Imam najbolju volju pomoći, nemam želju za prosipanjem svog ega, niti ikome išta dokazati.
Odvojio sam svoje vrijeme i pristojno sve argumentirao.
Nakon pet poruka, objašnjenja, simulacija, linkova, slika, grafova, tablica doživim ovo:
ok ... ajde sad to na Hrvatskom napiši ...
Ljude u svojim akvarijima rade gluposti i kad im pristojno objasniš, onda su još bezobrazni (kao u gore navedenom slučaju).
I ne samo to, nego drugi koji nemaju pojma o nečemu, a tvrde i dijele savjete kao da sve znaju.
Hmm...primjećujem Thorus da imaš problem nemogućnosti silaska s katedre jer nisi u stanju konkretno i jezgrovito odgovoriti na pitanja..
Pitaš me nešto na što ti ne mogu dati odgovor.
Jer ne znam pH u tvom akvariju, tvrdoću, da li upuhuješ CO2, dodaješ li kakvu kemiju ili ne, koliko bilja/riba imaš, imaš li treset?
A htio bi da ti dam odgovor točan broj (u stupnjevima)

I još izvrćeš moje odgovore i ismijavaš se što je baš bez veze

Da si se potrudio pročitati što sam napisao, ili bar linkove koje sam dao, onda bi znao odgovore na pitanja.
Čovjek je lijepo postavio pitanje da li može nadopunjavati isparenu vodu pipovačom.
Ako imaš pipovaču u akvariju, mijenjaš tjedno pipovačom, i želiš nadopunjavati isparenu vodu, onda nema potrebe nadopunjavati demi vodom jer je to beskorisno.
Tvrdoća ne može daljnje rasti.
Treset u filtru snižava pH, koji daljnje snižava karbonatnu tvrdoću.
Ako u meku vodu dodaješ pipovaču onda će tvrdoća rasti to je valjda svima jasno (i bez isparavanja).