Kolovoz 02, 2025, 15:59:34 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moj juwell rio 125! pitanja  (Posjeta: 2013 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bancek182

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovina,Velika Gorica
Moj juwell rio 125! pitanja
« u: Ožujak 06, 2013, 19:33:35 poslijepodne »
Pozdrav svim forumašima,odlucio sam urediti svoj novi akvarij koji je bio namjenjen za preprodaju  :o!
Iako sam pročitao jako puno postova ovdje na Akvrij.net-u,gdje je sve jaaaako dobro objašnjeno  :klap:,kada god uđem u pet shop osječam se dosta izgubljeno!
Pa da krenem:
                     -zanima me da li je orginalni Juwellov fiter dovoljan za pocetak biljnog akvarija? Po meni je bolji nego ijedan hang on filter,zbog toga što ima 7 spužvica za filtraciju,za razliku od jednog max 2!  Dok za vanjski eheimov nemam novaca
                     -da li je orginalna Juwellova rasvjeta dovoljno jaka za rast svog bilja u akvariju i ako nije,molim vas da mi kažete kakve lampe da kupim!?
                     -pošto su cijene bilja po pet shopovima neeevjerojatno velike,da li netko ima viška bilja? Ja bi to bilje uredno platio,ne tražim nikakve donacije! imam par zahtjeva za bilje,volio bi uzet jednu valsineriu gigante,uzeo bi još nekakvo bilje za zadnji plan,uzeo bi bilje za prednji plan,te nekakvu mahovinu za prednji plan! Nažalost neznam latinska imena bilja,pa bi vas molio nekakve prijedloge! Također bi se ispričao moderatorima što je ovo nekakva vrsta oglasa,a nemam ispisanih 35 postova na forumu!
                     -koliko po vama,u tu litražu ide ribica? Meni su u planu:neonkice,coridorasi,ancitrusi,red colise,skalari i par živorotki za prirodnu hranu ribama(nznm da li skalari i kolise mogu zajedno u akvarij pa vas i tu molim pomoć)!
                     -na kojem principu mogu složit co2,vidim da svi spominju nekakve ljestve pa bi vas molio da mi ostavite nekakav link na kojem bi to mogao pronaći i ako je moguce kupiti!?
                     -da li tetrin complete substrat od 5.5 kg ima dovoljno hranjivih sredstava za bilje,te ukoliko nečime mogu poboljšat taj učinak da mi kažete imena tih sredstava!
                     -kupio sam easy start za i easy life za stvaranje dobrih bakterija,ubijanje klora... Mislim da je to dovoljno za početak,akvarij planiram ciklirati minimalno 3 tjedna,a možda i duže ovisno o financijskim sposobnostima  :-[!
Znam da sad izgleda da za sve tražim pomoć,ali stavite se u moju kožu,nemam iskustva,a tu vidim nevjerojatne akvarije za čije vlasnika smatram da su genijalci u akvaristici.Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima kojih će nadam se bit! Mogu se javit tek oko 12,pa ukoliko do tada bude odgovora,potrudit cu se odmah odgovorit!
Još jednom,oprostite na toliko pitanja,ali nebi volio uložit toliko novacaika(akvaristika je stvarno skuuuup sport) pa da na kraju nakon tjedan dana gledam kako je sve u akvariju pomrlo...

Offline sifra100

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • život je bajka !!!!!!!!!
Odg: Moj juwell rio 125! pitanja
« Odgovori #1 u: Ožujak 06, 2013, 20:49:16 poslijepodne »
Prije svega dobro došao!! :)

Nije bolji nego hangower razlog tome sta se filtracija odvija unutar samoga akvarija i uvijek je losija kvaliteta vode nego sa vanjskim ili hangower filterom ! malo potrazi pisalo se vec o tome dosta po forumu !!

Jacina rasvjete ovisi o tome sta mislis imati od bilja u akvariju ? Ako mislis drzat nezahtjevno bilje biti ce ti dovoljna !

U oglasima tu na forumu dosta ljudi prodaje ili daje svoje bilje !! Moj savjet samo si prije svega pronadi koje bilje zelis drzat i pročitaj o njemu ! te vidi dali bi to bilje moglo uspjevat kod tebe u akvariju !!  Malo prosurfaj GOOGL je zakon ;)

Za ribice si racunaj 1cm=1L  niti ribe dna koje si nabrojo nemoras racunat ;) Osim za skalare sta ja mislim da je to premali akvarij za njih !!

O co2 ti se dosta pise u rubrici uradi sam pa pronadi ili proguglaj ! Ljestva ima za kupit u skoro svim veci pet shopovima !

Sta se tice substrata isto ti sve ovisi o tome sta mislis drzat od bilja unutra !! Znaci google i vidi sta zelis drzat te procitaj o tome !!

Strpljenja i čim vise se trebas informirat u vezi svoji buducih biljnih, ribljih stanara i sve ce biti ok !!
ma život je lijep ???????

Offline FixFox

• Trade Count: (+24)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #2 u: Ožujak 06, 2013, 21:44:19 poslijepodne »
...ja ti imam takav isti biljni akvarij, filret ti je dovoljan i čist je ok za tu litražu, lampe su ok za bilje koj treba do 0,5 w po litri, ako hoćeš zahtjevnije bilje kupiš reflektore, bilja i ribica imaš tu u oglasniku ili na njuškalu (uzmi nekakve ćistaće poput ancitrusa i živorotke za poćetak, možda guppye) njih ima dosta i nisu skupi, za co2 ja ti preporućam pošo tek poćinješ dodavanje http://www.aquashop.hr/Product-Easy-Life-EasyCarbo-100-ml_8612.aspx?gid=29 Easy Life EasyCarbo i http://www.aquashop.hr/Catalog-Easy-Life_1219.aspx druge njihove proizvode i da akvaristika je dosta skup sport (kao i sve drugo, ako hočeš da to na nešto lići)  :) dobrodošao, pozdrav i sretno  :up:

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #3 u: Ožujak 06, 2013, 22:14:56 poslijepodne »
Pozdrav i dobrodošao

Pa krenimo redom:

1.Biti će dovoljan za početak ako akvarij ne prenatrpaš ribama.. kasnije kada skupiš iskustva i/ili novaca lako ga zamijeniš sa vanjskim ako će ti biti potrebno

2. I više nego dovoljna

3.Nadopuni profil da znaju ljudi od kuda si. Malo niže na forumu imaš oglasnik gdje se po povoljnim cijenama prodaje bilje. Imam ja valisnerije i nešto mahovine.

4. Jato neonki (cca 15-20 kom), 2 ancistrusa, 10ak corya (ovisno o veličini), 2 colise ili trichogastera, malo mali akvarij za skalare

5. moraš vidjeti da li će co2 ići na bocu ili diy (kvasac i šećer) LINK

6. nema makroelemenata ali to bi trebao dobiti preko riba, vidjet ćeš kako će biti za par mjeseci kad se akvarij ustabili  LINK

7.sve 5!

Offline Bancek182

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 06, 2013, 22:34:04 poslijepodne »
Prije svega dobro došao!! :)

Nije bolji nego hangower razlog tome sta se filtracija odvija unutar samoga akvarija i uvijek je losija kvaliteta vode nego sa vanjskim ili hangower filterom ! malo potrazi pisalo se vec o tome dosta po forumu !!

Jacina rasvjete ovisi o tome sta mislis imati od bilja u akvariju ? Ako mislis drzat nezahtjevno bilje biti ce ti dovoljna !

U oglasima tu na forumu dosta ljudi prodaje ili daje svoje bilje !! Moj savjet samo si prije svega pronadi koje bilje zelis drzat i pročitaj o njemu ! te vidi dali bi to bilje moglo uspjevat kod tebe u akvariju !!  Malo prosurfaj GOOGL je zakon ;)

Za ribice si racunaj 1cm=1L  niti ribe dna koje si nabrojo nemoras racunat ;) Osim za skalare sta ja mislim da je to premali akvarij za njih !!

O co2 ti se dosta pise u rubrici uradi sam pa pronadi ili proguglaj ! Ljestva ima za kupit u skoro svim veci pet shopovima !

Sta se tice substrata isto ti sve ovisi o tome sta mislis drzat od bilja unutra !! Znaci google i vidi sta zelis drzat te procitaj o tome !!

Strpljenja i čim vise se trebas informirat u vezi svoji buducih biljnih, ribljih stanara i sve ce biti ok !!

Hvala na odgovorima!
Pitao sam za filter zbog toga što mi je dns u pet shopu prodavač rekao da je zbog količine spužvi bolji unutarnji orginalni filter! Ja sam isto bio začuđen,zbog toga što sam na forumima uvijek čitao da je bolji vanjski ili hang on! Nisam kupio filter jer sam mislio da prodavač zna više od mene... Jebiga!

Kaj se tiče bilja,stvarno moram proguglat jer fakat nemam pojma o tome,znam samo da moram imat valsineriju :))!

Za skalare sam i mislio da im veličina akvarija neće biti dovoljna,ali bi ih držao dok ne narastu,moram ih imat!

I da,tražit ću te pomoć malo češće pošto smo susjedi,ja sam iz Vukovine!

Offline Bancek182

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 06, 2013, 22:35:40 poslijepodne »
I da,citiro sam sam sebe :)

Offline Bancek182

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 06, 2013, 22:39:09 poslijepodne »
Puno hvala i ostalima na pomoći! Nadam se da kad proguglam večeras,da ću znat kaj su makroelementi :)! A kaj se tiče toga,molim te da mi još kažeš imena tih makroelemenata da ih mogu kupit! Jer koliko sam dns vidio toga u pet shopu ima ono.. Gro,pa da mi prodavač nebi nadodao toga da mogu zaciklirat septicku,molim pomoć :D

Offline FixFox

• Trade Count: (+24)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #7 u: Ožujak 06, 2013, 22:45:57 poslijepodne »
Puno hvala i ostalima na pomoći! Nadam se da kad proguglam večeras,da ću znat kaj su makroelementi :)! A kaj se tiče toga,molim te da mi još kažeš imena tih makroelemenata da ih mogu kupit! Jer koliko sam dns vidio toga u pet shopu ima ono.. Gro,pa da mi prodavač nebi nadodao toga da mogu zaciklirat septicku,molim pomoć :D
...cikliranje i makrelementi nemaju veze jedno sa drugim  :D   :roll: , daj čitaj malo. Fino imaš tu na portalu dosta članaka o svemu odeš i malo se informiraš  :up:

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #8 u: Ožujak 06, 2013, 23:13:21 poslijepodne »
pogledaj na linkove u mom postu ;)

Offline Bancek182

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 06, 2013, 23:56:57 poslijepodne »
Linkove nisam ni primjetio,čitao sam preko mobitela,a ekran je malo razvaljen  :roll:! To je ono kaj sam rekao,ima toliko toga,a do sada sam samo čitao postove,nisam uopće znao da ima tih detaljno objašnjenih tekstova! U svakom slučaju hvala obojici,javit ću se za par dana kada napravim postolje i stavim akvarij gore! Kaj se tiće mahovine i valsinerije slobodno mi u pp posalji broj moba ili mi mozes sve napisat da znam! Hvala

Offline Bancek182

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 11, 2013, 16:37:52 poslijepodne »
Evo samo da se javim,akvarij je u funkciji,trenutno je na cikliranju :)!  nutra sam stavio mopan drvo,stavio sam nekakve
Biljkice(neznam nazive,stavim slike oko 11 kad dodem s posla)! Jos nutra ide nesto mahovine(hvala dellete),na panj idu 3-4 stabljike anubiasa,kod filtera valsinerija i to bi bilo to... Zanima me,nakon koliko vremena mogu nutra kozice i koliko ih mogu stavit?