Svibanj 01, 2025, 23:06:51 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Anketa

Dali imate cristal red kozice u svom akvariju, i koliko jih imate.

manje  od 10 kom
11 (26.8%)
više od 10 kom
8 (19.5%)
više od 50 kom
8 (19.5%)
imao sam jih ali su uginule
13 (31.7%)
imam jih ali se ne razmnožavaju
1 (2.4%)

Ukupno Glasova: 37

Autor Tema: Koliko vas ima cridstal red kozice ?  (Posjeta: 69255 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline iglica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin, Zagreb, Rijeka
  • Shrimp Master
Odg: Koliko vas ima cridstal red kozice ?
« Odgovori #125 u: Ožujak 04, 2013, 17:32:54 poslijepodne »
Zanimljivo, jel ima jos nesto osim koprive da možemo ubrati i ubacit u akvarij ?

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
« Odgovori #126 u: Ožujak 04, 2013, 18:07:39 poslijepodne »
Od povrča koristim i bučke,naročito zimi kad nema koprive jer su vrlo lako dostupne, imaš jih u svakome dučanu sa povrčem, a ljeti dajem i regrat ( neznam kako se na Hrvatskom kaže), blitvu, kineski kupus i mislim da je to sve od povrča.Od suhe hrane koristim brikete koprive i spirulinu, u početku sam pokušao sve žive suhe hrane ali se spirulina i briketi kopruive pokazali za najbolje, U zadnje vreme nešto ekspirentiram sa akstasantinom, da bih ojačao crvenu boju.
Sve povrle  treba  malo prokuvat tek toliko,da uništimo plovnost, i da povrče tone na dno.

I naravno svega mora bit toliko da pojedu u jednom danu, koliko je to mora svaki sam skužit, jer ako imaš samo 10 kozica onda je dovoljna količina koprive dva lističa veličine jedne vaše kune - to bih moralo bit dosta da pojede 10 kozica u jednom danu, ako što treči dan od hranjenja ostaje potrebno je izvadit.

Količina koprive u donji pepeljari je bila za oko 100 kom kozica, ali je nisu sve pojele, jer sam je stavio malo previše.

Offline Vonfy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kc
« Odgovori #127 u: Ožujak 08, 2013, 16:22:45 poslijepodne »
Danas uocio dvije nosece koze,  :)
Ova koja se skriva ispod mahovine nosi duplo više jaja od ove na grijacu, imam osjecaj da će eksplodirati!
Nadam se da ce bar nesto uspjeti od svega toga!!

Ta ispod mahovine je non-stop ispod i ne moze se bas uslikati, pa je slika takva kakva je...

Offline iglica

• Punopravni član
  • Shrimp Master
« Odgovori #128 u: Ožujak 08, 2013, 22:39:18 poslijepodne »
Fantasticno stari ;) nadam se da ce uspijeti!!!

Daj malo info kolka ti temp jesi sta mjerio kvalitetu vode il samo cista pipovaca ;)

Offline tbilly

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #129 u: Ožujak 09, 2013, 18:58:03 poslijepodne »
 :klap: :klap: :klap:

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #130 u: Ožujak 09, 2013, 19:07:48 poslijepodne »
Fenomenalno :up:

Ja sam sad u 100 muka jel probat opet s njima ili ne, Jel stavit ro + vitamine ili probat cistu pipu previse kombinacija a nezagarantiran uspjeh.

Da ima barem jos netko supjeha osim Vonfya onda bi to bilo super, ovak je on 1 pa nisam ni sam siguran kaj napravit

Offline Vonfy

• Punopravni član
« Odgovori #131 u: Ožujak 09, 2013, 19:19:14 poslijepodne »
Fantasticno stari ;) nadam se da ce uspijeti!!!

Daj malo info kolka ti temp jesi sta mjerio kvalitetu vode il samo cista pipovaca ;)
Hvala, i ja se nadam da bude nekaj..
NE mjerim parametre a nemam ni s čime, dođi do mene i izmjeri kad si u prolazu.
Temp je 21C, a voda je pipovača i doza ffm-a.

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #132 u: Ožujak 09, 2013, 19:22:47 poslijepodne »
...a voda je pipovača i doza ffm-a.
Možda je u FFM-u caka? Taman s FFM-om neutralizira sve ono što eventualno ne valja u običnoj pipovači. -?

Offline Vonfy

• Punopravni član
« Odgovori #133 u: Ožujak 09, 2013, 19:30:14 poslijepodne »
Fenomenalno :up:

Ja sam sad u 100 muka jel probat opet s njima ili ne, Jel stavit ro + vitamine ili probat cistu pipu previse kombinacija a nezagarantiran uspjeh.

Da ima barem jos netko supjeha osim Vonfya onda bi to bilo super, ovak je on 1 pa nisam ni sam siguran kaj napravit
Neću pametovati, ali mislim da je najbitnija kvalitetna podloga i to shirakura, između 5-10 cm debljine. Što više-to bolje!
Znam da nije baš jeftina, ali bogme nisu ni kozice, tak da ono..
Od bilja mahovina, ne pretjerivati sa količinom hrane, lagano prigušeno svjetlo, filter sa malim protokom i unutra ona najfinija spužva i malo sreće,ok, možda malo više..
Osobno od vode koristim pipovaču, tak da ne znam oko ro vode, ali bi svakako trebala biti bolja..
još u aq staviti češere crne johe, lišće hrasta ili nešto takvo da malo kiseli vodu i jbg, to bi trebalo biti to, valjda..  :roll:

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #134 u: Ožujak 09, 2013, 19:31:58 poslijepodne »
a di nabavit shirakuru?

Offline Vonfy

• Punopravni član
« Odgovori #135 u: Ožujak 09, 2013, 19:32:58 poslijepodne »
Možda je u FFM-u caka? Taman s FFM-om neutralizira sve ono što eventualno ne valja u običnoj pipovači. -?
Možda.
Promjena vode mi je jednom u 2 tjedna, a ffm dodajem svake nedjelje, čak i malo više nego kaj treba po uputstvima!!

Offline Vonfy

• Punopravni član
« Odgovori #136 u: Ožujak 09, 2013, 19:35:35 poslijepodne »
a di nabavit shirakuru?
ebay.de i jedino kaj moraš naći nekoga u njemačkoj ko ti može preuzeti i poslati ili dovesti, jer ne šalju u hrvatsku..
ima i u budimpešti http://www.greenaqua.hu/

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #137 u: Ožujak 09, 2013, 19:36:23 poslijepodne »
Možda.
Promjena vode mi je jednom u 2 tjedna, a ffm dodajem svake nedjelje, čak i malo više nego kaj treba po uputstvima!!
To bi moglo biti to, na taj način ako nekada i značajnije padne kvaliteta vodovodne vode FFM spasi stvar. Tj. nije samo do toga, sve što radiš je bitno, ali FFM sigurno dobro dođe uz sve to.

Offline noktopus

• Punopravni član
    • www.aquareja.si
« Odgovori #138 u: Ožujak 09, 2013, 19:50:17 poslijepodne »
A gde su iskustva onih koji su u gornjoj anketi napisali,da jih imaju više od 50 kom?
 Jer su se javila tri akvarista, recimo da je jedan Vonfy, a kde su druga dva, da nam malo ona dva kažu u kojim uvjetima jih drže -  naravno ako to nije tajna.
Jer moji parametri vode se toliko razlikuju od vaših, da nikako nisu primerljivi, zato bih morali podelit iskustva oni kojima normalno žive kot vas.Ja mogu puno pričat ono i ovo a ovo vam može bit samo upomoč, zagonetku oko parametra vode morate zajedno pokušat riješit.

Jeli imam pravo ili ne?

Offline Vonfy

• Punopravni član
« Odgovori #139 u: Ožujak 09, 2013, 20:04:24 poslijepodne »
A gde su iskustva onih koji su u gornjoj anketi napisali,da jih imaju više od 50 kom?
 Jer su se javila tri akvarista,
recimo da je jedan Vonfy, a kde su druga dva, da nam malo ona dva kažu u kojim uvjetima jih drže -  naravno ako to nije tajna.
Jer moji parametri vode se toliko razlikuju od vaših, da nikako nisu primerljivi, zato bih morali podelit iskustva oni kojima normalno žive kot vas.Ja mogu puno pričat ono i ovo a ovo vam može bit samo upomoč, zagonetku oko parametra vode morate zajedno pokušat riješit.

Jeli imam pravo ili ne?
To i mene zanima i volio bi da se javi bar jedan od te dvojice, ako ne i obojica!!

Imaš pravo noktopus!!  :up:

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #140 u: Ožujak 09, 2013, 20:29:20 poslijepodne »
Mislim da su to dvojica pametnjakovica,vjerojatno koji prate forum i kliknu na anketi bilo sta,vjerojatno nisu ni procitali sta stiscu,ili su htjeli ispasti pametni  :D :D

Sto se tice nabave i svega,bice lakse kad uđemo u EU,onda ce i nama da šalju sve kaj narucimo direkt na vrata  :D

Po meni je i dalje ta shirakura precjenjena,mislim da je bitno da podloga bude porozna
Trenutno nemam mjesta gdje napraviti pokus sa tim kozicama,ali cu kroz koji mjesec sigurno imati,za podlogu cu sigurno koristiti ovo
http://www.aquashop.hr/Product-JBL-Manado-3L_8643.aspx?gid=312

Vodu cu koristtii cisti RO sa dodatkom minerala,ali o tome cu jos vidjeti kako i sta,uglavnom postimat cu parametre po prirodnom stanistu
Znaci jedino sto bi koristio od te shirakure su minerali,o tome sam dosta citao dok sam se raspitvao o jednoj isto zahtjevnoj kozici,gdje je dodavanje određeni minerala popravljalo opce stanje kozica i potaknulo ih na razmnozavanje,tako da je to obavezno

A hrana i ove njihove podloge su gluposti na kojima se zarađuje hrpa novaca

Offline noktopus

• Punopravni član
    • www.aquareja.si
« Odgovori #141 u: Ožujak 09, 2013, 21:15:36 poslijepodne »
Tii znam da imaš ogromno znanja o svačem što i malo pomiriše na akvaristiku i vrlo rado bih video ,da se upustiš i u uzgoj cristal red kozica, pa da vidimo ako se može toj zagonetki doči do dna.
Ali unapred te bih opozorio, da smo trije uzgajivači kot nas pokušali sa nekoliko tih podlaga - JBL Manado i Dennerle kristal i sa Dennerle Nano Sulawesi pjeskom, i svi trije smo došli do zaključka da ni jedna od tih podlaga nije ništa drugo nego običan šljunak, koji ništa ne utiče na vodne parametre i može se upotrebit kao vrlo lijepa dekoracija u svim akvarijama eli ništa  nemože nadomestit shirakure koja je najbolja za uzgoj,jeftina varijanta je akadama, koja se je mogla lakše nabavit i jeftinija je.

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #142 u: Ožujak 09, 2013, 21:32:42 poslijepodne »
Da htjedoh to reci,ali zaboravih

Te skupe podloge mogu utjecati na parametre vode,znaci da ih malo podese ako ne odgovaraju,ali i ta podloga nema dugi vijek trajanja,mora se isprati ili sta ja znam i nakon nekog vremena trebalo bi ju mijenjati

Ja bi vodu uštimao preko RO uređaja,moram samo još provjeriti koliki mi je ph u RO vodi,u takvoj vodi koja bi bila u granicama normale di kozice zive,tada nebi trebao podlogu koja bi mi podešavala vodu,nego samo podlogu koja bi omogucila naseljavanje velikog broja dobrih bakterija

U planu mi je kupovina hanningo instrumenta za mjerenje ph i tds,pa bi tocno i jako precizno mogao pratiti sta se desava sa vodom prilikom cikliranja,pa cak i napraviti mozda test sa dvije podloge jednom sa obicnim Manadom i jednom Shirakurom u isto vrijeme,i tako odrediti sta se desava
Ovako se samo moze nagađati,sta bi bilo kad bi bilo,treba napraviti test i onda vidjeti rezultate,a kad imamo rezultate neke stvari ce biti puno jasnije

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #143 u: Ožujak 10, 2013, 12:00:31 poslijepodne »
na nekom stranom forumu sam procitao da bas nisu bili zadovoljni s Mandaom vezano uz kozice

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #144 u: Ožujak 10, 2013, 12:13:50 poslijepodne »
Ne kuzim zasto nisu bili zadovoljni,ta podloga je neutralna,i nebi trebala utjecati na kvalitetu vode
Uglavnom ima opcija sa Manadom i Aquaclayom,mislim da su obe dobre,ali vidjet cemo

Da imam precizan instrument mozda bi se vec i sad mogao baciti na test,ali ga nemam a on je najbitniji da mogu pratiti kvalitetu vode od ubacivanja u tank,pa sve do kraja cikliranja,i vidjeti sta se desilo sa parametrima vode u ta 3-4 tjedna

Offline iglica

• Punopravni član
  • Shrimp Master
« Odgovori #145 u: Ožujak 10, 2013, 19:20:04 poslijepodne »
Pitanje za noktopusa..

Koliko cesto dajete koprive kozicama, jedanput na tjedan ili vise puta?

Sta im dajete u ostale dane?
Hvala

Sent from iPhone using Tapatalk

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #146 u: Ožujak 10, 2013, 19:28:57 poslijepodne »
Ne kuzim zasto nisu bili zadovoljni,ta podloga je neutralna,i nebi trebala utjecati na kvalitetu vode
Uglavnom ima opcija sa Manadom i Aquaclayom,mislim da su obe dobre,ali vidjet cemo

Da imam precizan instrument mozda bi se vec i sad mogao baciti na test,ali ga nemam a on je najbitniji da mogu pratiti kvalitetu vode od ubacivanja u tank,pa sve do kraja cikliranja,i vidjeti sta se desilo sa parametrima vode u ta 3-4 tjedna

a ne sjecam se bilo je nekaj vezano uz ph al da me ubijes nemam pojma kaj

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #147 u: Ožujak 10, 2013, 19:35:05 poslijepodne »
Da, manado navodno povećava ph, ali to je bio slučaj sa starijom serijom, nova je koliko znam ispravljena i ne povećava ph više.

Ne kužim se previše u kozice, ali što fali ovom aquaclayu: http://www.aquashop.hr/Product-Aquaclay%C2%AE-F-4-10-10000-ml_522.aspx?gid=19&art=varianta

ili hydroton kuglicama (koje imam u akvariju kao podlogu, omjer 50:50 drobljenih i cijelih)?

Offline noktopus

• Punopravni član
    • www.aquareja.si
« Odgovori #148 u: Ožujak 10, 2013, 21:25:05 poslijepodne »
Pitanje za noktopusa..

Koliko cesto dajete koprive kozicama, jedanput na tjedan ili vise puta?

Sta im dajete u ostale dane?
Hvala

Sent from iPhone using Tapatalk

Koprive dobiju samo jednom na 7 dana , ali to nije uvijek tako, jer kad tad ne nadžem vreme da jih naberem i prokuvam i tada dobiju brikete koprive.

Matično jato hranim  dvaput u tjednu,jednom koprive drugiput bučke, uvijek uz povrče dam i malo spiruline a u poslednje vreme i malo akstasantina.
Veličinu iznad 0,5 cm i do prodajne veličine - 1,2 cm, hranim svaki dan a kot ovih kombiniram, svaček po malo.

U biti je svaka nevtralna podlaga upotrebljiva, ali nije to to, ako je ko posmatrao kozice na akadami je mogao utvrdit da kozice  kadamu kotrljaju medju svojim prednjim  nogicama, kao da bih se hranile njome,šta nadjeju u toj zemlji neznam ali očito jim treba  jer to je zemlja, a šljunak je šljunak.

Offline sasa67

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 57
« Odgovori #149 u: Ožujak 11, 2013, 11:54:10 prijepodne »
Bok društvo!

Nije me bilo dosta dugo i nisam pročitao sve jer sam se uznervao.
Dragi moji našu vodu gorski kotar i slično svaku osim Zagrebačke nemojte pljuvat više.
Imamo nabolju vodu u evropi dragi moji svaka čast svakome ali noktopus dobija vodu iz austrije i njemačke i najviše otapanjem snijega u alpama. Znamo što snijeg radi.
Nikako se ne slažem da je samo voda problem ja za svoje kozičnjake koristim kišnicu tkz. opranu kišnicu.
Što to znači kišnica se počme skupljati kad padne već cca 5lit na m2.
Nije voda sigurno.

Drugo pročitali ste za akadamu već sam Vam pisao o hitech -u kojeg proizvođači moraju nekome utrapiti. Ja je osobno ne koristim i neću ziher je radio aktivna zagađena ko zna čime pa možda zbog tog i kozice preživljavaju,ako je samo to ja ih više imat neću.

Prošao sam svijeta i kažem Vam ovo što drobimom o svim tim tkaz. preparatima i to ne drži vodu.
Nema zemlje kao što je naša otiđite u Japan sra. na kvadrat puni su svega samo ne zraka.
Njemačka isti k.
držite se našeg hrastovog lišća tko ima mogućnosti nek ga i melje obični mlinac za kavu i te pepeljare za što ako hranimo kozice koprivom špinatom blitvom .
Moje sve pojedu a peteljke lako izvučem van.
Nije voda problem ziher nešto drugo je problem idem ponovno s njima akvarij zaljepljen sam sam ga radio naravno pripremi nok mlade za mene svoje ne njemačke.
Koliko toga se može naučiti samo gledajući akvarij , nemjerljivo puno!