firma koja mi je radila prosli akvarijum 160x50x50 mi je dala ponudu za ovaj od 2,5m ali staklo 10mm,oni su tu meni izracunali neke sile uvijanja bla bla bla,i preporucena debljina stakla je 14mm, predracun uradili za 10mm jer smatraju da je to dovoljno za tu litrazu sa gornjim i donjim pojacanjima
po dnu bi isla ojacanja skroz uz stranice pa posto se lijepi oko dna nalijeganje stranica oko dna bi iznosilo 2cm,naravno isla bi i poprecne poveze po dnu prednje i zadnje strane na svakih pola metra
na ledjima akvarijuma bi isla 3 unutarnja pregradn filtera,svaki bi bio po pola metra,2 u coskovima i jedan oko sredine,filteri bi isto bili povezani u gornjoj zoni uzduznim pojacanjima, a prednja strana bi imala klasicano uzduzno pojacanje tako da se lijepi na bocne stranice i na prednju stranicu,na kraju bi bilo sve povezano poprecnim ojacanjima sa zadnjom stranicom
e sad mene interesuje ima li iko akvarijum slicnih dimenzija sa ovom debljinom stakla,ovaj prvi sto su mi uradili nakon godinu dana izgleda odlicno
ja sam im poslao upit za izradu od 12mm stakla a oni meni odgovorili da se moze raditi sa 10mm