Lipanj 26, 2025, 01:00:11 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Paradise of Japanese Koi  (Posjeta: 3407 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline TomislavKt

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Nishikigoi mondo
Paradise of Japanese Koi
« u: Travanj 22, 2013, 13:24:53 poslijepodne »

Offline Buncek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Paradise of Japanese Koi
« Odgovori #1 u: Travanj 22, 2013, 13:27:09 poslijepodne »
 :up:

Offline FixFox

• Trade Count: (+24)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #2 u: Travanj 22, 2013, 14:40:31 poslijepodne »
...imam jedno pitanje za vas koi ekipu, mislim gledao sam negdje na you tubu filmić sa neke koi farm i bila je neka licitacija ili tak nešto gdje su se prodavale mislim koi matica od oko metar, metar i dvadeset i neke su dostizale cijenu i po milion dolara ili takva neka ogromna cifra!  :o jel to moguće ili sam ja nešto zabrijo ili krivo razumio???  -? baš sad tražim filmić,  ali ga nemogu naći

mislim da su bile ovak neke jumbo  8)

« Zadnja izmjena: Travanj 22, 2013, 14:50:42 poslijepodne od FixFox »

Offline TomislavKt

• Punopravni član
    • Nishikigoi mondo
« Odgovori #3 u: Travanj 22, 2013, 15:03:23 poslijepodne »
...imam jedno pitanje za vas koi ekipu, mislim gledao sam negdje na you tubu filmić sa neke koi farm i bila je neka licitacija ili tak nešto gdje su se prodavale mislim koi matica od oko metar, metar i dvadeset i neke su dostizale cijenu i po milion dolara ili takva neka ogromna cifra!  :o jel to moguće ili sam ja nešto zabrijo ili krivo razumio???  -? baš sad tražim filmić,  ali ga nemogu naći

Postoje razne licitacije gdje se prodaju. Mislim da je najveca postignuta cijena za jednu ribu na javnoj licitaciji 250 000 $ a naravno postoje i licitacije zatvorenog tipa ... Ove ribe na linku sto si stavio su sigurno oko 50 000$ pa na vise.

Offline cos994

• Punopravni član
  • Dob: 31 Lokacija: Nova Gradiška
« Odgovori #4 u: Travanj 22, 2013, 15:14:47 poslijepodne »

to je ono gdje iz onog mutnog jezera vade? ako je to je pola miliona (tih kineskik jena briem ili samo fulo valutu) šta je pola miliona kuna ili ti oko 85.000 US DOLLAR,  i za mene je to pretjerano ali vjerojatno su stari 15-tak godina, i to je ono od jata od 20.000 ribica selektirano na 5 ribica koje su neke vanzemaljske kvalitete, tako u zg ima dečko prodaje koi.će male oko 15-tak cm = 1.000€ po boji, na šta sam se nasmijo jer sam mislio da me zeka, on mrtav hladan, reko ok kralju lijep poz ;) a to je ono mos ti trazit 1.000.000kn samo tko će to kupit :S

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #5 u: Travanj 22, 2013, 15:28:35 poslijepodne »
a to je ono mos ti trazit 1.000.000kn samo tko će to kupit :S

Prvo ocito nemas pojma o selekciji,a drugo ne znas cijeniti neciji trud,rad i vrijeme  ;)

Offline cos994

• Punopravni član
  • Dob: 31 Lokacija: Nova Gradiška
« Odgovori #6 u: Travanj 22, 2013, 15:43:52 poslijepodne »
gdje pise detaljan opis selektiranja i gdje sam ja reko da znam, dao sam primjer bzvz, znam ja cijenit tudji trud al šta je nadimanj je nadimanje...... a i bahatost je bahatos :) :* :*

Offline TomislavKt

• Punopravni član
    • Nishikigoi mondo
« Odgovori #7 u: Travanj 22, 2013, 15:49:31 poslijepodne »

[/quote]
to je ono gdje iz onog mutnog jezera vade? ako je to je pola miliona (tih kineskik jena briem ili samo fulo valutu) šta je pola miliona kuna ili ti oko 85.000 US DOLLAR,  i za mene je to pretjerano ali vjerojatno su stari 15-tak godina, i to je ono od jata od 20.000 ribica selektirano na 5 ribica koje su neke vanzemaljske kvalitete, tako u zg ima dečko prodaje koi.će male oko 15-tak cm = 1.000€ po boji, na šta sam se nasmijo jer sam mislio da me zeka, on mrtav hladan, reko ok kralju lijep poz ;) a to je ono mos ti trazit 1.000.000kn samo tko će to kupit :S
[/quote]

Za uzgojiti pravog i velikog Koi-a je potrebno jako puno: znanja, truda, vremena, novaca i prije svega brige i ljubavi prem tom hobiju.
A da bi riba postigla vrhunsku cijenu mora pobrati hrpu nagrada na natjecanjima gdje im sudci doslovno pregledavaju svaku ljusku i prema tome ih boduju.
Zapravo se na natjecateljskom listu  50% ocjene odnosi na oblik tijela. Oblik tijela je VAZNIJI nego sto vecina ljudi misli!
Tijelo ribe mora se uklapati u dozvoljene standarde, tj. mora biti debelo i oblika torpeda (vece u sredini i sve uze prema oba kraja). Masivnije na pocetku repa i na ramenima.
Nijedan Koi nije savrsen sto je cak i pozeljno; tada se analiziraju i ocjenjuju anomalije. Sto vise, pojedine anomalije su pozeljne i znacajno podizu cijenu ribi i to je ono sto sudac moze da prepozna i odvoji ribu od ostalih. Sudac, dakle, osim standardnih plus i minus ocjena na obliku tijela, mora prepoznati i ocijeniti  anomaliju kao pozitivnu ili negativnu.

Offline FixFox

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 22, 2013, 17:04:22 poslijepodne »
a to je ono mos ti trazit 1.000.000kn samo tko će to kupit :S

Prvo ocito nemas pojma o selekciji,a drugo ne znas cijeniti neciji trud,rad i vrijeme  ;)

...ako ko zna, znaju japanci  :up: sve ima cijenu i kupca, a veli se da nešto vrijedi toliko, koliko je za to netko spreman plati. ako je neko platio, onda valjda vrijedi toliko  :) i još ako su stare 14-15g.(a vrijeme se ne da kupit i nema cijenu) i još kad zbrojiš trud uložen u uzgoj i održavanje tih riba, imaju određene boje i oblik tijela.... skupi se fina cifra  :icon-money:
« Zadnja izmjena: Travanj 22, 2013, 17:25:27 poslijepodne od FixFox »

Offline ent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Našice
« Odgovori #9 u: Travanj 22, 2013, 17:10:13 poslijepodne »
Pročitaj pažljivije,nije tebi upučeno  ;)

Offline FixFox

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 22, 2013, 17:15:25 poslijepodne »
Pročitaj pažljivije,nije tebi upučeno  ;)

ma zabrijo sam  8)  hvala suljo na upozorenju  :up:

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #11 u: Travanj 22, 2013, 17:50:40 poslijepodne »
Pročitaj pažljivije,nije tebi upučeno  ;)

ma zabrijo sam  8)  hvala suljo na upozorenju  :up:

Ahahahahah  8)

Isto tako kozice CRS,idu po 2000dolara komad,ali to je genetika koju je netko biro godinama,i svi bi to odjednom,e onda platis,pa imas ganatiku za koju se netko dobrano vec namucio

Offline FixFox

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Travanj 22, 2013, 18:04:41 poslijepodne »
Pročitaj pažljivije,nije tebi upučeno  ;)

ma zabrijo sam  8)  hvala suljo na upozorenju  :up:

Ahahahahah  8)

Isto tako kozice CRS,idu po 2000dolara komad,ali to je genetika koju je netko biro godinama,i svi bi to odjednom,e onda platis,pa imas ganatiku za koju se netko dobrano vec namucio

...je istina  :up: viđao sam i cijene morskih riba po stotinjak tisuća dolara

Offline Buncek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #13 u: Travanj 22, 2013, 18:31:18 poslijepodne »
Ko voli i može ,zašto ne, da ja imam dovoljno para možda bi i ja dao ko zna kolko za ribice i postav i opremu i ...
Sve ima svoje. A da su Koi ljepi - ljepi su, predivni.