Moje iskustvo je da tlak u bocama od pocetnog postavljanja moze samo rasti. Osim ako spojevi negdje ne valjaju.
Ako pusta plin na boci s limunskom, onda tlak pada kroz vrijeme, te se ne uspjeva regenerirati. Opet, ako pusta previse na boci od sode, pre brzo sve ode u nju, izregira, i pre rano zavrsi proces.
Bitno je da crevo u soda boci ide do dna. Tako limunska vecinom zavrsi na dnu te izreagira sa sodom. Ako ne zavrsava na dnu, onda se slaze u slojevima te reagira postupno, sve sporije sto je vise smjese u soda boci.
Ja na pocetku procesa stiskam naizmjence boce, tako da potaknem stvaranje tlaka do 1-1.5 bara, bez ispustanja, a koristim 1.5 smjese u bocama od 2.5l.
Takav tlak mi se odrzava do pred kraj, kada pocnem svaki n-ti dan promuckati sve zajedno, a tlak raste do cca 3 bara. Dok ne pocne padati, pa mi onda traje jos 2-4 dana kad vise nema limunske, a sve izreagira.
CO2 je plin bez boje i mirisa. moze se namirisati jedino u velikoj koncentraciji kao kiselkast osjecaj, a to se ne desava u slucaju da pusta na spoju. Zato treba isprobati sa sapunicom spojeve, a ne mirisati.
Od kada je stigao moj pro paket, nisam nikad rastavljao spojeve, sve je zartvljeno "original". Kuglica na kraju cijevcice mi je plasticna i taman mi ulazi u nogicu boce, koja je naj niza toca boce, a jos gledam nagnuti bocu da se i iz ostalih nogica prelije kiselina u tu nogicu pa da se sto vise iskoristi.
Moj jedini problem je da je sve bilo super dok nisam stavio da difuzor bude ispod usisa u vanjski filter, i ako ide vise od 1 mjehur u sekundi, onda mi nakon malo vremena pocne glogotati zrak/voda u filteru. Isto tako mi se cini da se ne otapa dobro tako, tj, da se gomilaju mjehuri u filteru...
Eto, moja dosadasnja zapazanja...