poz svima,
pretražio sam ovu temu od početka do kraja i još neke ponuđene linkove unutar teme i nisam naišao na odgovor koji ja trebam , pa ako sam ga slučajno previdio pucajte samo iz lakog naoružanja

Kaj mene muči?
Složio sam rasvjetu, drivere sam spojio na tajmere da mi se pale i gase kako želim. Sve funkcionira ok, ALI...
Kada mi se zadnja kolona gasi i ostane upaljena kolona sa moon light taj prelaz je "nagli"
Ribe se zblesiraju i par sec. bezglavo jure po akvariju!!!
Moja želja je da si napravim postepeno dimanje jedne od kolona ili mogu dodati još jednu sa brojem ledica koliko treba (mislim da bi i 10 bilo sasvim dovoljno , čak i manje)
Ta kolona bi po mojoj ideji imala dvostruku ulogu :
1 postepeno paljenje u trajanju cca do 30 min , znači od 0 do 100
2 postepeno gašenje u trajanju cca do 30 min, od 100 do 0
Naravno cijela ta ideja bi se trebala moći isprogramirati i imati vlastiti timer, kad se jednom zadaju vrijednosti više ne misliš o tome, a sve to opet uskladiti sa ostatkom rasvjete preko tajmera kao i ostatak rasvjete.
Nakon mojeg "prosvjetljenja" počeo sam malo prevrtati ovaj net i vidio sam u nekim postovima da nekolicina ima tu priču iznad svojih tankova u DIY izvedbi , no nakon nekoliko upita nisam dobio nikakav konkretan odgovor, već ide maca oko tebe pazi da te ne ogrebe !!!!

Tada sam doslovce ostavio cijeli dan tražeči po webu i konačno pronašao jedan mali zgodni uređaj koji udovoljava mojoj ideji no on ima također jako zgodnu cjenu od cca 100$.
Dakle, ljudi od struke i znanja imate li volje da složite moju ideju na ekran i prenesete ju do širokih masa koja bi eksplatirala to znanje u svoje rasvjete iznad akvarija i kad bi još k tome to bilo i financijski povoljno uz riječi hvale mogla bi pasti i pokoja rashlađujuča tekučina za predstoječe sparne dane!

Hvala