UPITNIK:
AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 70 L
- temperatura, 25,5
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH - NE MJERIM
- vrijeme od pokretanja akvarija, 2,5 mjeseca
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, 1 MJESEC
- koliko često i koliko mijenjate vode 1 TJEDNO, 15 LITARA
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija DA
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) UNUTRAŠNJI JUWELOV BIOFLOW; 280 L/H
- način i periodi čišćenja filter materijala MIJENJAM VATU VRLO ČESTO, OSTALO NIJE MIJENJANO, 2× SAM SVE ISPRAO
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) VATA, AKTIVNI UGLJEN, PLAVI I ZELENI JUWELOV FILTAR
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? MANJI PANJ LOZE I PAR KAMENA. NE PRIMIJEĆUJEM SLUZ
- grijač 50W
- pumpa za zrak NE
- CO2 sustav – kakav NE
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) JBL FERROPOL (JENOM TJEDNO); TETRA AQUA SAFE (KOD PROMJENE VODE)
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 10 GUPIJA (6 KUPLJENA PRIJE, 2 ŽENKE KUPLJENE PRED 4 DANA, 2 BEBE STARE 1 TJEDAN), 6 RAZBORA, 3 ANCISTRUSA, 3 JAPANSKE KOZICE
- starost ribica RAZBORE I 6 GUPIJA SU VELIČINE 3 CM, 2 ŽENKE GUPIJA SU ODRASLE, ANCISTRUSI DUGI 6-8 CM
- ima li potencijalnih „terorista“ NE ZNAM ŠTO TO ZNAČI
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) 2/DAN JBL NOVO BEL I 1 TABLETA NOVO PLECO/DAN
BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke NE, OSIM PAR LISTA ŠTO FIZIČKI UNIŠTE ANCISTRUSI
- da li imate alge i koje (obavezno napomenuti ako imate Cijano bakteriju) NE ZNAM
- da li ste nedavno koristili neko kemijsko sredstvo za ubijanje algi NE
- od čega se sastoji podloga i kako je rađena te koliko su debeli pojedini slojevi KVARCNI ŠLJUNAK 2-3 MM U SLOJU 4-5 CM; ISPOD JE KUPLJENI SUPSTRAT NA KOJEM JE MREŽICA ZA KOMARCE
- da li koristite tabletice za gnojenje bilja, koje i kako su stavljene u podlogu NE
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) 3 NOVE KOZICE; BILJKA STAUROGYNE REPENS, 2 ŽENKE GUPIJA, 2 BEBE GUPIJA
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma BIJELA NASLAGA NA LEĐIMA ŽENKE GUPIJA. VELIČINA 2×5 MM, DEBLJINE MALO MANJE OD 1 MM
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... NIKAKVE DRUGE PROMJENE NISU NISU VIDLJIVE
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) NORMALAN
- kad su se simptomi prvi puta uočili VIDIO PRED 2 DANA, MOŽDA JE BILO I PRIJE
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima NE
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? PRIMIJEĆENO NA 1 RIBI
- stanje ostalih stanovnika IZGLEDA OK
Radi se o odrasloj ženki gupija kupljenoj pred par dana. možda je već u startu to imala pa nisam primijetio, iako je prilično veliko. Sve ostalo mi izgleda OK. Pokušao sam slikati, ali ne znam da li ćete vidjeti to na slici.