svaku damirovu potpisujem!
uz dodatak - zlatna ribica treba prostora da bi se pravilno razvila!
a da bi se pravilno razvila mora plivati, kretati se, rasti....rasti....rasti....
i da,postoji mala šansa da će im naši (veliki) akvariji postati premaleni, ali je ona sigurno manja od šanse da im akvarij od 100 l postane premalen - prostor od 250 l na više sigurno će im
dulje biti odgovarajući smještaj, a da ne velim da duljina doista velikih akvarija od 500 l na više, koja je u pravilu 200 cm je više nego dovoljna da odrasla riba se može okrenuti, plivati, igrati, a malena da može smatrati da živi u moru....i pravilno, lijepo, zdravo se razvijati
uostalom, već sam dala nekoliko primjera kako izgledaju ribice koje su rasle u malenim prostorima (apo mišljenju pamtenjakovića koji su ih držali u "sasvim OK uvjetima" su bile zdrave i vesele)
i doista ne znam kako više demantirati izjave osobe koja očito nema iskustva sa tim neobičnim ribama ili joj nije stalo, ili uživa dizati tlak ljudima koji se pokušavaju izboriti i da zlatne ribice
shvatimo ozbiljno kao životinje koje su zaslužile poštovanje....

a i ne da mi se više....

P.S. - jel OK da se psa koji je kao štene od dva mjeseca starosti recimo 13 kg, dakle, relativno mali, za kojeg je za očekivati je da će narasti do 75-80 kg,
drži u garsonjeri na 5. katu zgrade bez lifta? bez uvjeta za trčanje i šetnju jer gazde rade pa ga procunjaju oko zgrade po 15 minuta ujutro i navečer...
pa što - kad naraste malo veći, nabavit ćemo veći stan, pa još veći stan, pa kupiti kuću, osigurati mu dvorište.....hahaha....
da, a ako sve to ne uspijemo, kad ostari i ne bude se mogao više penjati na 5. kat, svakako ćemo izvana ugraditi lift...
joj - neću više! prestara sam da mi djeca dižu živce