Lipanj 29, 2025, 16:13:25 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Knjige  (Posjeta: 1506 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline neba

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 28
Knjige
« u: Svibanj 27, 2013, 11:11:22 prijepodne »
Citaju li se knjige u danasnja vremena ili se samo gledaju filmovi? :)ako neko ima dobru knjigu za preporuciti neka ovde napise.Ja trenutno citam Gabrijel Garsija Marskes-Sto Godina Samoce. ;)

Offline brumbramar

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 32
Odg: Knjige
« Odgovori #1 u: Svibanj 27, 2013, 12:04:55 poslijepodne »
kad uhvatim vremena citam fantasy i eventualno sf... obozavam miris knjige :-)
iako cesto citam preko mobitela...
svaki put kad odem u knjiznicu se razocaram u ponudu ovog zanra pa uglavnom skidam knjige na engleskom

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Svibanj 27, 2013, 12:38:30 poslijepodne »
Moram priznat da sam zadnjih par godina preso na e-knjige, prvenstveno jer su mi uvijek u dzepu na mobu i uvijek dostupne. Tak da dok nekaj cekam, citam knjigu i tak stignem vise knjiga u godini procitat. Trenutno citam Igru prijestolja, 5-ta kniga, 2. dio.

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #3 u: Svibanj 27, 2013, 13:06:21 poslijepodne »
Ja sam vise za papir nek elektronski oblik....a citam najvise fantasy,horor,ratne price,mitologije,sf...li la.
Al moram priznati da zadnje vrijeme citam samo knjige o morskoj akvaristici,beletristika mi je opala dosta...al bit ce.
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #4 u: Svibanj 27, 2013, 14:27:58 poslijepodne »
Ja još uvijek čitam knjige. Ako kojim čudom nabavim taj kindle ili tako nešto da li u to mogu naliti PDF fajlove koje već imam na kompjuteru?
Pa recimo "Stupovi Zemlje" od Kena Folleta, nedavno pročitao srednjovjekovni roman od 1100 stranica a ima i nastavak. Ili nešto drugo od Folleta Ključ za Rebeku, Odbrojavanje, Noć iznad vode - ne znam što je sve od njega izišlo u prevodu uglavnom čitam na engleskom. Sa imenima kao Dostojevski, Borghes, Markez, Tolstoj  ne možeš pogriješiti ako je riječ o beletristici.

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Svibanj 27, 2013, 20:34:43 poslijepodne »
Ja još uvijek čitam knjige. Ako kojim čudom nabavim taj kindle ili tako nešto da li u to mogu naliti PDF fajlove koje već imam na kompjuteru?

Sve .pdf, .doc ili .txt fileove pretvori preko ovog online konvertera u .epub format koji je predvidjen za citanje na readerima :up:.

http://ebook.online-convert.com/convert-to-epub

Offline rovkil

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #6 u: Svibanj 27, 2013, 21:21:49 poslijepodne »
Pa recimo "Stupovi Zemlje" od Kena Folleta, nedavno pročitao srednjovjekovni roman od 1100 stranica a ima i nastavak. Ili nešto drugo od Folleta Ključ za Rebeku, Odbrojavanje, Noć iznad vode - ne znam što je sve od njega izišlo u prevodu uglavnom čitam na engleskom. Sa imenima kao Dostojevski, Borghes, Markez, Tolstoj  ne možeš pogriješiti ako je riječ o beletristici.

Kindle ti i nije neka fora za pdf. Mislim možeš ali je dosta nezgrapan za PDF koji nije za njega rađen(format, margine...). Ali zato ako imaš knjigu u pdf-u, istu takvu možeš komotno naći na netu u kindle formatu(mobi, prc) a vjeruj mi na određenim sajtovima imaš pakete knjiga koje nećeš pročitati do kraja života.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #7 u: Svibanj 27, 2013, 21:46:14 poslijepodne »
Kindle ti i nije neka fora za pdf. Mislim možeš ali je dosta nezgrapan za PDF koji nije za njega rađen(format, margine...). Ali zato ako imaš knjigu u pdf-u, istu takvu možeš komotno naći na netu u kindle formatu(mobi, prc) a vjeruj mi na određenim sajtovima imaš pakete knjiga koje nećeš pročitati do kraja života.

Hmmm radi se o knjigama koje sam već prije par godina nabavio u PDF-u dok sam imao priliku ali mi se ne sjedi još dodatno za kompjuterom da ih čitam. Radi se o knjigama kakve se još prodaju za novce i pod copyrightom su nisam baš siguran da ću ih onda naći i tamo bar ne badava?

Offline neba

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #8 u: Svibanj 27, 2013, 23:29:01 poslijepodne »
Ja sam vise za papir nek elektronski oblik....a citam najvise fantasy,horor,ratne price,mitologije,sf...li la.
Al moram priznati da zadnje vrijeme citam samo knjige o morskoj akvaristici,beletristika mi je opala dosta...al bit ce.
Nevolim ni ja citati knjige preko interneta, vise volim leci i opustiti se neko sjediti ispred racunara...a i zdravije je :D

Offline rovkil

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #9 u: Svibanj 28, 2013, 14:45:46 poslijepodne »

Hmmm radi se o knjigama koje sam već prije par godina nabavio u PDF-u dok sam imao priliku ali mi se ne sjedi još dodatno za kompjuterom da ih čitam. Radi se o knjigama kakve se još prodaju za novce i pod copyrightom su nisam baš siguran da ću ih onda naći i tamo bar ne badava?

U tom slučaju možeš probati preko Calibre prebaciti u neki kindle format, kako će ti to biti formatirano ovisi puno o formatiranju unutar samog PDF-a.
U većini slučajeva nisam imao s tim problema.