A jesam ja neke
sriće! Oće
na mene i gotovo!
Nedavno me izludila brtva i sad kad sam je nabavio i stavio pa sada pukoše čepovi.
Ne vjerujem da sam baš toliko luđački zavrnuo čepove.
Mislim da je prije veliki tlak koji se stvori u bocama, a sigurnosni ventil nije otvorio.Možda?
Meni se nakon dva-tri dana naglo prebaci limunska (oko 2 dcl.) u bocu sa sodom.Do tada samo malo po malo se svaki nekoliko pretoči u sodu.Stalno mi je tlak oko 1-1,5 , a tada mi se tlak zna popeti do 3. Ostane u boci limunske oko 1 dcl. Nije mi jasno zašto se to događa!? Ima li netko sličnih iskustava?
I šta mislite kojim bi se lipilom dalo obo zalipiti. Nove sam čepove naručio, ali samo da mi ovi posluže dok
Marko Polo s karavanom deva iz Kine stigne do mene.
To se i meni desavalo dok nisam stavio dva nepovratna ventila u boci sa sodom.
Problem je kaj smjesa ne odreagira kako treba jer je soda na dnu i nemas nepovratne da reguliras iz koje cijevi dolazi limunska a preko koje cijevi se vraca pritisak u bocu sa limunskom.
Kao sto sam vec rekao meni traje 20+ dana ziher .. mislim da mi je rekord bio skoro mjesec.
Sa ta dva nepovratna ventila izjednacavanje tlakova i kontrola reakcije je puno stabilnija.
Zato kaj bez nepovratnih ventila kada krene limunska ona ide linijom manjeg otpora i uglavnom dolazi u bocu sa sodom kroz cjevcicu namjenjenu za povrat co2 i kapa po povrsini smjese sa sodom i slabo reagira jer se soda slegne na dno.
Nedaj boze promuckati bocu sa sodom onda ..ode i do 7bara.
Zato stavis nepovratne ventile(ja sam kupio u pet centru jeftine plasticne duguljaste da moze proc grlo od boce) da kad limunska krene dodje do dna gdje je soda i tamo odreagira 100%, znaci mora cijevcica biti do dna u boci sa sodom.
A kada krene izjednacavanje tlakova onda ide kroz gornju cijevcicu i ide samo co2 a ne smjesa sode.
Znaci u boci sa sodom stavis T, jedana cijev pri vrhu boce kuda ce ici co2 nazad u bocu sa limunskom
-stavis nepovratni da limunska nemoze ici kroz nju
a drugu cijevcicu do dna i nariktati nepovratni da limnska ide kroz nju ...
Zvuci komplicirano al je jednostavno, svi koji probaju bit ce odusevljeni

I netreba cepove uopce jako stezati, nemrem vjerovati da su ti pukli