Svibanj 01, 2025, 23:14:20 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: savjet  (Posjeta: 2644 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline petra

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 60
  • Sad sam malo veći
    • http:/
savjet
« u: Veljača 04, 2006, 14:39:00 poslijepodne »
Dragi moji teraristi, imam jedno pitanje. S obzirom da nema više izmotavanja, i da ne smijem u ponedjeljak doći doma bez terarija, trebam savjet. Kupiti plastični terarij, koji dosta zgodno izgleda ili stakleni. Odnosno kad se radi o staklenom, da li to može biti nešto poput malog akvarija, koje sam vidjela u dučanima, pa samo gore  staviti kakvu mrežicu ili nešto drugo. Još nisam odlučila da li ću udovoljiti sinovoj želji za paukom (kriv je Matija), ili ću ga uspjeti nagovoriti za nešto manje opasne guštere. Stoga vas molim za pomoć glede terarija, a i glede živine koja će u njega. I još nešto,od danas smo već teraristi jer je u naš dom stigla i jedna mala kornjačica. Hvala unaprijed!
Zagreb/Botinec
 Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje

Offline marin81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
savjet
« Odgovori #1 u: Veljača 04, 2006, 17:18:00 poslijepodne »
Mislim da ce ti svi reci da je staklo milijun puta bolje od plastike u
bilo kojem pogledu. Sto se tice zivotinje koja ce ici u taj terarij
morate se odluciti prije kupnje jer inace mozete kupiti krivi (DxVxS se
razlikuju od vrste do vrste ). Ja sam za sebe izabrao leoparda gekon
jer sam skuzio da je najlaksi za pocetnika u teraristici a sto se tice
odabira paukova tu ce ti najvise pomoci Matija ipak je on precjednik
:)

P.S. upravo sam procitao post zvan Vodena agama od Ozzya 20 stranica muke i strepnje dal ce preziviti ili ...  

P.P.S za kornjace obavezno detaljno prouciti http://www.kornjace.net i njihov forum

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
savjet
« Odgovori #2 u: Veljača 04, 2006, 17:53:00 poslijepodne »

Samo naprijed pauci nisu toliko opasni. plastični če se brže izgrebati, pa ako češ kupiti večega pauka onda odma treba po mojem napraviti staklemi terarij.Eto par slikica mojih akvarija prepravljenih u terarije to su za male paukiče poslje če svaki dobiti veliki stakleni terarij.Treba paziti da je ventlacija dobra a da opet ima vlage koliko treba.

i eto jedan plastini terarij ne gledaj boju nije neka

Edited by: Dragon

Offline petra

• Punopravni član
  • Sad sam malo veći
savjet
« Odgovori #3 u: Veljača 04, 2006, 19:08:00 poslijepodne »
Baš sam pročitala članke o nekim vrstama guštera, i došla do zaključka da jedino u obzir dolaze Anolie i Gekoni. I da se mene pita, rađe bi guštera nego pauka. Ali,.. postoji jedan "mali" ali, koji hoće pauka. Kaj se tiće kornjače imamo neko iskustvo, jer smo jednu imali još prije 15-16 god. Hvala na informacijama za terarij, i mislim da je to manji problem, u odnosu na ono kaj bi u njemu trebalo biti. Pauka se očajno bojim, i nemrem si pomoć. A da ne pričam da sam alergična na običan ubod pčele, pa...
Zagreb/Botinec
 Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
savjet
« Odgovori #4 u: Veljača 04, 2006, 19:35:00 poslijepodne »
Ma petra...pauk sa slike nije dosta, to znam iz iskustva... .. nego možemo se potruditi i nabaviti neš. U svakom slučaju najbolje je složiti stakleni terarij iako dok su pauci mali drže se u platičnim posudama...tipa onih 10x15cm. Pa kad malo poraste(čitaj oko 6-8 mjeseci) lagano se prebaci u staklo.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline petra

• Punopravni član
  • Sad sam malo veći
savjet
« Odgovori #5 u: Veljača 04, 2006, 19:49:00 poslijepodne »
Ma mali od tombole me davi još od aktera. Znaš da sam tam morala kupiti Matijinu sliku pauka, i još se moral potpisati. E onda mu je Matija bacil bubu, ak ti mama kupi terarij, ja ću ti dati pauka. Da pop....š. Slika je na zidu, i svako malo, slijedi pitanje: kad buš..... E danas je puko, jer su cure išle kupiti kornjaču, i onda kao one mogu imati i hrčka, i kornjaču, a ja nemrem pauka. Kakva si ti to mama, bla, bla,... I sad ja u sto muka, kaj baš mora biti pauk, ja bi guštera, ali on zapeo za pauka i točka. Još da stvar bide gora, mlađa kći dođe sa kornjačom, i veli, kak sam vidla zgodni terarij za paukaaaa...  I gotovo, ratno stanje. Kaj je meni sve to trebalo...
Zagreb/Botinec

Offline LeeMoon

• Punopravni član
savjet
« Odgovori #6 u: Veljača 04, 2006, 21:15:00 poslijepodne »
petra znam kako bi mogla rijesit problem, UZMI I PAUKA I GUSTERA i obje
strane su zadovoljne + suocis se sa svojim strahom od pauka, tko zna
mozda ih i zavolis pa ne stanes samo na jednom...

Offline petra

• Punopravni član
  • Sad sam malo veći
savjet
« Odgovori #7 u: Veljača 04, 2006, 22:00:00 poslijepodne »
pa da, pas, hrčak, tri akvarija (od kojih je jedan pun malih trichogastera), kornjača, gušter, pauk, i ja se mogu preselit u šupu
Zagreb/Botinec

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
savjet
« Odgovori #8 u: Veljača 04, 2006, 22:01:00 poslijepodne »
Legendo            

Offline LeeMoon

• Punopravni član
savjet
« Odgovori #9 u: Veljača 04, 2006, 23:15:00 poslijepodne »
a tak bum i ja jos malo stim da je cura vec u supi, samo je pustim cuku
vremena dnevno u stan da vidi terarije i to je to (jok kak sam na j....
kad ovo vidi)

Offline Striček Matija

• Punopravni član
savjet
« Odgovori #10 u: Veljača 05, 2006, 11:52:00 prijepodne »
a ja se već zapitao kak to da se ne javljate...
mislim da meni neko obeća poklonit pauka... pa ja bi išao sa njim odma doma

kaj se tiće kupnje guštera ili na poklon pauka.. (mislim zar se nevidi tu kaj je bolje?!) gušteri su puno zahtjevniji što se tiće održavanja, hrane i svega ostalog... to nije samo terarij i gušter.. tu su velike količine hrane, oprema za terarij, vitamini...

pauci nisu tolko opasni kolko ljudi misle... uz malo zdravog razuma opasnost od ugriza je skoro pa nikakva...isto kolike su mogućnosti da te ribica ugrize... potrebno održavanje je totalno minimalno za razliku od guštera i ribica... dakle to je veliki plus za paukove...

tako da... pauk je odgovor...

Offline petra

• Punopravni član
  • Sad sam malo veći
savjet
« Odgovori #11 u: Veljača 05, 2006, 12:26:00 poslijepodne »
Pa, dobro, sutra idem kupiti nekakav terarij za pauka. Ak  primjetite da me nema na okupljanju, znate da sam ili u ludari, ili riknula od straha. Svojevremeno sam doma imala crnu udovicu(živu), prekrasan primjerak(tako je barem rekla Matejina prof. biologije), mada ja ne znam kaj ima prekrasno u nečemu kajima više od četri noge ili ih nedaj bože uopće nema. Bila sam kronično neispavana od straha da ta staklenka negdje ne opiz.. na pod, pa bum morala zvati službu za deratizaciju, dezinfekciju i dezinsekciju. Ma kaj zvati službu, ja bi se odmah odselila na neku klupu u centru, i glumila beskučnika. Evo i slike koja u mom sinu stalno izaziva želju za paukom

meni ruka drhti i dok ga gledam na slici, a kaj bu tek ak nešto slično dođe u moju kuću. Nadam se samo Matija da imaš i neke bezopasne vrste....
Zagreb/Botinec

Offline Striček Matija

• Punopravni član
savjet
« Odgovori #12 u: Veljača 05, 2006, 12:42:00 poslijepodne »
a kaj bu tek bilo kad dođete po pauka?

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
savjet
« Odgovori #13 u: Veljača 08, 2006, 11:30:00 prijepodne »

već' dugo se nisam tak' nasmijao...

pa da ti odmah predložim i opišem' pauk ti je naspram guštera ko' kiseli krastavci u teglici, pa budući da bi ti rađe' guštera nego puka predlažem da sinu nabaviš' pauka i to nekog laganog (bezopasnog) da sad citiram jednog' đaka: "pauka možeš' uvijek zgaziti"....

gušteri su jako komplicirani za držanje nije da su ne znam kak' komlicirani ali treba se pročitati i napraviti dobar terarij, špricanje, hrana svaki dan i tak' to ...nije teško ali treba znati i čitati i uglavnom stalno biti aktivan...

gušteri su pecto (R) (matija) puta bolji odpauka pa si ti nabaviš' guštera...inaće; nakon nedavnog događaja više ne prodajem guštere maloljetnicima....jel' to nije za decu' ...stvarno su full teži od'z paukova i ne želim da se odmah razočara treba biti spreman pshihički prihvatiti takvu odgovornost da me se više nikad ne desi Kresho sindrom...

Petra trenutno sam "suh" ali kroz nekih par mjeseci ti se javim...pa pošaljem koju fotku pa ako si zainteresirana ...čujemo se..

znam kak' je kad si klinac hočeš' odmah imati sve, ali kod guštera treba mjeseci pripreme čitanja i gledanja ...a tek' onda u nabavu koja se isto može oduljiti...
pa prvog kameleona sam kupovao pola godine....

inace kaj se tiće straha meni je za prvog guštera stara full s*rala: da ona ili gušter ..a kad je vidla crve i cvrčke ...pa napadaj histerije LEVEL 10 ono izvan sebe dobro da nije zvala murju sa starim sam morao razgovarati...pa jesi ti normalan ...pa da mi se javljaju roditeljski nagoni i da ih krivo usmjeravam :)
i da moram paziti da mi to ne pobjegne....((a desilo se....možeš' misliti kad si starci idu raditi krevet i stara otvori onu kutiju ispod a leopard stoji na sreidini i ljupko je pogleda...vrištala je na mob. sam je samo razumio ivane dolazi doma i vriska i cviljenje .....pa svega su se nauživali i više ih je teško šokirati))

ali....kad sam prošle godine išao ~10 dana s burazomna Velebit' kaj misliš' ko je hranio guštere ....??? stara naravno ...
još' je stari zeza da nije normalna jel' je razgovarala s njima.....

pa to je dokaz da ako postoji dobra volja svatko se može preobratiti...

pozdrav icek

< =text/> < id=kpfLog style="DISPLAY: none" src="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload=destroy(this)>

< =text/>

Edited by: icek
Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
savjet
« Odgovori #14 u: Veljača 09, 2006, 13:14:00 poslijepodne »

Citat: icek

pa da ti odmah predložim i opišem' pauk ti je naspram guštera ko' kiseli krastavci u teglici

ovo piše čovek koji nema pojma o paucima... tak da...

da sad citiram jednog' đaka: "pauka možeš' uvijek zgaziti"....

a pauk ti može pojest večinu guštera... eh..da sad stavim di Megaphobema jede iguanu...

gušteri su pecto (R) (matija) puta bolji odpauka ...

je je... opet... netko ko nije kvalificiran... i ima neke protekcije prema određenim "vrstama" životinja... u toj mjeri da ću to nazvat rasizmom!!! ...

kod guštera treba mjeseci pripreme èitanja i gledanja ...a tek' onda u nabavu koja se isto može oduljiti...
pa prvog kameleona sam kupovao pola godine....
isto zahtijevaju i pauci... imaju drugačije potrebe i treba razmislit dal se uopće neko može/želi brinut za takvu životinju...

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
savjet
« Odgovori #15 u: Veljača 09, 2006, 13:31:00 poslijepodne »

ovo glede teglice s krastavcima molim da se shvati uvjetno jel' ne mislim da su lagani ko' teglica s krastavcima nego sam samo htio' pokazati analogiju usporedbe držanja pauka i guštera...

nisam mislio ništa loše samo pauci isto kao ni gušteri nisu za nepripremljene da se tak' izrazim....

full je bitno da se čovijek' pripremi

- fizički da nađe vremena,
- psihički da vodi računa da ima doma živo biće za koje je preuzeo odgovornost i naravno
- financiski da može izdržati troškove koje takvo održavanje zahtjeva da se tak' izrazim...

pozdrav icek

< =text/>

Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
savjet
« Odgovori #16 u: Veljača 10, 2006, 08:10:00 prijepodne »

petra pauk pauk. ya pocetak savjetujem neku aviculariu a cujem da su brachzpelme dobre. ako volis sina kupi mu h. maculatuako ga ugriye i paralizira znat ce kako ubuduce sa paucima!!!!!

matija sto cemo mi sa maculatom

i jos jedan mali savjet od malog terariste.. nauci raditi sama terarije jer kad ti sin dofura 10ak pauka doma...morat ces sama raditi jer kupovat..prvo cijene koje su drasticne barem ovdje (terarij 200kn a ja ga sloyim ya 50). an drugo dimenyije koje su oni zadali. ja svoje radim baya 30 30 i visina 40. imaju slike negdje
† BLACK RAIN †

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
savjet
« Odgovori #17 u: Veljača 10, 2006, 08:28:00 prijepodne »
Ozzy daj se malo priberi.... išel buš na hlađenje....!
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti