[/quote]
to je ono gdje iz onog mutnog jezera vade? ako je to je pola miliona (tih kineskik jena briem ili samo fulo valutu) šta je pola miliona kuna ili ti oko 85.000 US DOLLAR, i za mene je to pretjerano ali vjerojatno su stari 15-tak godina, i to je ono od jata od 20.000 ribica selektirano na 5 ribica koje su neke vanzemaljske kvalitete, tako u zg ima dečko prodaje koi.će male oko 15-tak cm = 1.000€ po boji, na šta sam se nasmijo jer sam mislio da me zeka, on mrtav hladan, reko ok kralju lijep poz

a to je ono mos ti trazit 1.000.000kn samo tko će to kupit :S
[/quote]
Za uzgojiti pravog i velikog Koi-a je potrebno jako puno: znanja, truda, vremena, novaca i prije svega brige i ljubavi prem tom hobiju.
A da bi riba postigla vrhunsku cijenu mora pobrati hrpu nagrada na natjecanjima gdje im sudci doslovno pregledavaju svaku ljusku i prema tome ih boduju.
Zapravo se na natjecateljskom listu 50% ocjene odnosi na oblik tijela. Oblik tijela je VAZNIJI nego sto vecina ljudi misli!
Tijelo ribe mora se uklapati u dozvoljene standarde, tj. mora biti debelo i oblika torpeda (vece u sredini i sve uze prema oba kraja). Masivnije na pocetku repa i na ramenima.
Nijedan Koi nije savrsen sto je cak i pozeljno; tada se analiziraju i ocjenjuju anomalije. Sto vise, pojedine anomalije su pozeljne i znacajno podizu cijenu ribi i to je ono sto sudac moze da prepozna i odvoji ribu od ostalih. Sudac, dakle, osim standardnih plus i minus ocjena na obliku tijela, mora prepoznati i ocijeniti anomaliju kao pozitivnu ili negativnu.