 poslijepodne »
možeš i to ako baš ideš na VW mod, samo uzmi u obzir da je to kromirani mesing, kada se počne guliti ne izgleda ljepo, možda z-max
http://www.fasttech.com/products/1411/10006734/1549400-authentic-sigelei-zmax-v5-telescopic-variable

ili ovaj koji je cjeli inox

http://www.fasttech.com/products/1411/10004394/1395800-vamo-v3-variable-voltage-wattage-apv-kit

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • No bike - No life
« Odgovori #92 u: Veljača 05, 2014, 13:26:34 poslijepodne »
Najrađe bi da je sve crne boje, da ne "blješči" :D i da je što kraća (lakše za nositi i staviti u pederušu)

Još malo da dosađujem, pošto bi uzeo nešto s čime bi bio miran barem god dana.
Da li je bolje uzeti takav neki komplet ili da posebno uzimam modove i atomizer(e)
Želja je da mogu koristiti 1 × 18350, 2 ×18350 (ili 1x18550) znaći prema potrebi.
Atomizer neki koji daje dosta pare (okusa), neka se troši malo više tekućine, to nije problem

Dajte sad neki prijedlog da naručim
« Zadnja izmjena: Veljača 05, 2014, 13:40:41 poslijepodne od bojan.c »

Offline kova.aq.

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #93 u: Veljača 05, 2014, 15:49:10 poslijepodne »
Ono što sam čuo a to je da su električne cigarete  veći otorov od običnih cigareta . Moja preporuka je da baciš cigarete jer cijene idu gore . Moja tetka je prestala pušit nakon 35 godina( i to bez ikakvog odvikavanja ) samo je rekla da neće jer joj je preskupo i sad fino svaki mjesec oko 1000 kn u đep pa sad malo da razmislimo koliko je to bolje . Ja osobno nemam ništa protiv pušaća ali sam probao biti u vezi sa osobom koja puši i nikako mi to nejde jer kad se ljubiš cjela usna šupljina joj po nikotinu bez obzira dal je prožvakala jednu ili 100 žvaka tako da. Sve sam napiso odluka je na tebi šta i kako dalje. pozdrav :)

Offline manilu

• Punopravni član
« Odgovori #94 u: Veljača 05, 2014, 16:52:50 poslijepodne »
To što si ti čuo nisi čuo od nekog tko pari već par godina nego si čuo u nekoj birtiji ili pročitao u 24 sata

Sent from my PAP5430

Offline manilu

• Punopravni član
« Odgovori #95 u: Veljača 05, 2014, 16:55:12 poslijepodne »
Najrađe bi da je sve crne boje, da ne "blješči" :D i da je što kraća (lakše za nositi i staviti u pederušu)

Još malo da dosađujem, pošto bi uzeo nešto s čime bi bio miran barem god dana.
Da li je bolje uzeti takav neki komplet ili da posebno uzimam modove i atomizer(e)
Želja je da mogu koristiti 1 × 18350, 2 ×18350 (ili 1x18550) znaći prema potrebi.
Atomizer neki koji daje dosta pare (okusa), neka se troši malo više tekućine, to nije problem

Dajte sad neki prijedlog da naručim
Moja preporuka ti je meh mod sa kickom i neki popravljivi atomizer tipa kayfun, trenutno sam na poslu pošaljem ti link od atomizera a modove i kick imaš par postova gore

Sent from my PAP5430

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #96 u: Veljača 05, 2014, 20:53:44 poslijepodne »
Šta mislite o ovome: 7 u 1: http://www.fasttech.com/products/1411/10004394/1353201
Tu mogu kombinirati da li želim koristiti 1 ili 2 18350 baterije?
to sam ti i preporucio, al nemoj uzimat kitove jer osim vama(moda) sva drugo je kita, od baterija do punjaca. ako oces vise baterija koristit opet ti pisem inokin itase svd teleskopski mod. vamo prima 2x18350 i 1x18650. 18 u baterijama ti je promjer 65 duzina, 0 oblik baterije. pocni prvo sa vv modovima jer su meh malo zahebaniji jer nemaju zastite pa moras znat kaj radis i nisu za sve atomizere(citaj napredno)...
pogledaj si i od smoka SID isto na fasttechu, dobar mod. ako oces nesto sto ce te godinama sluzit... :icon-money: :icon-money:
http://www.provape.com/ProVari-black-electronic-cigarettes-V2-5-p/provariseblack.htm
R-46

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • No bike - No life
« Odgovori #97 u: Veljača 05, 2014, 21:02:34 poslijepodne »
Ovo sa linka je debelo preko mog željenog budžeta.

Budem malo pregledao fasttech pa ono što mislim da mi se sviđa postati ći tu na recenzije

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #98 u: Veljača 05, 2014, 23:21:38 poslijepodne »
kad se jednom nakacis na fasttech neces sic s njega, samo su spori ko....... kinezi s dostavom. i ne narucuj baterije, ne prolaze vise carinu.
R-46

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • No bike - No life
« Odgovori #99 u: Veljača 06, 2014, 20:46:35 poslijepodne »
Znači da one setove uopće ne naručujem??

Nekako su mi ti setovi najprivlačniji zato što ne moram brinuti da će mi nešto faliti