Srpanj 23, 2025, 12:08:52 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: O bradatim agamama  (Posjeta: 2986 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Maiko

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
O bradatim agamama
« u: Veljača 27, 2006, 15:51:00 poslijepodne »

Reptili mi nikada nisu bili privlacni dok nisam zalutala u novootvoreni Pet centar u Rijeci.

Imali su preslatku mali agamicu...vec tri dana kopam po netu,citam sve sto mogu naci i razmisljam bi ili ne bi.

Legendarni su u Pet centru,cijena je 1000 kn,agami naravno ne treba nish osim crvica tu i tamo,malo prostora i 1 zaruljaNadam se samo da ce mala ljepotica zavrsiti kod nekog tko ce ipak biti malo upuceniji u skrb koja im treba.

Zanimaju me vasa iskustva s agamama,kakve su kao ljubimci,koliko su velike na kraju...i zanima me rezim hranjenja,da li uvijek jedu nekoliko puta na dan?

Kako se cisti terarij?Koliko cesto se vadi cijeli pijesak van?

NA nekom forumu sam nasla da imaju karakteristican miris,ali nigdje drugdje se to ne spominje.

Tko se brine o njima kada ste na godisnjem?Pustate ih da hodaju po stanu ili su uvijek u terariju?Kako se snalaze npr.s mackama?

Ma svasta me zanima,ako imate vremena,pisite.

Ozzy,vidim da si u Rijeci,ako se moze vidjeti tvoju agamicu ja bi bila presretna.

Thx.

P.S.Natuknula sam ukucanima da razmisljam o agami,ajme jadni

Offline Night bird

• Punopravni član
O bradatim agamama
« Odgovori #1 u: Veljača 27, 2006, 19:38:00 poslijepodne »
Nisi se baš informirala ,netreba joj samo jedna lampa i crvica tu i tamo,treba joj basking spot lamp i neonka reptil glo 5.0 ili 8.0

Jedu puno cvrčaka(koji nisu jeftini ako ih ne uzgajaš)

Iskustva još nemam ali ču ga imati za brzo

Offline Maiko

• Novi član
  • *
O bradatim agamama
« Odgovori #2 u: Veljača 27, 2006, 20:00:00 poslijepodne »

Oprosti ali napisala sam da takve upute daju u pet centruI da,hvala,znam da im treba i terarij i basking apot,i razlika dnevne i nocne temperature i da ih trba navikavati da jedu zelenje ako im se ne svidja...znam onoliko koliko sam procitala na stranim forumima i siteovima.

Da sam mislila da je to sve sto ljepotani tebaju,vec bi je imala doma.Jedan od razloga zasto je nisam uzela je upravo to sto mi se rezim hranjenja cini kompliciran.

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje
O bradatim agamama
« Odgovori #3 u: Veljača 27, 2006, 20:08:00 poslijepodne »
Ako vidiš da ćeš imati problema sa hranom bolje odustani da ne mučiš životinju a i sebe

Offline kalel

• Punopravni član
O bradatim agamama
« Odgovori #4 u: Veljača 27, 2006, 20:24:00 poslijepodne »
cura je rekla sta su joj radnici rekli u pet centru..ona zna da im treba vise...a bradata agama ti je super gmaz za pocetak...hihii...pocetak...da...kof-kof...ovaj...da jedu uvijek vise puta na dan...a mislim najbolje da pricekas ili sasu ili nina...oni imaju bradate...i iz prve ruke ti mogu sve rec..a sta se tice mirisa...da...njihov feces ima miris...ali ako imas pijesak...a imat ces kao podlogu...samo sa lopaticom za macji wc ocistis i sve oke... a i najpitomiji su od svih reptila ...super izbor...a ostalo neka ti sasa i nino kazu ...
pozdrav
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline Maiko

• Novi član
  • *
O bradatim agamama
« Odgovori #5 u: Veljača 27, 2006, 20:24:00 poslijepodne »

Gle,vidjela sam zivotinju prvi put prije tri dana.I strasno mi se dopala.

Normalno da se prvo raspitujem pa tek onda sjednem i razmislim.Jucer sam procitala da jedu cvrcke,danas na ovom forumu da je u Rijeci problem doci do njih.

Naravno da mi sada sve izgleda problem,do petka ujutro sam bila sigurna da su mi gmazovi bljak,a onda se desilo ono malo cudo.

I sta sad,zato jer trenutno ne znam gdje mogu nabaviti terarij,lampe,kamenje,hranu misugerirate da odustanem samo od nabavke zivotinje,ili mi sugerirate i da prestanem pitati sto me zanma?

Otvorila sam topic da bi doznala vise.Jer ocito barba u Pet centru nema pojma.Zvala sam i veterinarsku,ni oni nemaju nekog iskustva.

Ako ima netko tko zna vise o njima i moze mi ispricati svoja iskustva,super.Mozda se odlucim da je nikada necu nabaviti jer nemam uvjete,ali to ne znaci da me ne fasciniraju i da ne zelim znati vise o njima.

MOzda shvatim da je mogu imati pa je nabavim.

Pretpostavljam da ste svi dosli na ovaj forum jer ste vec sve znali pa da mozete treptati i davati lakonske odgovore onima koji ne znaju

Offline kalel

• Punopravni član
O bradatim agamama
« Odgovori #6 u: Veljača 27, 2006, 20:41:00 poslijepodne »
  da...nego...za cvrcke itd...to se sve uvijek da srediti...mislim imas ljudi u rijeci koje ces i upoznat ovdje koji ce ti pomoc...imas i udrugu koliko ja znam gdje se svi ti super ljudi i mislim da ces se uvijek uspjet snac...a sta se tice same cijene bradatih imas puno jeftinije...i to se da sredit..a terariji i kamenje...hm sada da si u zgb znao bi kome te mogu posalt....ali u rijeci..ozzy..ili neko od ljudi tako koji znaju tko sta radi...ma sve se da sredit ako imas zelju...meni ti je glupo govorit ista u vezi njih kada ih nemam...uskoro ce ti se ziher javit ljudi koji imaju...
nastavi uzivat i pozdrav
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline Maiko

• Novi član
  • *
O bradatim agamama
« Odgovori #7 u: Veljača 27, 2006, 20:53:00 poslijepodne »

Ma ja bi za pocetak zeljela vidjeti jos koju,da vidim jel mi samo onaj malac bio slatki ili su svi takvi.

Hvala ti

Ima udruga?Gdje,kako,sto,tko?

Ne ide mi onaj malac iz glave.Joj,kako je papao crvice,koji stav.Ma premedeni je bio

Moji doma su rekli da ako gmaza dovedem da se selimKako su se vasi navikli?

Offline marin81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
O bradatim agamama
« Odgovori #8 u: Veljača 27, 2006, 21:07:00 poslijepodne »

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
O bradatim agamama
« Odgovori #9 u: Veljača 28, 2006, 00:03:00 prijepodne »
MAiko bok ...dobro nam došla....za početak ti dam dva linka ...oni bi ti trebali pomoći pri izradi terarija i rasvjetze za braonju....onaj drugi link.tamo je jedan realno velik terarij za bradonju...je mislim da odrasloj jedinki ne bi trebao biti manji. Pročitaj ta dva linka i onda mi reci da li si u mogučnosti napraviti i ostvariti bradonji tako nešto. Pa će mo nakon toga polako dalje... inaće tamo blizu tebe je i Anći....ona isto ima bradonju pa bi ti i ona mogla puno pomoći.. nego da ne duljim...LINK 1, LINK 2 i LINK 3 , ovaj treći nije bitan za život brade,ali vjeruj mi jako je ugodan za oko....za koji dan će biti fotke kako to izgleda in side..      vidi pa javi....
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Maiko

• Novi član
  • *
O bradatim agamama
« Odgovori #10 u: Veljača 28, 2006, 10:42:00 prijepodne »

Hej

Hvala na linkovima,idem citati.Pa se javim.

Mislim da ce se mjesta za terarij naci,jedino me zanima da li ga npr.mogu drzati u svojoj sobi ili mora biti u dnevnoj?Zato sam i pitala za miris

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
O bradatim agamama
« Odgovori #11 u: Veljača 28, 2006, 11:14:00 prijepodne »
miris same po sebi nemaju, ali kako je kalel rekao njihova feculentia stvarno ima jak miris. No dobro je kad si doma i to odmah nakon nužde izvadiš i baciš....jedino je malo bed kad se znam vratiti sa posla..  .. onda malo se prolufta i sve pet.  
..i jedna bitna stvar....terarij ne smije biti izlagan direktnom izvoru sunčeve svijetlosti!!! Zbog pregijavanja.  Edited by: Saša
Tu mi se možete javiti

Offline LeeMoon

• Punopravni član
O bradatim agamama
« Odgovori #12 u: Veljača 28, 2006, 11:23:00 prijepodne »
maiko daj molim te pregledaj stare postove, tu ces vec dosta toga saznati, inace imas pravo, bradate su stvarno prekrasne i pitome prije svega zanimljive životinje, sto se tice privikavanja ukucana uzmi sebe za primjer, reptili ti nisu bili privlacni dok nisi dosla u kontakt s jednim (vizualni), a onda se desilo cudo i svidjeli su ti se. Istina bog to nije zivotinja (u principu nije ni jedna) koju mozes bacit u kavez, dat joj par crvica i banja, zahtjevaju određen dio tvog vremena i dosta odricanja, kvalitetnu njegu i prehranu, kvalitetan prostor u kojem zive..., sve to nije ni tako jeftino tako da i o tome treba vodit računa, sta jos... sto se tice mirisa, bradate nemaju nikakav miris, jest da im kakica ima...al i to je danak koji moras platit a sto se tice prehrane bradate se hrane insektima, najcesce cvrcima (koje mozes kupit konzervirane), crvima fobasima i brasnarima (koji su naj nekvalitetniji dio prehrane), to je hrana koju ja dajem po zimi, a po ljeti sve to plus skakavci i insekti iz prirode, vazno da nisu tvrdokrilci i jos vaznije da nisu spricani insekticidima, hrana ukljucuje i zelenje, najbolje rastika i radic, ja dajem jos cikoriju, hibiskus, matovilac, rikolu, endiviju, rjetko jabuku, tikvicu,mrkvu (koju uopce nece) itd...,sto se tice nabave opreme za terarij to imas u svakom malo boljem pet shopu a sam terarij ako imas zelje i volje i nekoga ko ti moze pomoc mozes sama napravit, pogledaj sasine linkove, sad se pitas dal se to sve isplati, moj odgovor je DA, uzitak koji pruza vrijeme provedeno s tom zivotinjom je nezamjenjivo, strasno interesantno,poucno i zanimljivo iskustvo...ja sam isto tako pocetnik u teraristici i jos uvijek ucim. Sve ti to govorim iz svog vlastitog iskustva, isto tako iskustva drugih nemoraju nuzno biti dobra i pozitivna...
ajde pozdrav

Offline LeeMoon

• Punopravni član
O bradatim agamama
« Odgovori #13 u: Veljača 28, 2006, 11:32:00 prijepodne »
uvjek pisem post sat vremena, posto sam na poslu, tak da me drugi preteknu s odgovorima i onda ispada ko da prepisujem

pozdrav

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
O bradatim agamama
« Odgovori #14 u: Veljača 28, 2006, 12:49:00 poslijepodne »

Tu mi se možete javiti

Offline anči

• Punopravni član
O bradatim agamama
« Odgovori #15 u: Veljača 28, 2006, 14:48:00 poslijepodne »

Hej bok! Evo i mene! Ja sam ti nekako najbliža jer sam iz Rovinja, a i cura sam. tako da ti meni recimo to što Saša složi terarij i PREDIVNU pozadinu za 2 sata zvuču kao naučna fantastika . Ja sam ti kupila terarij - oderali su me pa pazi kad kupuješ, najbolje da se javiš ovdje na forum. Onda je prijatelj slagao svijetla i tako to. Otišla sam na plažu po drva iz mora,pa ih dezinficirala, pa pijesak, pa uređenje, pa kamen za grijanje....sto stvari,ali neka te ne plaše.Jer jednom kada je sve gotovo (ako odmah uzmeš odgovarajuću veličinu terarija) UŽIVAŠ! I kada sam složila terarij stigao je mali bradonja Yoshi i on je tako sladak...pitom...evo raspisala sam se...pitaj ako te još šta zanima.pozdrav