Ja sam novi na forumu i čitajući prikupljam znaje jer ovo je za mene novo.Dugo sam u akvaristici i sad sam odlučio posvetiti se bilju,Tako sam došao do ovog foruma,do samog CO2 sistema.Skupljam polako za pravi sistem (doziranjem iz boce ),ne kažem da ovo nije pravi sistem ali dugoročnije gledano mislim da je u startu podosta skuplji no s vremenom se isplati.Bocu sam nabavio,muči me još regulator, a do tada doziram CO2 uz pomoć kvasca i šećera.Odmah su se počeli pojavljivati problemi u akvariju jer uz bilje krenile su i alge (smeđe i zelene končaste)Malo sam mijenjao rasvjetu no nije bilo ništa bolje.Kako sam pročitao da su se neki rješili tog problema sa novim DIY sistemom sa limunskom i sodom odlučio sam i ja probati.Danas sam konačno pustio u rad taj sistem.Prvo nisam mogao dobiti tlak,akad je i došao bio je jedva 0,8 bara.Navečer sam proces zaustavio a u boci A gdje je trebala biri limunska ostalo je svega dva prsta otopine a tlak je na jedva 0,3 bara.
Gdje sam pogriješio?Koristio sam običnu vodu iz pipe,da li treba prokuhana ili treba imati neku određenu temperaturu?Ni soda bikarbona mi se nije otopila,da li se ona mora skroz otopiti a tek onda da se krene reakcija?