Lipanj 30, 2025, 10:35:05 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Laptop u frižideru  (Posjeta: 2300 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline markomed

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Laptop u frižideru
« u: Lipanj 20, 2013, 13:25:01 poslijepodne »
Znam da zvuči blesavo ali pošto su dosta velike vrućine i radi se o HP-ovom laptopu koji ima najgore osmišljenu ventilaciju
palo mi je na pamet da ga puknem na par minuta u frižider i mogu reći da su rezultati odlični.
Jedino što me brine su neka trajna oštećenja npr. ekran ili nešto. Ne razumijem se toliko pa ako netko ima ideju bilo bi super jer ako nema mogućnosti za oštećenja ovo bi mogao učestalije raditi  :D

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
Odg: Laptop u frižideru
« Odgovori #1 u: Lipanj 20, 2013, 13:26:58 poslijepodne »
Mislim da to nije nikako dobro riješenje jer ce po izlasku iz frizidera poceti kondenzirati vlagu....sto, vjerujem, moze dovesti i do kratkog spoja na maticnoj ploci...ja se osobno nebih time igrao....
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline rovkil

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #2 u: Lipanj 20, 2013, 13:27:57 poslijepodne »
A baš i nije preporučljivo stavljati vruće u frižider.

Offline Buncek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Lipanj 20, 2013, 13:28:15 poslijepodne »
Slažem se, isto tako mislim da to definitivno nije baš neko riješenje

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 20, 2013, 13:30:20 poslijepodne »
A mislim i meni to izgleda skroz mutavo da ga trpam u frižider ali kad jedno to pali  :D
Ne znam kakva je situacija sa onim panelima što hlade...
Osobno mi je laptop uvijek podignut sa jednom knjigom nekoliko centimetara u zrak baš zbog svega ovoga.
Ako pokrenem igricu nastaje urnebes...ne možeš staviti ruku na njega...

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Lipanj 20, 2013, 13:40:52 poslijepodne »
a možda je zaštopan CPU hladnjak? bilo je laptopa koji su vrlo podložni zaštopavanju...

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 20, 2013, 13:43:45 poslijepodne »
a možda je zaštopan CPU hladnjak? bilo je laptopa koji su vrlo podložni zaštopavanju...

Prije pola mjeseca bio na "pregledu", likovi su mijenjali termopastu i čistili ventilator. Pretpostavio sam da bi vidjeli nešto tada

Offline Buncek

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 20, 2013, 13:47:25 poslijepodne »
Jesi li probao podlogu za laptop sa ventilatorom ?

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #8 u: Lipanj 20, 2013, 13:51:34 poslijepodne »
Prije pola mjeseca bio na "pregledu", likovi su mijenjali termopastu i čistili ventilator. Pretpostavio sam da bi vidjeli nešto tada

slučajno (još uvijek) radim u jednom servisu i nebi vjerovao kako ljudi uspiju zaštopat laptope u 3 mjeseca... provjeri da nije zaštopan, jer svako pregrijavanje ti u biti "peče" pastu koja gubi svoja svojstva, pa se samim time i laptop slabije hladi... što opet dovodi do pregrijavanja...

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #9 u: Lipanj 20, 2013, 14:16:05 poslijepodne »
ja imam hp compaq sad već 5 godina, i nakon 2 godine se počeo jako grijati, svakim mjesecom sve više, (doslovno nisi mogao držati ruku na mjestu gdje je hladnjak) dok nije riknuo (otišlo napajanje) koje sam dao reparirati.
tamo di sam ga popravljao su ga naravno i očistili i sad radi ko grom i ne grije se uopče, tako da 1 godišnje preporučljivo čiščenje ako ne i prije.
ovo sa frižiderom mislim da radiš još više štete nego koristi.

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #10 u: Lipanj 20, 2013, 14:30:29 poslijepodne »

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #11 u: Lipanj 20, 2013, 14:36:27 poslijepodne »
Ne volim laptope jer su komplikovani.
Desktop računar otvorim i očistim kad god hoću bez problema i bez nošenja na servis potrebno je imati malo znanja samo...

Naravno da čišćenjem kompjutera/laptopa od prašine omogućuje bolje hlađenje zato ti preporučujem da ga očistiš i kupiš ovo

vanjsko hlađenje za laptop što ti je therion poslao

a imao sam laptop HP Pavilion dv6000 i riknuo je ljeti da sam imao bolje hlađenje preživio bih. Eh da ne preporučujem laptopa HP dv***** nikome.

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #12 u: Lipanj 20, 2013, 14:45:48 poslijepodne »
Ma nema koristi od ovih ventilatora ako su se unutarnji ventilatori zaštopali i otišla ta pasta. Meni su nešto malo pomogli, a laptop bi se, i uz njih, pregrijao i ugasio. Jedina pomoć je servis koji će to očistiti kako spada.
Tako je meni bilo, dok ga Smiley nije očistio, sad radi kao novi i bez eksternih ventilatora.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #13 u: Lipanj 20, 2013, 14:52:36 poslijepodne »
Desktop računar otvorim i očistim kad god hoću bez problema i bez nošenja na servis potrebno je imati malo znanja samo...

Naravno da čišćenjem kompjutera/laptopa od prašine omogućuje bolje hlađenje zato ti preporučujem da ga očistiš i kupiš ovo

a imao sam laptop HP Pavilion dv6000 i riknuo je ljeti da sam imao bolje hlađenje preživio bih. Eh da ne preporučujem laptopa HP dv***** nikome.

:D :D :D
Pa isto je kao u stolnom pc-u, samo malo gušće posloženo :) Imam HP star 6 godina, radi 24/7 (kao i ostala računala u kući), par puta sam ga otvarala radi čišćenja prašine i tipkovnice, a hlađenje je izvedeno sa 4 olovke koje stoje na kutevima i tako ga podignu da struji zrak :D Naravno, baterija je otišla odavno, ali to se ne računa jer ionako 90% vremena služi kao običan pc. HP i nekad IBM, to je nepoderivo.

Offline student

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #14 u: Lipanj 20, 2013, 14:53:22 poslijepodne »
Moguce ako su ti stavili neko sra*e od paste da se vec pregrijava .. nadam se da ga ne druzis na krevetu ..

Pokusaj sto su ti rekli prije ,ako imas mozda neke ventilatore od napajanja il slicno te neki adapter od starog printera da se svasta slozit bas da piri di treba ,ja sam stavio 4 ventilatora pd starih napajanja  i usmjerio ih ,jedan na cooler ,jedan na hard disk ,druga dva na procesor ..

Ako imas strpljenja i volje (youtube tvoj prijatelj) .. rastavi ga i promjeni pastu i pokusaj ventilator ocistit , ispirit na neki kompresor ..

Prvo sto ce ti riknit ako ovako nastavis vjerujem da je ekran ..
..postoji posebna vrsta ribica ,zovu ih corydorasi..

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Lipanj 20, 2013, 15:07:59 poslijepodne »

Pa isto je kao u stolnom pc-u, samo malo gušće posloženo :) Imam HP star 6 godina, radi 24/7 (kao i ostala računala u kući), par puta sam ga otvarala radi čišćenja prašine i tipkovnice, a hlađenje je izvedeno sa 4 olovke koje stoje na kutevima i tako ga podignu da struji zrak :D Naravno, baterija je otišla odavno, ali to se ne računa jer ionako 90% vremena služi kao običan pc. HP i nekad IBM, to je nepoderivo.

Oćito je da se ne razumiješ.
Ne znam koji imas laptop ali dovoljno je da kazes da je star 6 godina uzmi neki noviji model probaj otvoriti kao svoj

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Lipanj 20, 2013, 15:10:58 poslijepodne »

Oćito je da se ne razumiješ.
Ne znam koji imas laptop ali dovoljno je da kazes da je star 6 godina uzmi neki noviji model probaj otvoriti kao svoj
sve se da rastaviti ako imaš alat, meni za moj naprimjer trebaju zvijezdasti odvijać i najčešće kad nešto rastavim pa sastavim (jer mi to gušt) imam viška šarafa.. :D

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Lipanj 20, 2013, 15:20:11 poslijepodne »
Baš tako lako je imati kakav "šarafciger" a što onda kad treba to pažljivo imao sam priliku vidjeti što je čovjek radio otvarajući dv6000 od njega sam trebao kupiti dijelove...
Jednostavno nije samo šaraf odvrnuti i to je to...  Ali ok eto ako vi kažete da je tako jednostavno laptop otvoriti i očistiti...

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Lipanj 20, 2013, 15:51:37 poslijepodne »
Znam da zvuči blesavo ali pošto su dosta velike vrućine i radi se o HP-ovom laptopu koji ima najgore osmišljenu ventilaciju
palo mi je na pamet da ga puknem na par minuta u frižider i mogu reći da su rezultati odlični.
Jedino što me brine su neka trajna oštećenja npr. ekran ili nešto. Ne razumijem se toliko pa ako netko ima ideju bilo bi super jer ako nema mogućnosti za oštećenja ovo bi mogao učestalije raditi  :D
na stranu sad sve ostalo, ali kaj ti to znaci kad se on ponovo zagrije za 2 minute?

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #19 u: Lipanj 20, 2013, 16:23:40 poslijepodne »
Nije nauka rastavit laptop,ja sam svoga dosta često otvarao jer je kao magnet za prašinu( a i ima je dosta na poslu). Na jubitu nadji upute i pomalo. Ocistis ventilator,hladnjak i promijeni pastu.
ovo sa friziderom je smiješno i pokvarit ces ga pa ces morat kupovat novog šta je skuplje od cijene jedne paste i malo volje

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Lipanj 20, 2013, 16:54:04 poslijepodne »
probat cu ga rastavit...nešto znanja imam o informatici pa cu valjda znati...ako ne, lako sve odnesem na servis...al eto hvala svima na savjetima

Offline reebeech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #21 u: Lipanj 20, 2013, 19:16:48 poslijepodne »
stvarno nije problem raskopat laptop...rastavio sam ih desetak, zasad svi jos rade :D osim jednog, koji ni prije nije radio :P
samo strpljivo i polako, pogotovo sa flat kablovima koje otpajas-spajas..
prijedlog: skiciraj si na list papira izgled laptopa s rupama za sarafe i kako vadis koji, tako ga stavljaj na to mjesto na papiru...to dosta znaci ako imas vise vrsta sarafa..

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #22 u: Lipanj 20, 2013, 19:42:26 poslijepodne »
slučajno (još uvijek) radim u jednom servisu i nebi vjerovao kako ljudi uspiju zaštopat laptope u 3 mjeseca... provjeri da nije zaštopan, jer svako pregrijavanje ti u biti "peče" pastu koja gubi svoja svojstva, pa se samim time i laptop slabije hladi... što opet dovodi do pregrijavanja...

puuuuno si rekao u tri mjeseca čuda naprave i u tri tjedna .....  :D
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Lipanj 21, 2013, 11:23:13 prijepodne »
Zanimljivo je da imam Acer Aspire1694 sad je evo skoro 9 godina. Nikad nisam čistio vent, a znam ga pošteno opetretit još i danas i radi bez pregrijavanja, temperature iste kao kad je kupljen.

Što se tiče frižidera ne radi to, kao što je netko rekao kondenzat će ti se uhvatit po procesoru, a onda možeš bacit laptop kad ga sprži.

Offline croatia0man

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
« Odgovori #24 u: Lipanj 21, 2013, 17:55:27 poslijepodne »
ja imam novi asus i kad igram igricu dosta se grije pa sam kupio hladnjak i odlicno obavlja posao.