Ja isto mislim da je do previše hrane. Bojim se uvijek da ne bude premalo jer imam puno ribica, pa valjda onda pretjeram.
Akvarij ima 54l, stanari su 13 neonki, 5 odraslih + 9 malih guppija, 3 šverta, 1 serpae tetra, 1 mali ancistrus stavljen prije tjedan dana, 2 helena puža, podosta anubiasa, malo rogolista, riccie, lemne i jedna mala rotala, ne znam koja točno.
Akvarij je u pogonu nekoliko godina, ja sam ga preuzeo prije 5 mjeseci i pomalo ga dovodim u red, koliko mi je u mogućnosti. Temperatura je 26 stupnjeva.
Jednom tjedno promjenim 10l odstajale vode uz usisavanje pola dna, svaki tjedan drugu polovicu, i koristim sredstvo za pripremu vode.
Spužva filter, čištim ga jednom mjesečno akvarijskom vodom.
Prije 2 tjedna sam promijenio podlogu; pa je sad granulacija 1-2 mm, te je dan poslije stavljen mangrov panj, iskuhan nekoliko puta - jedva da je pustio ikakvu boju u akvarij

Unutra je i jedan poveći kamen.
Hranim ribice 2 puta dnevno (vjerojatno količinski previše) listićima 2 vrste. Ponekad ubacim tableticu. Svaka 2 tjedna ubacim malo češnjaka na par sati.
Pišem brzinski i izostavljam podatke koji mi se čine manje bitnima, pa ako imate kakvih pitanja, slobodno.
A imam ja jedno - postoji li opasnost za druge ribice, tj. smije li ova neonka biti zajedno s ostalima u akvariju?
Nemam Easylife, vitamine, niti toliko odstajale vode