Evo, da se ja nadovezem na svoje stanje s 1.5 doze...
Ono sto mogu primjetiti je da cim ima vise tekucine u "soda boci", sporija je reakcija, tj, sveukupno mi je ovaj puta manji tlak u bocama, a cini mi se da je to posljedica toga sto ima vise tekucine u "soda boci", pa se kiselina slabije mjesa sa otopinom sode, pa se tako slabije odvaja co2. Kada se boca dobro prodrma i promjesa sadrzaj, tlak poraste podosta, sto znaci da ima kemikalija za reakciju, ali nisu promjesane...
U glavnom, za sada uz mjesanje "soda boce" je sve ok.
Marko
Eto, nakon sto sam uspjesno otudjio temu s nabavkom sode i limunske, da se vratimo temi...
Koristim Pro sistem na 2.5l bocama kokakole...
Jucer sam zamjesio cetvrtu smjesu.
Ovu koja je sada iscurila sam radio prema propisu, te sam imao jedan mjehur u sec, i trajalo mi je 11 dana.
Ja sam odusevljen principom, jednostavnoscu, cistocom i lakocom odrzavanja.
Napunis sastojke, malo promjesas boce da se sastojci otope, iniciras proces, i zaboravis na njega 7 dana. Onda promuckas malo boce, tlak jos naraste, i miran si jos 2-3 dana. Na kraju, kada padne tlak ispod 1bar-a, ispustis plin, izlijes tekucinu, nalijes mrvu vode u bocu i isperes (drugu ne treba ni ispirati), zum sastojci nutra, i spreman si za 2.5 minute sa svime i vozi dalje...
Nema smrada, ljige, taloga... sve cisto prozirno...
Eto, preporucujem svima koji trebaju co2 a da im se neda baviti s bocama (meni osobno je tlaka ici puniti bocu u punionicu, jer i tako ne idem u "grad", a ni boca nije atestirana... a imam sve doma, osim co2)
Bilo bi dobro da se i drugi jave s svojim iskustvom.