maiko daj molim te pregledaj stare postove, tu ces vec dosta toga saznati, inace imas pravo, bradate su stvarno prekrasne i pitome prije svega zanimljive životinje, sto se tice privikavanja ukucana uzmi sebe za primjer, reptili ti nisu bili privlacni dok nisi dosla u kontakt s jednim (vizualni), a onda se desilo cudo i svidjeli su ti se. Istina bog to nije zivotinja (u principu nije ni jedna) koju mozes bacit u kavez, dat joj par crvica i banja, zahtjevaju određen dio tvog vremena i dosta odricanja, kvalitetnu njegu i prehranu, kvalitetan prostor u kojem zive..., sve to nije ni tako jeftino tako da i o tome treba vodit računa, sta jos... sto se tice mirisa, bradate nemaju nikakav miris, jest da im kakica ima...al i to je danak koji moras platit a sto se tice prehrane bradate se hrane insektima, najcesce cvrcima (koje mozes kupit konzervirane), crvima fobasima i brasnarima (koji su naj nekvalitetniji dio prehrane), to je hrana koju ja dajem po zimi, a po ljeti sve to plus skakavci i insekti iz prirode, vazno da nisu tvrdokrilci i jos vaznije da nisu spricani insekticidima, hrana ukljucuje i zelenje, najbolje rastika i radic, ja dajem jos cikoriju, hibiskus, matovilac, rikolu, endiviju, rjetko jabuku, tikvicu,mrkvu (koju uopce nece) itd...,sto se tice nabave opreme za terarij to imas u svakom malo boljem pet shopu a sam terarij ako imas zelje i volje i nekoga ko ti moze pomoc mozes sama napravit, pogledaj sasine linkove, sad se pitas dal se to sve isplati, moj odgovor je DA, uzitak koji pruza vrijeme provedeno s tom zivotinjom je nezamjenjivo, strasno interesantno,poucno i zanimljivo iskustvo...ja sam isto tako pocetnik u teraristici i jos uvijek ucim. Sve ti to govorim iz svog vlastitog iskustva, isto tako iskustva drugih nemoraju nuzno biti dobra i pozitivna...
ajde pozdrav