Na veliku žalost , ovakva bijela zlatna ribica kakvu vidite na slici je umrla. Neznam zašto (to je neka mutacija sa slabim imunitetom, vjerjojatno). Svi smo u kući tužni. Mislil sam ju preselit iz akvarija 54 u akvarij 96l ,a li sad je više nema pa su mi ostala samo 2 puža jabučara. Zato sam mislil umjesto rehabilitirat 54l za tropske ribe , napravit tropsku zajednicu u 96l (nekak mi je to bolje nek u 54l , tj. ovaj je veći i više "kerefeka" stane). Sve sam isplaniro.
PLAN PLO....OVAJ, AKVARIJA ! : Akvarij 96l komplet sa unutrašnjim filterom (i to dobrim ; ima više vrsta filter medija) . Uz filter dolati i grijač koji se stavi u utor pored filtera tako da se ribe ne opeku i naravno rasvjeta (baš bum pogledo koliko wata) i nočno svijetlo
Postolje s ormarićem
Termometar
Pijesak (ne kvarcni)
Hranjiva podloga (vulkanit)
kameNJE i drveČE
pozadinska slika
crijevo za ispumpavanje s zvomom za čišćenje podloge
čistač stakla
mrežica
FFM i možda Easy Start
ploča od stiropora kao podložak za akvarij
vitamini i "sve moguće" hrane
rezervno gnojivo u tabletama
karantenski akvarij s filtrom na zračnu pumpu, grijačem i termometrom (lijekove ću kupovat po potrebi)
BILJE: Anubias
Cabomba
Crypocoryne
Vallisineria
Microsorum
Moss ball
I to je to i NAPOKON DOLAZIM DO PITANJA !
1.pitanje : jer ima ko kakve preporuke koje ribe da stavim ? (molim vas nemojte svi pisat gupije i ostale živorodke jer budu napunile akvarij bebama) VAŽNO: Jer možete uzet u obzir veličinu odraslih riba tak da mi se ne dogodi da mi akvarij pude prenapučen
2.pitanje: Koliko da tih riba stavim ?
3.pitanje : Jer itko zna kolki je ph i tvrdoća bunarske vode u okolici Krža (to je blizu Ivanić-Grada) Molim vas da uzmete tvroću vode i ph vode u obzir da mi ribeki ne počnu umirat
Hvala vam na pomoći ! MOLIM vas da sve pročitate jer ovo pišem već jako,jako,jako,jako... dugo !
P.S.
Nije to 1. pitanje tak bitno , već drugo i treće. I unutra idu 2 puža jabučara.