Evo mali update i pitanja.
Dakle, treći tjedan je cikliranja. Filter hang on 280l/h-mreška površinu, grijač 25w, Rasvjeta stolna lampa 11 W 6500K, akvarij 15 L.
Grana loze je pljesnivila neko vrijeme, bilo je toga po akvariju, ali nestalo je, čistio sam, a i ubacio 1 amano, 9 RCS i 5 trumpet malezijaca koji su se gostili. 2 kozice su već trudne, a svima se čini dobro u akvariju, ne ponašaju se neuobičajeno, stalno jedu

Moje pitanje je vezano za bilje. Imam anubias afzelli, rogolist,javansku mahovinu i vodeni hrast. Imao sam fotoperiod od 10h i primjetio da rogolist ne napreduje baš, nego je lagano posvjetlio i nije onako raširenih igličastih listova, nego skupljenih. Također ovaj
hrast daje nove listiće,ali svjetlo blijedo zelene. Pitanje je - jeli predug fotoperiod ili fali nečeg? Anubias je bio jedan, podijelio sam ga na tri djela kad sam ga kupio i raste, pušta korjenčiće, mislim i listove, nisam siguran što pušta

ali su mu listovi lijepi zeleni.
Mahovina je ok, zelena i lagano pušta izdanke. Uz to, dogodilo mi se jučer da sam ostavio slučajno svjetlo predugo upaljeno i primjetio da je to dodatno potaklo neželjen izgled biljke, s tim da mi je jedan list anubiasa koji je bio izloženiji (ostali su u sjeni od rogolista)
malo pri vrhu posvjetlio. Mislim da bih trebao smanjiti fotoperiod na 8h , ali bih htio vaše mišljenje također.