0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
zato jer u akvarijskoj vodi mozes imati buffera. Ne zove se ovo bzvz kh4 reference solution. Da se razumijemo, DC ce ragirati sa bilo kakvom vodom ali je pitanje da li je ono kaj ti vidis stvarno stanje. A kad stavis kh4 onda ce ti jedina promjena biti zbog kolicine otopljenog CO2 a sa akvarijskom, jbg, moze biti svasta. A kh4 se napravi vrlo jednostavno, dobijes litru za nekih 20kn. Kupis litru destilirane i kutiju sode bikarbone. Odes u apoteku i sarmiras tetu. Kad si to odradio onda joj das da ti vagne 120mg sode i to istreses u litru destilirane i imas kh4 do kraja zivota
to je to isto kao 120 mg u litru destilirane ?
Citat: emacemac - Svibanj 09, 2013, 23:31:16 poslijepodneto je to isto kao 120 mg u litru destilirane ?pa cuj, ako sa 6g na litru dobijes kh200 onda sa 50x manje dobijes kh4. 6g=6000mg / 50 = 120mg
Citat: kinggo - Svibanj 09, 2013, 23:12:46 poslijepodnezato jer u akvarijskoj vodi mozes imati buffera. Ne zove se ovo bzvz kh4 reference solution. Da se razumijemo, DC ce ragirati sa bilo kakvom vodom ali je pitanje da li je ono kaj ti vidis stvarno stanje. A kad stavis kh4 onda ce ti jedina promjena biti zbog kolicine otopljenog CO2 a sa akvarijskom, jbg, moze biti svasta. A kh4 se napravi vrlo jednostavno, dobijes litru za nekih 20kn. Kupis litru destilirane i kutiju sode bikarbone. Odes u apoteku i sarmiras tetu. Kad si to odradio onda joj das da ti vagne 120mg sode i to istreses u litru destilirane i imas kh4 do kraja zivota Kako napraviti kh=4 otopinu?Dodajte 6 grama sode bikarbone u 1 litru destilirane vode. To nam daje 1 litru vode kh=200 vrijednosti. Sada uzmite 10 ml te vode i pomiješajte sa 490 ml destilirane vode i dobivate 500 ml vode sa kh=4 vrijednošću.to je to isto kao 120 mg u litru destilirane ?aha ok, idem miksat, hvala dečki i cure
vagnuo sam 6 grama kuhinjskom vagom, pomijesao s litrom destilirane, i onda posrknuo 10 ml sa spricom i dodao u 490 ml destilirane vode, sad mi je svijetlije zeleno nek je bilo
Imam jos jedno pitanje posto nisam procitao post samo prvih 6 stranica zanima me dali se mozda skupila grupa ljudi pa narucila odjednom i dali se mozda razmislja o tome