Slažem se blue,
evo ja sam do prije mjesec dana kada sam ful malo hranio, imao čist akvarij, bez ijedne zelene alge, nisam trebao stakla čistiti uopće, a cijana pun pijesak!
Koralji su mi bili povučeni, blijedi, caulastree mi nisu uspijevale - sve bi "osušile", anemona mi je bila prozirna a svi koralji isti kao i kad sam ih dobio, ili za nijansu gori.
Onda sam po savjetu blua počeo više hraniti. U mom slučaju 3xdnevno DIY hranom, svaki put kockica cca 2x2 cm, a to kad se rastopi u 180l sve je bilo mutno.
Nisam imao hrabrosti to gledati, mislio sam da ću još više zeznuti s cijanom i da ću kapitulirati, jer sam previše čitao po netu: to reduce cyano reduce feeding... Bullshit...

Uglavnom, prvo su u roku 3 dana koralji živnuli, povećali se pa polako (još uvijek) vraćaju boju.
Zatim su mi se po keramici i staklima počele ponovno stvarati alge. Primjetim više sitnih beštija po akvariju, puževa i svega.
Cijano je kroz tih 2 - 3 tjedna jednako rastao ali su bar koralji bili ok, i onda sam instalirao ATS i sada vidim da je cijano počeo polakše rasti i nadam se da ću ga pobijediti ovaj put.
Ne znam koliko stavljaš ugljena i da li koristiš fosfat remover, ta kombinacija je meni uz malo hranjenja i zeznula stvar.