Srpanj 18, 2025, 10:43:32 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Jeste li ikad razmišljali da neki nemaju za akvarij!  (Posjeta: 6357 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Irusnjak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Jeste li ikad razmišljali da neki nemaju za akvarij!
« u: Siječanj 30, 2013, 19:13:20 poslijepodne »
Dragi moji, potaknulo me otvoriti ovu temu kako bih ipak možda barem malo obogatili nečije živote, kakvim god ribama ili opremom treba.
Ustvari je ovo najlakša misija ukoliko svi imamo pokoju ribu za poklonit, a kod mene se uvijek nađe.
Uvijek je neka puzzla viška, barem kod mene.
Ne gledajmo vlastitu korist, barem ponekada već oživimo nečiju radost i sreću.
Bilo da ustvari potaknemo dijete na odgovornost ili odraslog čovjeka na zasluženu sreću, ajmo, recite što ustvari mislite.

Ovim putem krenuo sam slučajno jer neki su nekada imali, a sada nemaju ili ne mogu priuštiti.

Ajmo svi ljudi dobre volje!  :up:

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: Jeste li ikad razmišljali da neki nemaju za akvarij!
« Odgovori #1 u: Siječanj 30, 2013, 19:35:28 poslijepodne »
iskreno  takve ribe zavrse u velikoj vecini  :dead: 
nesumljam da je dobra namjera u pozadini  imam i ja riba koliko hoces za poklonit   al dati nekom npr moje ribe na poklon a on nema akvarijum sto u velikoj vjerojatnoci je  ogromni pocetnik   bilo bi ko da  ih sam pustim u wc  i povucem vodu  nekazem da bi bilo 100%  tako al vejrojatno bi ,ja mislimda svaki akvarist mora proci fazu kupovone riba njihovog uginuca  pa ucenja  da se nebi vise ponovilo ,,nazovimo to evolucijom akvarista , sad ako nekom das sve to dzaba  pa sve to pokrepa  osoba nemari jer nije ulozila ni jednog jediniog   centa ... namjera  je  :up:  u stvarnosti po mom je ideja  veoma  losa   bolje dat ribe nekom ko si nemore priustit odredenu vrstu a vec ima akvarijum kad bi se sve to organizovalo   ja bi osobno donio dole par l brojeva koje ja gajim i dao ih djaba  nekom akvaristu....
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #2 u: Siječanj 30, 2013, 19:44:10 poslijepodne »
Moram se sloziti sa Cehom

Stvarno nema smisla poklanjati ribe nekome tko nema uvjete,ako vec nemaju za akvarij i opremu i za ribe,onda se treba nekako organizirati pa sloziti neki odgovarajuci akvarij i nabaviti opremu
Ali ajmo onda jos korak dalje,ako ljudi nemaju novaca za akvarij i opremu,onda im je vjerojatno novac potrebniji za hranu,odjecu ili sta ja znam...

U svakom slucaju dobra namjera,ali treba bolji plan za realizaciju

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Siječanj 30, 2013, 19:56:40 poslijepodne »
sad ne vidim o kome se ovdje konkretno radi, osoba, obitelj ??
složit ću se s cehom i tii-om..
s druge strane ekipa koja radi akterfest i svi koji sudjeluju u njemu, daleko više postižu il da se bolje izrazim uljepšavaju nečije živote, nego da se nekom utopi akvarij i nova briga za vrat ;)

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 30, 2013, 19:59:59 poslijepodne »
Nekako ne razmišljate u dubinu.
Mene je na ovo potakla osoba, draga mnogima tu na forumu, od koje su na kraju krajeva potekle mnoge ribe.
Mene su njeni akvariji doista inspirirali, a sada recimo nema za povratak.  :-[

Offline TunjaMunja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #5 u: Siječanj 30, 2013, 20:00:30 poslijepodne »
Nadjite udrugu ili pojedinca koji bi bio odusevljen s time, da bi imali i volje i vremena i dogovorimo se pa skupimo sve i neka im se uruci!
Ovako to nema bas smisla...  -?

Offline merlin

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #6 u: Siječanj 30, 2013, 20:09:52 poslijepodne »
Nije bila jedna tema gdje se nekome nešto nabavljalo.
Ja sam prije par mjeseci poklonio cijeli akvarij sa filterom i to ako se ne varam Juwel.
Ako imaš nekoga kome nešto treba, napiši pa bu se možda i skupilo nešto.

Offline Nana dj

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: ĐAKOVO-UMAG
    • Aquasvijet
« Odgovori #7 u: Siječanj 30, 2013, 20:22:44 poslijepodne »
Mene je na ovo potakla osoba, draga mnogima tu na forumu, od koje su na kraju krajeva potekle mnoge ribe.
Znam kako joj je (ako se smijem ubaciti)
čekala sam tri godine na povratak jer si nikako nisam smogla
para kupiti akvarij a bolesni sam zaljubljenik u akvaristiku!
Život mi je istrgnuo ono što najviše volim a to je moj akvarij .
Morala sam ga prodati da imam za put .
Napiši o kome se radi i ako ništa drugo od mene može očekivati lijepe crvene platije i možda pokoju stvar
vezano uz opremu!! :up:

Offline ajoj

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Siječanj 30, 2013, 20:39:25 poslijepodne »
Pohvaljujem jednu od rijetkih tema koja je poziv na RAZMISLJANJE! :up: Pa evo i nekih mojih misli. Klincima sam uvijek pomagao poklanjanjem kojecega sto sam imao viska, najvise savjetima- jer krivi korak uvijek najvise kosta. Djeca u akvaristici su budućnost hobija. Ti klinci ne odustaju, upijaju informacije ko spuzve, eksperimentiraju, nije ih strah da ce ispast glupi (to je razvija s godinama, kao i zatucanost). Uvijek sam za pomoci nekome da ne izgubi nesto sto mu je drago, pogotovo  ako prema tome ima odgovornost (a mali ekosustav sa zivim bicima koja imaju svoja prava i potrebe jest odgovornost!) Kad je netko rasprodao opremu i zivotinje tesko se vratiti nazad. Da je ova mozebitna akcija nastupila u trenu prije rjesavanja svega skupljanjem za npr.rezije, doniranjem hrane i odjece, za mene bi imala smisla. Svatko zapadne u teskoce, a tu bi drustvo trebalo uskociti da se one prebrode. Doniranje skupe opreme, akvarija i riba koje imaju svoj dom ne vidim u tom humanitarnom tonu. Znam da bih i sam, jer vec i jesam, hodao radije u podrapanim hlacama neko vrijeme i izvlacio se s pivkana nego mucio svoje zivine udomljavanjem i sl. jer sam ih i uzeo sa zadacom da se brinem za njih. Ak me kuzite... Imam i primjer drage prijateljice iz ST koja je s 2 djece smjestena u ustanovu radi zlostavljanja u obitelji- agama je jos uvijek s njima! A jedan od komentara clanova s ovog foruma bio je "ak ima za agamu, ne treba joj pomoc".. Zalosno.
« Zadnja izmjena: Siječanj 30, 2013, 20:55:34 poslijepodne od ajoj »

Offline TunjaMunja

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Siječanj 30, 2013, 21:32:46 poslijepodne »
Evo ovako...ja mogu dati Ancitruse, Guppye, zracnu pumpicu i pokoju biljku, ali problem je u tome sto ne radim vec tri mj pa nemam para za postarinu da bi joj to poslao, ako je ona ili neko voljan platiti u njeno ime ja poklanjam odmah sve navedeno!

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Siječanj 30, 2013, 21:56:31 poslijepodne »
Čemu tajnovitost.Reci o kome se radi. Ima nas ovdje koji hoćemo pomoći, ali ja osobno volim da se zna o kome se radi. ukoliko je u pitanju netko tko stvarno nema, Ja sam spreman platiti poštarinu

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Siječanj 30, 2013, 22:05:18 poslijepodne »
Hvala svima na podršci, mislima i dobroj volji.
Ne želim nikoga otkrivati, a pogotovo ako ta osoba ne misli isto ili neće tim putem.

Dajmo joj prilike da se sama ovdje nađe  :up:

P.S. Za sve ostale koji ne misle tako postoji tema "Slatkovodni oglasi" jer vidim da se i tamo sve ne prodaje, već nekada ipak poklanja  :up:

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #12 u: Siječanj 30, 2013, 22:22:36 poslijepodne »
Da i ja nesto upisem, podrzavam temu i one koji su se odazvali za pomoc, lijepo je vidjet da ima dobrih duša na ovom forumu..  :klap:
Rado bi pripomogao, ali pošto sam samo u morskoj, a od slatkovodne nemam bas nista, tako da ako se stogod nađe, rado cu udijeliti..  :)

Offline dejanb82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • adriana
« Odgovori #13 u: Siječanj 30, 2013, 22:28:40 poslijepodne »
imam i ja o ponešto za pokloniti  :up:

Offline enigma1986

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #14 u: Siječanj 30, 2013, 22:51:27 poslijepodne »
imam i ja o ponešto za pokloniti  :up:
ja imam samo vulkanskog kamenja mozda kilo ;(

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #15 u: Siječanj 31, 2013, 10:44:32 prijepodne »
Jesam, razmišljao sam. Problem s akvarijem je da on troši, manji traži manje novaca, ali ipak, pa onom tko nema za akvarij obično i ti mali troškovi predstavljaju problem.

Offline zebo

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Siječanj 31, 2013, 11:13:34 prijepodne »
Ja sam dobio sad ovaj zadnji akvarij na poklon i ne znam dali bi si ga trenutačno mogao priuštiti. Za poklanjanje opreme sam uvijek, ali za poklanjanje živih bića baš i nisam. Primjetio sam da upravo početnici srljaju bezveze. 

npr. čovjek nikada nije imao akvarij ali planira, ali on nebi aenuse već bi pande, gleda moj akvarij i prigovara da on nebi crypte i anubiase već bi one alge koje prekrivaju pravilno tlo. On nebi neonke već bi odmah rhodostomuse. I ja mu sad objašnjavam da mi je akvarij trenutačno koncipiran kako nebi bio rupa bez dna, jer kada bih nabavio rjeđe/osjetljivije organizme trošio bih puno više vremena i puno više novaca na njegovo održavanje. Normalno čovjek već zna da je on novi Takashi Amano i da će on odmah krenuti u tom pravcu, a ne kao ja obične biljke i ribice držat :(
Znam da je šugavo, ali ja svaku svoju ribu doživljavam kao kućnog ljubimca i odmah mi mozak radi da ta riba kod mene mora proživjeti cijeli svoj život. Pa ja bi pozatvarao sve zoo shopove koji prodaju skalare ili barbuse nakon što čuju da netko ima tank od 100l.

Offline Nana dj

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: ĐAKOVO-UMAG
    • Aquasvijet
« Odgovori #17 u: Siječanj 31, 2013, 11:32:18 prijepodne »
U pravu si ali ovdje se govori o osobi koji se
nekad bavila sa akvaristikom
Stoga nije početnik!

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #18 u: Siječanj 31, 2013, 11:53:24 prijepodne »
imam gupija za udomiti... i jednu piksu hrane viška za dotične beštije.
totalno sam za ovo, pogotovo ako se radi o dijeci jer svaka gesta koja razveseli neko dijete ja u potpunosti pozdravljam, naravno uz pristanak i edukaciju roditelja! :P
a vezano o poklanjanju riba, zašto ne... dali će ribe zaplivati leđno kupljene ili poklonjene manje bitno, važno je samo da osoba koja ih misli udomiti ima želju učiti i da dobije početnih par dobrih tipova.
svi smo mi manje više vidjeli svoje ribe okrenute naopačke, pa i danas se desi neka glupost ili jednostavno bolest, nažalost na taj način se uči koliko god to ružno zvučalo.
ako imaš manji tank i sve za početak, pod sve mislim akvarij, podloga,rasvjeta, grijač (ovisi) , filter i naravno želju i volju.
što se tiče svega živoga u akvariju mislim da će na forumu uvijek naći nekoga sa viškom koji će drage volje pokloniti, ja sam puno puta poklonio biljke, a da ne pričam koliko puta su završile u smeću jer se nitko nije javio, isto tako sam i dobio bilje od večine te sam se trampao nakon nekog vremena.

ja ni jednu biljku u svom akvariju nisam kupio (samo da napomenem da imam preko 12,13 različitih vrsta), sve sam ili dobio od dobrih ljudi sa foruma ili zamjenio (več sam dosadan sa nabrajanjem, ali moram; dell, marko_sp, lugi,AHJAK ako sam nekoga izostavio neka se ne uvijedi.), isto tako i neke ribe i kozice su također iz trampanja.
hoću reći da se može za 0 kn i uz PUNO volje napraviti čuda.

eto toliko od mene...
« Zadnja izmjena: Siječanj 31, 2013, 11:57:15 prijepodne od zgmarkozg »

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #19 u: Siječanj 31, 2013, 13:35:48 poslijepodne »
Treba biti realan pa vidjeti dali netko tko nema za akvarij ima novaca za održavanje akvarija, osim ako ne govorimo o tegli....pa tek onda filozofirati.

I da, naravno da neki nemaju danas za akvarij...ako nemaju ni za režije, školovanje djece ili pošteni mesni ručak....

Malo mi je tema onak.....bez smisla i svrhe, obična filozofija....al ak vam je dosadno samo dajte.... :kava:
« Zadnja izmjena: Siječanj 31, 2013, 13:39:42 poslijepodne od Renta »

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Siječanj 31, 2013, 13:47:00 poslijepodne »
...ipak ima tu previše glupih komentara o darivanju riba u akvarij bez vode ili pak vodu u kantu, nenadana iznenadna uginuća,  blaaaaah.
Svi koji su to napisali ustvari nisu spremni za ništa pa bolje da više ne dolaze ovdje ostavljati komentare, čitanje je itekako trajno dozvoljeno.

Uopće nemate osječaj za feeling.

Vremena su takva da nekima koji su ovdje zračili dobrom voljom, pomognemo dobrom gestom jer su ispali iz ovog svijeta, a nemaju za povratak.
Ukoliko ste ipak gledali Bruce Almighty, uvidjeli ste čemu dovodi jednostranost i egoizam, a da ne velim pohlepa - krahu i raspadu.

Ja sam i dalje mišljenja,
ukoliko netko nema,
a htio bi imati i k tome ima valjan razlog(voooli, oboožava akvaristiku)
da mu se pruži šansa.

U tim trenucima na svima Vama je da odlučite želite li pružiti ruku ili ne uzvratiti niti pogledom, toplim savjetom.

U trenucima mog povratka ovdje, neki su mi uzeli pare, neki su htjeli trampu, a neki su jednostavno poklonili = demokracija na djelu  :klap:

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #21 u: Siječanj 31, 2013, 13:50:51 poslijepodne »
Mislim da bi sve to bolje i lakse islo kad bi se osoba kojoj bi se trebalo pomoci javila i sama izrazila zelju za povratkom (odnosno akv, opremom...) i potrazila pomoc ekipe.
Znaci konkretan upit - konkretni odgovori.

Uvek ima ljudi koji bi pomogli.

Lp, Sasa
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #22 u: Siječanj 31, 2013, 13:54:23 poslijepodne »
Mislim da bi sve to bolje i lakse islo kad bi se osoba kojoj bi se trebalo pomoci javila i sama izrazila zelju za povratkom (odnosno akv, opremom...) i potrazila pomoc ekipe.
Znaci konkretan upit - konkretni odgovori.

Uvek ima ljudi koji bi pomogli.

Lp, Sasa

ja to gledam sa druge strane, možda dotična osoba ima želju i volju, ali nije jednostavno nekoga tražiti pomoč i to još javno!

Dajmo joj prilike da se sama ovdje nađe  :up:

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #23 u: Siječanj 31, 2013, 13:54:25 poslijepodne »

...ipak ima tu previše glupih komentara o darivanju riba u akvarij bez vode ili pak vodu u kantu, nenadana iznenadna uginuća,  blaaaaah.
Svi koji su to napisali ustvari nisu spremni za ništa pa bolje da više ne dolaze ovdje ostavljati komentare, čitanje je itekako trajno dozvoljeno.

Uopće nemate osječaj za feeling.

Vremena su takva da nekima koji su ovdje zračili dobrom voljom, pomognemo dobrom gestom jer su ispali iz ovog svijeta, a nemaju za povratak.
Ukoliko ste ipak gledali Bruce Almighty, uvidjeli ste čemu dovodi jednostranost i egoizam, a da ne velim pohlepa - krahu i raspadu.

Ja sam i dalje mišljenja,
ukoliko netko nema,
a htio bi imati i k tome ima valjan razlog(voooli, oboožava akvaristiku)
da mu se pruži šansa.

U tim trenucima na svima Vama je da odlučite želite li pružiti ruku ili ne uzvratiti niti pogledom, toplim savjetom.

U trenucima mog povratka ovdje, neki su mi uzeli pare, neki su htjeli trampu, a neki su jednostavno poklonili = demokracija na djelu  :klap:

Irusnjak, odlično....a sad se iz bespuća sveopćeg filozofiranja spusti među nas priprosti narod pa nam konkretno priopći kome to treba pomoći....i bit će mu pomognuto!

Shvatili smo poantu a sad ili kaži javno ili na PP ime kolege/kolegice kojoj treba nešto pokloniti!

Dosta filozofije ok! ;)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #24 u: Siječanj 31, 2013, 14:13:09 poslijepodne »
i kako? Gle, u naslovu teme vidim sebe jer nemam za akvarij od 600-700l. No imam ih dva. Od kojih jedan opet ceka bolja vremena. Ali nekako mi se cini da se ne prica o takvoj situaciji.
I kaj znaci to povratak u akvaristiku? 20l kozicnjak ili beta. 50l? 500l? Slatko? Slano?
Koja je poanta da se nekome pokloni nesto za sto nema financije za odrzavanje?