to da instalacija windowsa ne vidi hdd, je najnormalnija stvar. odnosno, normalna stvar je kod windowsa xp. novije verzije ne boluju od toga, u vecini slucajeva.
sto se win xp tice, ni ja u 2 kompjutera nemam hdd. a problem je u biosu ploce, odnosno nepostojanju sata (jer pretpostavljam da se radi o tim diskovima) drivera u samoj instalaciji windowsa. i ako ne ucitaju drivere, jasno da ne vide disk, i jasno da se nemaju na sto instalirati.
problem je rjesiv custom instalacijom windowsa (ubaciti drivere u samu instalaciju), ili znas ono kad kod podizanja pise "press f6......", pa ubaciti disketu s driverima. posto je laptop, pretpostavljam da nemas floppy,onda je rjesenje napraviti instalacijski cd, ili usb stick s potrebnim driverima.
ista greska se javlja kod neocekivanog pada sustava, kad windowsi jednostavno vise ne mogu "pronaci" disk s boot particijom, i zato - " no os found".
pogledaj si u biosu, mozda negdje postoji opcija za disk, ne sjecam se sad napamet, nesto u stilu "sata mode", imas native, imas emulation?? i jos nesto. u teoriji, ako je na native, win xp ga nece prepoznati.
jasno, ako ne koristis windowse xp, onda sam ja djabe pisao sve ovo.

ali, ako koristis, pokusaj nabaviti neku onoviju verziju (vista, 7, 8, 22 ili koji vec danas nisu aktualni), pa instalirati na taj "pokvareni disk". jer disk ili radi ili ne radi. on moze zbog razoraznih razloga biti nedostupan, nevidljiv ili necitljiv biosu ili operativnom sistemu, ali jako jako malo od tih razloga su fizicke prirode, da je disk stvarno pokvaren, lose serije ili slicno, veicnom je problem u biosu, driverima ili os-u.