Kolovoz 18, 2025, 16:46:11 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: sto sad?  (Posjeta: 1384 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline briannen

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
sto sad?
« u: Veljača 19, 2006, 11:04:00 prijepodne »

evo kao sto rekoh moji su se demasoni na vrijeme preselili u novi dom.

kako bi njih uhvatili morali smo raskopati cijeli akvarij pa prilazem sliku novog izgleda sa mojim nedoumicama sto dalje....

nedoumica:

kako je sad akvarij prilicno pust zato sto se 4 julidochromisa i 3 leleupia jako dobro skrivaju u masi rupa koje sam ovaj put jos bolje slizio zelio bi uvesti jos malo zivog svijeta u akv. osim biljaka (valisneje i anubisa).

vec ste mi savjetovali staviti calvuse ili brevise. kad su cakvusi u pitanju sve mi je jasno no međutim ako idem na varijantu brevisastvari stoje ovako: akvarij jesirine 35cm. kamenje zauzima bar 20cm te od kamenja do stakla ima svega 15. zbog toga mjesta za puzeve kucice odnosno brevise ima jako malo i oni bi morali biti ispred rupa a julidochromisi bas i ne vole da im se netko mota ispred kuce....

mislite li da bi trebao ( u slucaju da stavim brevise) odstraniti dio kamenja ( zokruzeno na slici crvenim krugom ) kako bi stvorio za njih mjesta i koliko bi brevisa mogao ubaciti? podsjecam: tank dim. 90/35/45 (100l)

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
sto sad?
« Odgovori #1 u: Veljača 19, 2006, 11:16:00 prijepodne »

Eto šta ja mislim :

• previše si kamenja stavio u akvarij,barem dvaput previše

• za brevise,uradiš tamo,gdje si i zamislio,neki prostor,odstraniš kamenje kroz i nabaciš puževih kuća,što više to bolje.Brevisi ti žive u paru,pa bih eventualno moglo biti u tom kutku dva para.

• sad u liniji koja razdvaja kamenje od prostora sa puževim kučicama,staviš neko bilje,koje če biti neke vrste zaštita i kao neki marker.
  • [/list]

Eto malo ukratko,neka to bude samo za zagrijavanje za predloge od ostalih ciklidaša.

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
sto sad?
« Odgovori #2 u: Veljača 19, 2006, 14:12:00 poslijepodne »
za brevise je pjesak pre krupan. puno je to vrsta za tako mići akvarij.
bolje 2 vrste u punom sjaju nego 4 u stresnom stanju. koja rima!

Offline briannen

• Punopravni član
sto sad?
« Odgovori #3 u: Veljača 19, 2006, 14:26:00 poslijepodne »

znaci ti nebi stavljao ni brvise ni calvuse? (ili jedne ili druge ) vec samo nadopunio sa leleupiima i julidochromisima?

trebam li i u tom slucaju smnjiti kamenje jer mi se cini da se skroz zabavljaju jurci kroz tunele?

Offline briannen

• Punopravni član
sto sad?
« Odgovori #4 u: Veljača 19, 2006, 14:53:00 poslijepodne »

evo sto sam iskopao na forumu ciklidi.org

moderatorje napisao:

"Altolamprologusi su prilicno zahvalni Tanganyikanci jer ne zahtevaju velike akvarijume. Trio moze da se drzi i u 60-70 litara ali preporucujem ti najmanje 100l u kome nesmetano moze da se drzi i 10-tak mladih calvusa/compressicepsa (i kasnije napravi selekcija)."

sto mislite o tome? meni se cini malo pretjerano

Offline makai

• Punopravni član
sto sad?
« Odgovori #5 u: Veljača 19, 2006, 15:07:00 poslijepodne »
mislim da su ti kolege pokušali reće da ti je trenutan broj riba dovoljan, a svako novo dodavanje će ti prenakrcati akvarij. sada dok ribe ne narastu možda ti se čini i dovoljno prostora, ali kasnije ili novi veći akvarij ili nesretne ribe,a to ti je isto kao da ih držiš u staklenoj kugli.
Cichlid ULTRA power/Zagreb-Jazbina

Offline Njofra

• Punopravni član
sto sad?
« Odgovori #6 u: Veljača 19, 2006, 23:12:00 poslijepodne »
Pa i nije pretjerano kad ih nabaviš obično su 3-4cm. i kad skužiš koji su koji kaže ti ostaviš trio,znači mužijaka i dvije ženke a ostalo riješiš.Problem je sa tolkim kamenjem osim mjesta i to što je sa njim sad u akvariju daleko ispod 100 litara vode.Ma stavi još par brevisa uz ovo što imaš,nebude im ništa.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline briannen

• Punopravni član
sto sad?
« Odgovori #7 u: Veljača 20, 2006, 11:12:00 prijepodne »
ma bit ce veci akvarij....samo da skupim dovoljno znanja, iskustvai prestanem postavljati imbecilna pitanja....pare se uvjek nekako sloze

Offline Njofra

• Punopravni član
sto sad?
« Odgovori #8 u: Veljača 20, 2006, 12:17:00 poslijepodne »
Ma nije to imbecilno to samo znači da imaš puno volje za ciklide . A vidim da i poslušaš kad ti se da savjet pa si tako i riješio demasone,samo naaprijed.Edited by: Njofra
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Chryseis

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/chry5eis
sto sad?
« Odgovori #9 u: Veljača 20, 2006, 19:48:00 poslijepodne »
Ja sam upozno ljude osobno i jako su dragi i brizni (prema svojim
ljubimcima). I moram rec da akvarij izgleda 10 puta ljepse u zivo.
Pozdav i uzivajte u svom akvariju

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
sto sad?
« Odgovori #10 u: Veljača 20, 2006, 22:14:00 poslijepodne »

Citat: briannen
samo da skupim dovoljno znanja, iskustvai prestanem postavljati imbecilna pitanja....

Pa ako se gleda sa gledišta pitanja,nema glupih pitanja,kattad mogu bitiodgovori puno gluplji.

Sad ako pogledam ,kako sam ja počeo mogu slobodno reči,da je danas početi sa ciklidima puno lakše,nego u moje vreme.Danas ima sajt,forum u domačem jeziku,ima i stranih knjiga o ciklidima,no ima sve više akvarista ciklidaša,koji vole davati savete i prenjeti svoja iskustva,dakle baza jeste dobra. Naravno ,da je to kamen temeljac,pa treba to samo nadgradjivati novim saznanjim i novim iskustvima,te sve to pretoćiti na forum.

Svi smo nekad bili početnici,neki sa više ,neki sa manje uspeha ali i kroz neki neuspjeh,akvarista se dosta nauči,te iz toga obično izadje još bolji,još zagrizeniji ciklidaš.

Ciklidi ne traže puno,no ono što traže,mora jim biti obezbedjeno sa strane akvarista primarnoi odgovorno,a za uzvrat ciklidi če mu to 300% uzvratiti.Kako teku meseci,godine,tako se dižei iskustvo i akvarista ciklidaš ima u sebi želju,da sve što znade,o ciklidima,da prenosi na nove članove.

Zato ko još dvoumi :ciklid Da ili Ne,znade se odgovor:DA ipak tu su forumaši ciklidaši,tu je ciklid snaga i ne može nikako da se omaši

Zato

Offline makai

• Punopravni član
sto sad?
« Odgovori #11 u: Veljača 20, 2006, 22:48:00 poslijepodne »

nemaš brige i ja samprije 2-3 godinepočeo sa stotinjak litara akvarijem i s gotovo nikakvim znanjem o ciklidama ali puno dobre volje.nakrcao u njega svo čudo od riba (dvatdesetak), kasnije učio na svojim greškama, vraćao ribe u dućan,dijelioi napokon otkrio ekipu na A.NET-u. dakle samo naprijed i udri s pitanjima.
Cichlid ULTRA power/Zagreb-Jazbina

Offline briannen

• Punopravni član
sto sad?
« Odgovori #12 u: Veljača 23, 2006, 00:11:00 prijepodne »
evo proslo je cetri dana otkako demasoni vise ne zive u mom akvariju. od tog dana ostala se ekipa ( leleupi i transkriptusi) preselila u lijevu polovicu akvarija i ne zele cuti o tome da se malo micu. ima li netko ikakvog slicnog iskustva. pokusao sam ih mamiti hranom ali sam brzo odustao jer se rijetki odvaze ici jesti na drugu stranu