Srpanj 09, 2025, 04:39:47 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ebay pitanje....možda i dva, tri  (Posjeta: 3766 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tonček

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • kontakt - 0989159073
Ebay pitanje....možda i dva, tri
« u: Veljača 26, 2013, 00:00:52 prijepodne »
Pitanje je kaj napravit ako sam nekaj kupio na aukciji i aukcija je završila, ali sam krivo vidio shiping(nije free)
Da li se to može nekak stornirat ili je to to, koliki je rok za uplatu po završetku aukcije i postoje li neke sankcije(od stane ebay-a) ako ne platim kupljeno tj izlicitirano?
Nije neka prestrašna cifra(9,50 USD sa dostavom)platit ču, ali da znam za ubuduče.
Kontakt 098/9159073

Offline blastx19

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Rovinj
Odg: Ebay pitanje....možda i dva, tri
« Odgovori #1 u: Veljača 26, 2013, 01:31:45 prijepodne »
Imao sam isti slucaj,po pravilu e-baya ti si duzan platit,al sad postoji kvaka u tome.Mozes kontaktirat prodavaca i objasnit kako stvari stoje,ako pristane stornirat,ti prolazis bez sankcije i sve 5,u slucaju da on ne pristaje onda e-bay daje tebi negativne bodove ko da si los kupac,kako ti ocijenjujes prodavace s feedbackom.U svakom slucaju oni ne salju nista dok im nije uplaceno tako da ne dobivas nikakve novcane sancije,ali osim negativnih bodova mogu ti izbrisat account.

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #2 u: Veljača 26, 2013, 09:03:38 prijepodne »
isto jednom sam bidao za nešto i tek nakon boljeg gledanja vidio da je na dnu malim slovima pisalo for parts only.... napravio sam print screen i slao mail ebayu kao da ovaj obmanjuje kupca te nije jasno istaknuo da je uređaj samo za dijelove te su mi uvažili prigovor i stornirali moje bidove
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline tonček

• Punopravni član
  • **
  • kontakt - 0989159073
« Odgovori #3 u: Veljača 26, 2013, 10:10:56 prijepodne »
Imao sam isti slucaj,po pravilu e-baya ti si duzan platit,al sad postoji kvaka u tome.Mozes kontaktirat prodavaca i objasnit kako stvari stoje,ako pristane stornirat,ti prolazis bez sankcije i sve 5,u slucaju da on ne pristaje onda e-bay daje tebi negativne bodove ko da si los kupac,kako ti ocijenjujes prodavace s feedbackom.U svakom slucaju oni ne salju nista dok im nije uplaceno tako da ne dobivas nikakve novcane sancije,ali osim negativnih bodova mogu ti izbrisat account.
Ma znam ja da mi neće dat novčane sankcije. Još dok je trajala aukcija sam skužio shiping, a nisam znao kako maknuti bid i jel uopče to moguće. Ovo sa ocjenjivanjem ili čak brisanjem je ok ak to radiš namjerno, ali ak ti se desi za vrijeme trajanja i još tome sam jedini bider, a nemaš mogučnost ispravka nije baš. Kupio sam glupost koja je koštala 0,01 USD, a sad me žena hoće za jajca objesit jer to je naraslo na 9,50 koje skida sa njenog računa. Budem probao kontaktirati prodavatelja,a drugi put čitanje i provjera nekoliko puta prije bidanja
Kontakt 098/9159073

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #4 u: Veljača 26, 2013, 15:43:28 poslijepodne »
ili kad dobiješ item žali se prodavaču da ti nije stiglo i da želiš povrat love i odmah u resolution centar na pay palu podigni žalbu. Lovu češ dobiti natrag (najvjerojatnije). Jest da je rješenje "prljavo", al te bar ne bu žena "za jajca" a ti opet dobiješ kaj si naručio. znam ljude koji to rade stalno i prolazi, ja se baš ne bi igrao s tim prečesto. Jednom sam se samo žalio nakon 30 dana što mi nije paket stigo i seller mi je vratio lovu, 10 dana kasnije sam paket ipak dobio.

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #5 u: Veljača 26, 2013, 15:45:48 poslijepodne »
ili kad dobiješ item žali se prodavaču da ti nije stiglo i da želiš povrat love i odmah u resolution centar na pay palu podigni žalbu. Lovu češ dobiti natrag (najvjerojatnije). Jest da je rješenje "prljavo", al te bar ne bu žena "za jajca" a ti opet dobiješ kaj si naručio. znam ljude koji to rade stalno i prolazi, ja se baš ne bi igrao s tim prečesto. Jednom sam se samo žalio nakon 30 dana što mi nije paket stigo i seller mi je vratio lovu, 10 dana kasnije sam paket ipak dobio.
To je nezgodno..i, nije lijepo....mislim da se bas zbog nas takvih sve vise i vise item-a pojavljuje da ne salju u hrvatsku....
Ali...dobro...to sam samo ja.....:)
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #6 u: Veljača 26, 2013, 16:36:36 poslijepodne »
To je nezgodno..i, nije lijepo....mislim da se bas zbog nas takvih sve vise i vise item-a pojavljuje da ne salju u hrvatsku....
+2

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #7 u: Veljača 26, 2013, 16:40:07 poslijepodne »
Slazem se sa kolegama - plati "skolu" i gotovo.  ;)
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline malimaks

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 26, 2013, 16:42:19 poslijepodne »
je, to stvarno nije lijepo. Tako su valjda i talijani radili, pa mnogi vise ne salju u Italiju zbog prevelikog broja izgubljenih  posiljaka.

Offline tonček

• Punopravni član
  • **
  • kontakt - 0989159073
« Odgovori #9 u: Veljača 26, 2013, 16:43:02 poslijepodne »
potpisujem ovo kaj je delbi napisao :klap:
 nije to neka strašna cifra zbog koje da se sramotim, a znam da sam kriv, a i kontaktirao sam prodavatelja koji mi je odma odgovorio(naravno negativno), ali mi je ponudio da si odaberem nekaj drugo iz njegove ponude ako mi ovo ne odgovara(korektno od njega)
Pravila ebay-a su da se mora platit kaj se kupi ili u mom slučaju izlicitira ili sljedi kazna kak je i kolega blastx19 napisao
Kontakt 098/9159073

Offline Buncek

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 26, 2013, 16:44:11 poslijepodne »
Da i ja se slažem, probaj riješiti direktno sa prodavačem , vjerovatno će ti uvažiti žalbu i shvatiti tvoju pogrešku, muljanje probaj izbiječi. Škola je škola.

Offline tonček

• Punopravni član
  • **
  • kontakt - 0989159073
« Odgovori #11 u: Veljača 26, 2013, 16:47:05 poslijepodne »
ma zmuljat ću ja svoju ženu(tip ima i badiće u ponudi), tak da jajca ostanu na mjestu  :D :D
Kontakt 098/9159073

Offline Buncek

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Veljača 26, 2013, 17:04:09 poslijepodne »
ma bravo  :D :D :D

Offline gašo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • Žuja je zakon
« Odgovori #13 u: Veljača 26, 2013, 21:21:28 poslijepodne »
Ja sam jednom imao identičnu situaciju.Poslao sam poruku direkt prodavaču i izvinio se,u stilu "nisam vidio da nije free shiping, a osim toga sam početnik na eBay i bla.. bla.". i čovjek je sve stopirao bez problema. Igram fer i plaćam svoje i pogotke i promašaje. Zato imam 100% positive feedback i čist obraz. :)

Offline ana*žac

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Dob: 46 Lokacija: Zg
« Odgovori #14 u: Veljača 26, 2013, 23:46:38 poslijepodne »
+2
+3
Don't drive faster than your Guardian Angel can fly!!!

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 27, 2013, 05:55:10 prijepodne »

Slažem se sa delbijem,nije lijepo,ja prijavljujem tek nakon 35 dana da item nije stigao,prodavači danas vrate novac i to je to,također napomenem da ako item stigne da ću ponovo uplatiti novac,to se zadnjih godinu dana dogodilo 3-4 puta da su mi stvari stizale nakon 45 dana i tada bih ponovo uplatio.

Offline Mandic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Re: Ebay pitanje....možda i dva, tri
« Odgovori #16 u: Veljača 27, 2013, 07:53:09 prijepodne »
Sve sto si bidao placas ako pobjedis na aukciji!ako ne izvrsis placanje prodavac otvara slucaj protiv tebe radi nagodbe,dobije novce nazad od ebaya a onda se oni naganjaju s tobom!tako sam ja u pocetku imao problem da sam slucajno kupio a da nisam ni znao i bio je otvoren slucaj protiv mene dok nisam platio!treba sve opise procitat prije stiska gumba!

:)

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #17 u: Veljača 28, 2013, 08:33:52 prijepodne »
Za popi... mi je kad pročitam ovako nešto! Čovjek od kojeg sam više puta naručivala odjednom više ne šalje u Hrvatsku i jedva ga nagovorim da napravi iznimku, s obzirom da je uvijek bilo sve uredu.  Sad mi je jasno i zašto!!! Pa to je čista prevara, koji smo mi mentalitet...

Tonček, ako su ti jajca na panju zbog 50-ak kuna, onda mi te je stvarno žao! Ali ak je već tako, onda to podnesi muški, i serviraj jajca s osmjehom na licu... :D

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Veljača 28, 2013, 08:42:02 prijepodne »
moje iskustvo slično jer sam dudek za internet kupovinu :D
naručio sam 7 različitih proizvoda preko e-bay-a i kako mi je to prvi put da kupujem preko dotičnog. onako kao prava tuka koja baš ne čita previše samo stisčem yes slučajno sam naručio 2 puta iste proizvode  :doh:
i odmah sam skužio kada sam dobio duple mailove šta sam napravio.
prvo sam probao to stornirati (odnosno počeo malo proučavati) ali nisam baš bio uspješan pa sam odustao i dobio neki dan sve duplo doma  :caga:
jbg ovo mi je škola, a vjerujte da se ne radi o 50 kn  :-X

probat cu prodat preko njuškala višak. :P

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #19 u: Veljača 28, 2013, 08:43:46 prijepodne »
moje iskustvo slično jer sam dudek za internet kupovinu :D
naručio sam 7 različitih proizvoda preko e-bay-a i kako mi je to prvi put da kupujem preko dotičnog. onako kao prava tuka koja baš ne čita previše samo stisčem yes slučajno sam naručio 2 puta iste proizvode  :doh:
i odmah sam skužio kada sam dobio duple mailove šta sam napravio.
prvo sam probao to stornirati (odnosno počeo malo proučavati) ali nisam baš bio uspješan pa sam odustao i dobio neki dan sve duplo doma  :caga:
jbg ovo mi je škola, a vjerujte da se ne radi o 50 kn  :-X
Ma za takvu stvar(pogotovo kada skuzis) imas botun Contact Seller i, obratis se njemu, lijepo napises da si zajebao, duplo narucio i on ti stornira....to mozes bez problema....
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
« Odgovori #20 u: Veljača 28, 2013, 08:52:08 prijepodne »
bilo je to 7 proizvoda od 5-6 različitih prodavača,tako da...
iskreno shebo sam i sad cu biti oprezniji, samo iskreno mislim da bi trebala biti nekakva zaštita tipa ako stisneš 2 puta istu kupnju da te opomeni (pita) jeste sigurni dali želite kupiti 2 puta iste proizvode, jer logično je da sam to htio kod odabira komada bi svugdje stavio 2 kom.
ali neka, svaka škola se plaća  :nerd:

Offline Zorz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #21 u: Veljača 28, 2013, 09:19:09 prijepodne »
Ja sam isto jednom zeznuo jer sam narucivao prek moba i nisam vidio sitna slova da ne salje u Hrvatsku. Nisam zapravo niti gledao jer sam istu stvar kupio od lika par mjeseci ranije, pa mi nije bilo na kraj pameti da vise nama ne salje.
Napisao sam mu poruku i bez problema je stornirao sve i vratio mi novce natrag.

Sad mi se nedavno dogodilo da ne radi neki rgb dimmer, lik mi hoce vratit novce a nemoze mi napravit uplatu preko paypal-a. Imam amex karticu i prije sam normalno primio refund u slucaju neispravne ili nepristigle robe.

Logiram se na paypal i trazi me da linkam Visa karticu ako hocu primat uplate. Jel zna netko o cemu je rijec?

Toncek, sto se tice tvoje situacije, napravio sam jednom potpuno istu stvar, poslao nakon toga liku poruku da nisam dobro vidio, ovo-ono, i bez problema mi je stornirao  bid, i nakon sto je aukcija zavrsila. Fino sam se zahvalio i reko da cu drugi put paziti :)
« Zadnja izmjena: Veljača 28, 2013, 09:23:20 prijepodne od Zorz »

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #22 u: Veljača 28, 2013, 10:48:41 prijepodne »
@marko - pa upozori te da kupuješ duplo, navikli ste klikati Yes, Ok, Next itd :D

@zorz - da to je točno, u Hr su moguće uplate na paypal ali samo ako imaš VISA karticu.

Offline Zorz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #23 u: Veljača 28, 2013, 10:52:10 prijepodne »

@zorz - da to je točno, u Hr su moguće uplate na paypal ali samo ako imaš VISA karticu.

Da, ocito. A jel to sad nesto novo? Ja sam dosad imao dva-tri refunda s ebay-a i islo je preko amexa, racuni su mi bili normalno umanjeni za te iznose.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #24 u: Veljača 28, 2013, 10:57:03 prijepodne »
Jedno je opcija refund (tako si dobivao prije) a drugo je uplata na račun. Možda seller nezna to?