Srpanj 29, 2025, 14:25:20 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problemi s pajčolankom  (Posjeta: 1111 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Frenki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 25
Problemi s pajčolankom
« u: Veljača 17, 2013, 15:00:23 poslijepodne »
Ovako, imam jednu pajčolanku, ovakvu kakva je na slici od mog profila. Svaki put kad je hranim s nećim drugim osim graška počne plutat (nije okrenuta naglavačke). To pogotovo radi kad probavlja. Prvi dio izmeta joj je normalan , a drugi joj je jaaaaaako dugačak i tanak, kako da kažem, kao duga bijela nit. Primjetio sam jučer da to radi, ali sam je hranil s graškom. Ja mislim da su nekakve probavne smetnje. U čem je problem i kako se to lječi  -?  ?
Hvala na pomoći !

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Problemi s pajčolankom
« Odgovori #1 u: Veljača 17, 2013, 15:30:09 poslijepodne »
daj malo vise informacija.

velicina akvarija, filtracija, podloga, nacin odrzavanja, cime hranis i koliko, nemoguce je reci bez konkretnijih informacija.

Offline Frenki

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 17, 2013, 16:28:16 poslijepodne »
Veličina akvarija: 54l (unutra jedna riba i 2 puža, nemam bilje, ali planiram nabavit veći akvarij)
Filtracija: EHEIM pickUP 2008 (u kompletu s akvarijem)
Podloga: Šljunak granulacije 2-3-4 mm pomješan sa duplo većom, veći šlunak ne dira, šljunak nije oštar
Hranim: Grašak i SERA goldy color spirullina granule, namočim sve to oko 10 min u kavarijskoj vodi u čaši, dam joj 6 granula dva puta na dan, ako ne hranim s granulama dam joj 3-4 komadića sitno narezanog graška dva puta na dan
Kemija: Samo FFM kad mijenjam vodu
Vodu mijenjam svaki petakm, sad zadnja dva tijedna nisam imo vremena pa sam promjenil malo više vode. Promijenim jedu kantu (15l)
I usput primjetio sam da ko da ima lagane poteškoće s plivanjem. Ko da joj ne radi plivaći mjehur dobro.
Jer ovo dosta informacija?

Offline Frenki

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 17, 2013, 16:28:45 poslijepodne »
Al nisu pre velike poteškoće, skroz malo.

Offline doubleo

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Veljača 17, 2013, 16:52:23 poslijepodne »
Ista stvar se dogadjala i meni, cak i vise-manje u istom setupu. Po cijelu noc je znala plivati naopako. Promijenio sam hranu u listicima na Tetra goldfish granules i nije se nijednom vise okrenula, eto vec godinu dana.

Offline Frenki

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 17, 2013, 17:33:42 poslijepodne »
Al meni ne pliva nagalvce (naopako) ! Meni sam pluta gore i ima neke lagane poteškoće s plivanjem !

Offline Frenki

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 17, 2013, 17:36:28 poslijepodne »
Ljudi mlim vas !!!! Odgovorite mi što prije da mogu mirno spavat ! Molim vas ! Ak trebaju dodatne informacije, sam mi kažite !

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #7 u: Veljača 17, 2013, 20:15:03 poslijepodne »
Ne brini se
Ako je papala grašak i malo se "napuhnula" taj je končić na kraju kakice zapravo, da prostiš, prdac
No, svakako je prati kako se ponaša, kako jede i kako dalje kaka, kad jede uobičajenu hranu,

Naime, moje prasice kad jedu biljnu hranu proizvode kojekakve umjetnine od kakanaca, no kad krenu na "redovnu" papicu, to se učas regulira.
Naravno, pratim ih i pazim na to....

Sretno!

BTW, malena je neobična ali lijepa!

Offline Frenki

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 17, 2013, 21:15:05 poslijepodne »
Hvala, bum je pratio.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #9 u: Veljača 17, 2013, 21:20:15 poslijepodne »
vrijedi spomenuti mozda i filter - da nije prejako strujanje vode, pa joj to uzrokuje poteskoce. probaj izlaz okrenuti malo prema staklu, ili vec nekako, da ne tuce direktno po vodi, pa ces vidjeti.

slobodno joj daj i spinata, blitve (svjeze, ako mozes nabaviti), moje obozavaju i tetra granule za diskuse, ali to dobiju jako jako rijetko, tu i tamo par zrna. od svakodnevne hrane, pobaj umjesto spiruline davati neku "goldfish" hranu. namoci je kratko, 10 minuta je previse, sve se raspadne, bitno je da kad je stavis u vodu ona odmah pocme tonuti, dakle, da riba ne kupi hranu s povrsine, a za to je dovoljna minuta-dvije namakanja. cak ni toliko.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #10 u: Veljača 18, 2013, 10:07:37 prijepodne »
Problem je kod zlatnih riba da gramzivo uzimaju hranu sa površine i to na način da ju uvlaće. Kada uvlače hranu uvuku i zrak koji dijelom ode i u probavni sustav i onda se javljaju problemi kao i kod tvoje ribe.

Dakle, predlažem prehranu lističima namočenima vrlo kratko i davanje hrane prstima ispod površine vode.

Ako sam te dobro shvatio ti ribu hraniš sirovim i sitno isjeckanim graškom?

Offline Frenki

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 18, 2013, 21:34:22 poslijepodne »
Ajde hvala ! Jer mi možete reć neku dobru goldfish hranu ? Ja doma imam Tetra gold menu , Tetra granule za diskuse i ribe koje se hrane u sredini akvarija i te spiruline.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #12 u: Veljača 19, 2013, 12:45:23 poslijepodne »
to je OK hrana
ja trenutno koristim jbl-ovu hranu svih varijacija za zlatne, a nekad im kupim i dianu....
zapravo, sve su to OK hrane, samo je bitno da im se ne daje previše i da bude raznoliko
i svakako jednom tjedno, skuhati grašak i dati ribici jednu-dvije loptice dobro usitnjene...to je poslastica a i pomaže probavi!
može joj se dati i listić salate (sirove, ali jako dobro oprane), špinata, blitve....sve to jednom tjedno kao neki prekid u tvorničkoj prehrani